Barva stoličky

522
29.5.06 12:30

Barva stoličky

Ahoj :D
Jaká má být správná barva stoličky u kojeného miminka?Prvních 14 dní jsme měli klasická míchaná vajíčka .Ale ted je to spíš takové žlutozelené.Krmím teda odsátým MM,protože malej nechce pít z prsu už od porodnice Někdy nám to nevyjde tak ,2× do týdne jedno krmení máme Bebu.Zase ,ale kdyby to bylo hladové mlíčko ,tak by asi nepřibíral,že?V 6týdnech máme 5,20.Ale ta barva mě trochu znepokojuje,někdy je to i takové vodnaté,dr. k tomu nic neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
29.5.06 12:41

Myslim, ze se nemusis bat - i michana vajicka mohou byt do zelena - to byva, kdyz ma miminko prdiky - asi jsi malinko hresila v jidle, ne? ;)
Neboj, je to uplne v poradku.
Jo stolicka byva do zelena i kdyz to nestihnes uplne hned prebalit…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
29.5.06 12:41

ahoj..

Barva by měla být jako míchaná vajíčka, ale fakt, že může být příměs trošku do zelena a nemusí to znamenat vůbec nic. Ještě jednou bych se zeptala doktorky, co to může být, když píšeš, že je stolička někdy vodnatá. Za zeptání nic nedáš a budeš aspoň klidná. Někdy i umělá výživa dělá to, že je stolička barví do zelena. Nebo stoličká může být do zelena, když je déle v plínce.

Každopádně, kdyby měl málo mlíčka, tak by určitě nepřibýval na váze, byl by hodně nespokojený a plakal a taky by neměl dostatek pomočených plen, možná taky propadlou fontanelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
29.5.06 14:20

Hlavně buď v klidu, pokud je mimčo spokojený, přibírá a viděla ho doktorka, tak není co řešit.
Obě naše děcka měly občas stoličku do zelena (hlavně když hlídal tatínek a nevšiml si, že jsou pokaděný :) ) a vodnatý to taky občas je. Prostě mimča tak kakají.
Kdyby měl průjem, tak by kadil třeba 12× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.5.06 17:45

Ahoj,

malej to měl občas taky do zelena, možná je to i trochu tvou stravou. Myslím, že je to ok. Přesně jak píšou přede mnou, pokud přibývá a nic ho netrápí, tak je to dobré!

Renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
29.5.06 17:50

Já plně kojím a stolička už měla mnoho podob, světle žlutá, někdy skoro oranžová, jindy zelená, někdy s takovými bílými sraženinkami, ale většinou bez, někdy fakt jak voda, jindy trochu hustší, ale vždy tekutá. Nikdy jsem to vyloženě neřešila, i když jsem se nad tím někdy pozastavila. Kdyby bylo něco v nepořádku, určitě by se objevily další příznaky, třeba hodně neklidné miminko, zvýšená teplota apod. Zelená může znamenat, že mimčo vypilo víc předního mléko, které obsahuje víc laktózy.
A jestli jsi si opravdu nejistá, klidně se zeptej Dr. Tím nemůžeš nic zkazit a budeš mít jistotu a klid.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
29.5.06 17:52

Ahojky,
může to být klidně i po té Bebě. Náš chlap jí pije od 3m a bobíky měl od té doby malinko do zelena a někde jsem četla, že tomu je právě po té Bebě. Ale myslím, že pokud prcek přibírá, tak není třeba to nějak řešit.
Petra s Máťou 14m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.6.06 08:37

Hustota stolice

Snad se tu můžu zeptat, mám 3měsíčního chlapečka a 2 dny se nemohl vykakat. Protože hodně plakal, pomohla jsem mu rektální rourkou, a měl stoličku dost hustou a tmavou. Plně kojím, občas jsem dávala fenyklový čajík na prdíky, ale bylo to ok, až doteď. Nevím si rady. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
9.6.06 10:15

mimčo se nemusí vykakat i týden,ale mělo by být v pohodě,klidně papat,občas prdík a měkké bříško,pokud tvoje plákalo tak si možná něco snědla a nebo jsi časteji přikládala k prsu a mimčo ještě tu přechozí dávku nestihlo strávit a tak ho to tlačilo,to se mi stalo,jinak náš malej dva dny nekakal,měl prdíky a bříško v poho a pak se třetí den vykakal a měl tužšší stoličku,kojím,ale už dávám i příkrmy pá J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.6.06 21:10

Ahoj holky :P
Můžu se zeptat? Barča byla teď nemocná, mela rýmu a tak byla neklidná a usínala jen u kojení. Kojím jak to jde ale večer dávám příkrmy, nebo když cítím, že nemám dost mléka tak dám Bebu. Už dávám Bebu 2. No a teď Barča kadí (má průjem žlutý) každou chvilku. Měla z toho i opruzelou prdelku. V každé plýnce má trošku. No tak jsem si řikala že to je tim, jak jsem jí dávála častěji jíst. No jenomže už asi dva dny má Bára v tom průjmu takový kratoučký černý nitky, tak se bojim co to může být. Nevíte nějaká z vás? Nestalo se Vám to? Moje mamka mi včera říkala že jejich kočka má tasemnici a že se léčí, tak mam strach jestli Bára taky neni nejak tak nemocná. Nevíte? Dík :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí