červené pupínky na těle

19
28.5.06 20:46

červené pupínky na těle

Ahoj,
dopledne jsem klukovi objevila cervene skvrny na tele, predevsim trupu. Vypada to jako „koprivka“, mam obavy aby to nebyl zacatek nestovic, teplotu zatim nema, puchyrky se neobjevily. Vcera jsem mu rozmackala vidlickou nejake spanelske rane brambory, mozna plne dusicnanu a mozna ma alergickou reakci. Co myslite?Kazdopadne vse zitra ukazu doktorce. Mate nekdo podobnou zkusenost. Hezky vecer, Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
329
28.5.06 20:54

Kláro, mě se tak jak popisuješ osypal malej když jsem pila nějáký kyselý džus, kterej jsem si nenaředila vodou, třeba pomerančový nebo z nějákých citrusů. Pak to zmizelo, ale nevím jestli kojíš, nebo jak je malej starej?
Každopádně to může být i z těch brambor, ale nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.5.06 21:02

cervene skvrny

Ahoj,
malymu je 9,5 mesice, stale kojim. Zmizi to samo nebo bude nutna nejaka masticka. Dzus piju od jeho narozeni a i v tehotenstvi a zadnou alergickou reakci nemel. Myslis, ze nepujde o nestovice?Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
28.5.06 21:09

Jo, tak to by tím džusem asi být nemělo, to bude asi něčím jiným. kdyby to bylo tím, tak to zmizí za pár dnů samo…Ale možná to můžou být i ty neštovice. Ti asi moc neporadím, uvidíš jak se to vyvine dál. Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
28.5.06 22:11

Myslim, že to klidně může být reakce na ty brambory. Slyšela jsem, že se na ně stříká přez dvacet různých postřiků, když rostou :? Známá mě na to upozorňovala. Mě se malý osypal, když jsem si dala pomerančové müsli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
30.3.17 08:52

Chtěla bych prosit o radu. Dcerce (3 roky) už asi 2 týdny vyskakují pupínky. Nejdřív se objevil jeden na tváři, pak další tři v průběhu týdne. Pak se pupínky objevily na zádech, bříšku, vždy tak 2-3. Byla jsem u dr, jestli to nejsou neštovice, ale dle dr to nepozná, protože jsme přišly týden po prvním výsevu a pupínky se už hojily. Pupínky se ale ukazují nové, má další 3 na bříšku, nevím co by to mohlo být. Nic nového nejí. Pupínky jsou červené, nejdřív zarudlé a pak červené hrbolky o prům. cca 2-3 mm. Mažu krémem co mi dala dr, ale nic nepomáhá, už nevím co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
30.3.17 09:25

@Isia Řešila jsem před pár dny podobnou záhadu. Nakonec se z toho vyklubaly štípance od mravenců. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
30.3.17 14:16

D2kuji za odpovědi.
@malinika od mravenců to asi nebude, protože to má i na tváři.
A neštovice už taky asi ne, protože to už je to více jak 2 týdny od výskytu prvního pupínku a pupínky se pořád vyskakují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.6.19 10:29

fleky - pupínky

Ahoj, napadá někoho, co by tohle mohlo být? Jakoby větší červený flek a v tom několik pupínků. Syn to má na různých místech těla. (Asi 5 ložisek plus pár samotných pupínků.) Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
1.6.19 10:32

https://www.google.cz/search?…za+rosea&oq=pityriáza+r&gs_l=img.1.0.0j0i8i30.47058.47347..48248…0.0..0.56.102.2…0…1..gws-wiz-img…0i5i30j0i30j0i24.4h3liz55qMc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
1.6.19 11:06

Bolí ho to, svědí, pálí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.6.19 11:10

@t-jani zdá se, že ne. Ale on ještě úplně nemluví. (Necelé 2 roky.)
Možná ta pityriáza, ale úplně to nesedí - neměl jeden první flek a vypadá to trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
1.6.19 12:57

Mně to připomíná pásový opar. Ale to by ho hodně obtezovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí