Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, kamarádka je 26tt a zjistli ji, že čeká trojčátka, na utz šla až ve 13tt a jedno mimčo se asi skovalo a dnes ji řekli, že tam jsou tři, no ale to není hlavní problém, přijali ji do nemocnice s tím, že se otvírá, je na 7cm a spodnímu miminku odtíká plodová voda, jen po kapkách, ale teče. Leží v nemocnici na Obilném trhu a říkali, že je malá pravděpodobnost jestli se to podaří udržet alespoň pár dní, bere antibiotika, je na kapačkách a vypadá to, že půjde na císaře. Mám oni strach, tolik se na miminka těšili, kolik můžou vážit miminka ve 26tt? Kolik vážili vaše děti, když se narodili předčasně? Je tu někdo s podobnou zkušeností, nebo alespoň s dvojčátkama??? Mám o ni strach, že to miminka nezvládnou, je to nespravedlivý…
Ahoj osobní zkušenost nemám, ale známá vykládalal jak se její kamarádce narodila dcera v 25 týdnu a měla něco přes půl kila a zachránili ji-už jí jsou myslím 4 roky a je v pořádku. Vím že u trojčátek ta váha bude asi nižší,ale od 25. týdne už je šance na záchranu. Mo moc držím palečky ať tam miminka vydrží co nejdýl, ať to dobře dopadne…
Ahoj,
asi te moc neuklidnim, znama ma trojcatka, ale ta byla az do konce tehotenstvi v poradku (teda do 8 mesice, pak sla na cisare, protoze jinak by ji to bricho asi uz prasklo, jak bylo velke) Ale znam chlapecka, ktery mel 650g (a to bylo pred 13 lety!!) a dokazali ho vypiplat, ze je z nej ted uplne normalni kluk. Tak snad jsem te aspon trochu potesila. Ono strasne zalezi na kazdem miminku.
Tak dej urcite vedet, jak to dopadlo, moc drzim palce.
Kacica
Jeste jsem zapomnela napsat, ze ten chlapecek se taky narodil na Obilnaku, takze doktori jsou tam fakt fajn.
kac
Sama zkušenost nemám, ale když jsem ležela na rizikovém v Motole, byla na oddělení jedna těhulka s trojčátkama (byla asi o 3 týdny déle těhu a menší pupík než já s jedním:))) a tu tam udržovali, co to šlo, aby měla dítka tuším kolem 1500g a pak, že půjde rovnou na císaře. A dopadlo to dobře.
Kamarádky nevlastní mamka zsa byla na císaři myslím kolem 28tt (měla nějaký nádor či něco takového, takže museli okamžitě) a taky to dopadlo dobře.
Trojčátka budou nejspíš o chloupek menší než u méněčetného těhu, ale dneska už to většinou dopadne dobře, hlavní je, aby byli na speciální jednotce
Držím palce
GaB
Popilio,
kamarádka čekala dvojčátka, od začátku rizikový těhu, pořád hodně krvácela. Nakonec porodila ve 25 tt, holčička měla 800g a chlapeček asi 760g. Pobyli si v nemocnici, ale zachránili je a jsou oba v pořádku. Rostou, ale mají spoustu vyšetření navíc, holčička menší problém s očičkama, chlapeček s dýcháním. Je jim teď 7 a půl měsíce. Nebudu ale tvrdit, že to bylo bez problémů, kamarádka si užila hodně nervů, pořád to vypadalo všeljak.
Přeju ať se miminka udrží co nejdýl a ať jsou zdravá. Hodně štěstí a síly mamince.
Adka
Podle utz vypadají prý miminka větší než na 25tt, jedno na 28tt a další 2 jsou skovaný, ale podle hlaviček taky větší, snad to zvládnou, nejhorší je to s tím spodním, protože mu odtíká ta voda, ale právě tio vypadá větší.
Já, asi to je blbost, ale napadlo mě - a nemůžou „vyndat“ to jedno miminko a zbytek zkusit udržet? Asi to je hloupost,, kor když je tak otevřená…
G
Teda blbě jsem to napsala, aby to nevypadalo to jedno nechat umřít, ale zachránit ho, samozřejmě
Mně to taky napadlo, ptala jsem se na to dokonce doktora, když jsem tam za ní byla, ale prý je to blbost ![]()
Ahoj,koukám o čem diskutujete.Osobní zkušenost nemám,ale kámoška má trojčátka.Ale vše bylo bez komplikací a rodila císařem v 8 měsíci,ale ve stejné době rodila kamarádka chlapečka Honzíka a měl jen 550g(nevím přesný týden):byla jsem se na něj podívat pár dní po porodu,holky to byl králíček:-)Bylo to i ve všech novinách…nejmenší miminko,které prežilo v našem státě:V tu dobu a je to asi 7 let a kluk je jako buk!!!!!!
Měl sice honě vyšetření pořád dokola a i nějaké operace srdíčka,ale jinak v pohodě.Jeho mamimnka i tatínek jsou plně invalidní a doktoři jim zakázali mimi a prý jim to stejně nepůjde a mají ho!!!Vymodlili si ho a vše dobře dopadlo.Rodila v Praze v Podolí.
Ať se nebojí,dnes umí zázraky:-)))))
Ať jim věří:-)))
Pa Jitka
Pokud je to miminko velký na 28 tt, tak by mohlo mít tak 1000 - 1200 g. Teda aspoň naše děti byly v tuto dobu tak velký a prý to byl průměr.
Na Obilňáku je určitě zachrání - jsou tam skvělí a dokážou zázraky. I kdyby měly ty další dvě třeba jen 800 g, tak mají obrovskou šanci, že budou žít.
Moc držím palce, dej pak vědět, jak to dopadlo!
Ahojky,
známá porodila dvojčátka v 6. měsíci, asi 780 a 820 g. Jedna měla potíže s dýcháním. Teď jim je asi 7 měsíců a jsou zatím v pořádku.
Moc držíme palečky
Makýš a Tygříci
Otazka je, kolik muzou vazit, kdyz jsou tam tri. Ale zachranuji se deti od 24. tydne a myslim ze od 400gramu. A i tak muzou byt uplne zdrava.
Kazdopadne si maknou. Budu drzet vsechny prsty, co mam a snad to jeste treba tyden udrzi.
Ja cvicila dvojcata z 28. tydne Vojtovou metodou a ani jedno nema nejmensi problem. Ne, ze by to byla moje zasluha. proste byli OK.
AShoj, tak píšu jak vše dopadlo, snad se mi to podaří odeslat, takže kamarádka včera ve 27tt porodila císařským řezem 3 chlapečky a byli velcí!!! Takže spodní miminko, který bylo prý největší mělo 915g a další 2 kluci 950g a 1015g. I když jsou maličcí a bude to ještě boj, ale Na 27tt a ještě k tomu, že byli 3 jsou velcí!!! Určitě to zvládnou.