Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak prosím ohříváte příkrmy pro mimi-začala jsem před 3-mi dny,připravuji pyré na 2 dny dopředu a dočetla jsem se,že není vhodná mikrovlnná trouba.Je to kvůli nějakým škodlivinám,nebo proto,že neohřívá rovnoměrně?Sestra od začátku připravovala i UM v mikrovlnce,já kolím,tak jsem myslela,že u většího mimča to nemůže vadit.Omlouvám se za asi naivní dotaz,ale my starší prvorodičky
jsme ze všeho vyplácané ![]()
Markétko,
já ohřívám ve vodní lázni a to jak doma vařené tak i kupované a i když vyndám papu z mrazáku tak to nechám rozmrazit pomalu ve vodní lázni ![]()
Tina
Já ohřívám v mikrovlnce, raději "na několikrát " /přerušuji na promíchání, zkoušku teploty/ L.
Ohříváme normálně v mikrovlnce, jenom se musí dát pozor, aby to bylo rovnoměrně ohřátý(hodně míchat) a mimino si neopařilo hubinku. ![]()
Ahoj, já také ohřívám ve vodní lázni, kamarádka mě vystrašila, že v mikrovlnce to není dobré.
Ahojky
,
taky se přidávám k těm, které ohřívají ve vodní lázni. Názory na mikrovlnku se dost různí, a proto jsem zvolila „tradiční“ metodu.
Pati
Ohřívala jsem ze začátku ve vodní lázni a pomalu jsem „přešla“ na mikrovlnku. Myslím, že jediný problém je, aby se papání dobře promíchalo a mimčo si nespálilo pusinku. Mikrovlnka je rychlejší, pohodlnější a co se týče škodlivosti, tak jsem se o ní stejně nikde nedočetla…podle mě někdo používá někdo ne a záleží to jen na něm ![]()
Klára
Ohrivame v mikrovlnce
I UM, kdyz je malej hladovej neni cas na lazen......a tohle je pohodlnejsi.....
K
Ohřívala jsem a ohřívám v mikrovlnce. Na nejnižší stupeň a po chvilce otevřu a míchám a kontroluji.
G
Taky se přidávám k " lázním ", ať nemá malá chaotickou stravu
.
Ahoj,
ohřívám v mikrovlnce a vždycky to zamíchám prstem, takže vím, jak je to teplý a už mám vychytaný čas i stupně. Chtěla jsem praktikovat lázeň, ale tohle je prostě rychlejší a pohodlnější. Když ti řve dítě hlady, tak je prostě rychlejší mikrovlnka.
Záleží jen a jen na tobě ![]()
i.
Ahoj, nevim jak vodni lazen aplikujete, moje Sarka je jeste moc mala, vystaci s mlickem, vim, ze kdyz jsem ji pouzivala treba na domaci cokoladu, tak se to muselo hodne hlidat. Mozna nevim jak se ma vodni lazen spravne delat. Kdyz jsem byla v Anglii jako aupair, tak tam dost pouzivali ohrivac na kojenecke lahve od Aventu (davali tam i klasicke prikrmy - lahvicky se tam vesly). Vyhoda je, ze to tam muzete mrsknout a nevenovat tomu prilis pozornosti a teplota se tam nekde nastavuje. Je to rovnomerne prohrate. Uvazuju o koupi, delaji i adaptery do auta, ale nevim jestli se to cenove vyplati. Zatim jsem to nezkoumala.
Aja
Ahoj..
Ohřívání v mikrovlnce se nedoporučuje kvůli tomu, že ohřívá nerovnoměrně a ne kvůli tomu, že je to nějak škodlivé.
Já ze začátku ohřívala ve vodní lázni, ale teď už jsem přešla na ohřívání v mikrovlnce, je fakt že to musíš hodně dobře promíchat, protože u krajů je to hodně horký a uprostřed studenější, ale když to promícháš, tak je pak super teplotka.. ![]()