odstátá ouška

13114
28.5.06 20:00

odstátá ouška

Ahojky, náš chlapeček má trošku odstátá ouška, spíše vrchní část, někdo tvrdí, že se to může do dvou let ještě změnit, tím jak poroste hlavička. Jaký máte na to názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
860
28.5.06 20:30

já mám nazor takový : i kluci s mírně odstátýma ušima jsou hezký!! Fakt bych to neřešila :)

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
28.5.06 20:32

Náš chlapeček se narodil s oušky krásně malinkými a hezky úplně u hlavičky a již skoro pět měsíců usilovně pracuje na tom, aby si je přileháváním a ohrnováním co nejvíce odstál od hlavy :--)))) a bohužel se mu to daří, takže jsem zvědavá jak se tahle diskuze vyvine a jak to s těmi oušky je, do kdy se ta chrupavka ještě tvaruje a jestli si může vyrobit plachťáky :--))
Claudie a Matyášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
28.5.06 20:57

Ahoj Derido
Děti ještě nemám, ale přesto můžu mluvit z vlastní zkušenosti. Já sama jsem jako malá měla hlavu jako mimozemšťan, spíš širší než vyšší :D a plachty, že bych mohla lítat. Dneska už bys to na mně těžko poznala (kromě toho, že mám každé ucho jiné :roll: , ale to s tím asi nesouvisí). Takže nemusíš mít strach :wink: , hlavička se určitě ještě změní. Navíc, jak psala Radulka, u kluků to bývá i pěkné - mně osobně se roztomile odstáté uši hrozně líbí :) . Kdyby to ale v budoucnosti měl být problém, mám dojem, že pojišťovny hradí přišití uší do 9 let věku (aspoň dřív to tak bylo), ale je to opravdu krajní řešení. Jak jsem pochopila, tak velké trápení vám asi nehrozí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
28.5.06 21:44

Je pravda, že teď nám to u Davídka taky přijde roztomilé, ale co až bude starší? Byla bych raději, kdyby se to spravilo samo bez operace. Davídek měl také do 4 měsíců ouška úplně u hlavičky. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s tím, že se to pak srovnalo růstem hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
28.5.06 22:39

Dcera kdyz se narodila,mela taky takove krasne malinke ouska…ale casem nam zacaly odstavat.Nez nastupovala do skoly,chtela jsem ji dat ouska upravit,nechtela,mela z nemocnice silenou hruzu.Tesne pred 10 rokem se mi ji podarilo premluvit(byla nestastna,ze se ji smali)a sli jsme na upravu.Delali ji to ve Vinohradske nemocnici a mala je spokojena.Rikala,ze ji to nebolelo,v nemocnici si pobyla 4 dny.Zakrok se do 10 let neplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
30.5.06 08:20

Ahoj,
naše Míša měla, když se narodila, taky odstátá ouška spíš v horní části a více jedno než druhé, takže vypadala fakt srandovně, teď po roce je to o něco lepší, jak jí porostla hlavička, ouška trošku přilehla, ale ne moc, takže uvidíme, jestli se jí to do nástupu do školy nezlepší, jinak bychom s ní asi šli na „přišití“. Nechtěla bych, aby se jí právě děti ve škole smály.
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.5.06 09:38

Ahoj Derido,
ouška se mění s růstem hlavičky, takže bych se být tebou zatím moc netrápila. Já měla jako malá krásná ouška - pak přišlo období, kdy jsem si za ně pořád tahala :twisted: a teď jsem jak ušaté torpédo :lol: - takže asi hodně záleží na tom, jak moc budeš své dítko hlídat, aby si za ouška netahalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
30.5.06 15:44

Ahoj,
moje mladší sestra se narodila a měla hned takové plachátčky. To bylo před sedumnácti lety. Naši ji je nechali ve čtyřech letech přišít a má je hezké. Ale zřejmě to nebude až zas tak váš případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
30.5.06 20:02

Děkuji za odpovědi, včera jsem to probírala s kamrádkou a ta mi tvrdila, že by si ani nevšimla, že malému odstává vrchní část oušek. Uvidím jak se to bude vyvíjet dál, kdyby mu začala odstávat i spodní část, tak to potom asi vyřešíme opetativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.7.06 22:06

Ahoj Derido,náš malej má taky pěkně odstátý ouška 8) a tak jsem si o tomto něco zjišťovala.Byla jsem tady u nás v Brně na Plastice na Berkové,kde s tímto mají přebohaté zkušenosti a byli moc milý,když jsem se jich vyptávala.Byla jsem tam kvůli znamínku,tak jsem toho využila,když mi nabízeli slevu na další kosmetický zákrok :D :D :D Takže tento zákrok se provádí před 10 rokem života dítěte a to z prostého důvodu-dětem prý roste hlavička ve dvou fázích a druhá je ukončená kolem 9 roku.Dále pojišťovna toto hradí do 10 let věku.Lékaři toto velmi naradi dělají batolatům,protože je u toho zapotřebí trocha spolupráce.Provádí se v lokální anestezii,protože celková je zbytečná zátěž pro dítě.( podotýkám,že jinde je možná praxe odlišná,ale tady jsou fakt machři) Je to zákrok tzv.jednodenní chirurgie,kdy ráno přijdeš a odpoledne odcházíte domů :D Pokud by dítě zjevně trpělo komplexem z odstátých oušek,tak se samozřejmně zákrok provede v kterémkoli věku.Pokud bys ještě něco chtěla vědět,tak mi klidně napiš SZ.Měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
26.7.06 10:18

Ahojte,
naše dvouměsíční holčička má taky odstáté jedno ouško - teda spíš má ten boltec navrchu otočený místo ven dovnitř a při každém lehnutí se jí ouško složilo dovnitř. V kurzu nám doporučili koupit hypoalergenní náplast a ouško lepit k hlavě (pozor na vlásky!). Tak jsem zvědavá, jestli to pomůže. Jedna známá prý taky lepila a pomohlo to. Tak uvidíme, myslím, že by nám naše slečinka pak pěkně vynadala, kdybychom to nechali tak. A kdyžtak dr. říkala, že v 5-6 letech se chodí na přišití, že je to otázka jednoho dne a hradí to pojišťovna. Tak ať máme všichni krásné oušečka!!
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
26.7.06 10:18

Ahojte,
naše dvouměsíční holčička má taky odstáté jedno ouško - teda spíš má ten boltec navrchu otočený místo ven dovnitř a při každém lehnutí se jí ouško složilo dovnitř. V kurzu nám doporučili koupit hypoalergenní náplast a ouško lepit k hlavě (pozor na vlásky!). Tak jsem zvědavá, jestli to pomůže. Jedna známá prý taky lepila a pomohlo to. Tak uvidíme, myslím, že by nám naše slečinka pak pěkně vynadala, kdybychom to nechali tak. A kdyžtak dr. říkala, že v 5-6 letech se chodí na přišití, že je to otázka jednoho dne a hradí to pojišťovna. Tak ať máme všichni krásné oušečka!!
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
26.7.06 10:22

Můj manžel měl jako mimi taky odstáté uši. Tchýně mu je dokonce i přilepovala k hlavičce 8O Ale jak mu pak rostla hlava, tak se to samo zpravilo. Takže nezoufej, ouška se časem přizpůsobí :D
Jo a dneska manželovi uši neodstávají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
26.7.06 10:48

Děkuji za tuhle dikuzi. Vojtulínek má ouška jako nejoblíbenější hračku. Tipla bych si, že úhel který svírají s hlavičkou je cca 75° uvidíme jak to bude dál. Takže do 10 let zdarma… no snad nenastoupí druhý Rath :wink:

A Vojtulínek se taky narodil s minioušky přilepenými k hlavičce. Ale jak již jsem psala… nejoblíbenější hračka :lol:

http://rodina.cz/…/album/x.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky