Odmítání kousků v jídle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
292
17.5.11 14:37

odmítání kousku

Ahojky maminky chtěla bych slyšet vaše nazory:mám 10 měsíční dcerku a odmítá my v jidle kousky začně dělat že se dáví a někdy se i pozvrací.Přitom ale když dostane krupku nebo rohlik to jí nevadí i když vidí když něco jim tak si pár kousku nechá dát do pusy ale ne moc pak to začne blivat ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
17.5.11 14:41

Ahojky, bojovala jsem s tím cca tři měsíce… teďka je to týden zpět to vypadá, že jsem vyhrála :dance: :dance:

Dcera chtěla jen mixované a v lepší případě pak ještě pasírované přes sítko :roll:
Jinak zvracela, dávila se, nadavovala a řvala jak tygr…

Nechala jsem tomu volný průběh, jen mixovala do hladka a k jídlu přidávala 2-3 kousky pečiva na žmoulání… minulý týden najednou vzala a už to vypadá v poho…

Asi to chce svůj čas… jen vydržet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
17.5.11 14:42

Já myslim,že na nějaký kousky má ještě čas…Stačí trénovat těma křupka a ona to časem zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
17.5.11 14:45

A ještě jeden tip co se mi osvědčil - nakrájela jsem pečivo na pidi „vagonky“ / cca 3×3mm / a smíchala s obědem, přesnídávkou co měla dcera ráda - lehce se rozmočily, ale zůstaly kousky a na toms e naučila pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
17.5.11 15:16

Díky za tuhle diskusi :palec: !!! Mám stejný problém :-? jen s tím rozdílem, že mě zvrací i po křupkách, sušenkách i pečivu - a to ještě teď v roce.
Takže je zatím na mixované stravě :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
17.5.11 15:37

mi to nemáme s tou naši čerticí jednoduchý přikrmum moc nedá pila by jen Um a s čajem bojujem hrozně to si veme jen když je teplo ale máme reflux a furt ublinkáváme hlavně čajik když jí přinutim se napít tak proto nechceme pít jen zahustene mlíčko jí v bříšku vydrží z tekutin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.5.11 15:43

Ahoj, my jsme na tom podobně. Teď zkoušíme hodně měkký rozvařený těstoviny. Ale jak je třeba větší kousek bramboru - vyplivne nebo začne zvracet. Já doufám, že když to budem pořád trénovat tak to půjde. Ale někdy taky vyměknu a rozmixuju. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Rampepurna
19.5.11 22:17

Hm, dámy, já vás asi nepotěšim - ještě dnes, v 16ti měsících (!) mi dítě vyhodí celej oběd po pidi bramboře v obědě (a pidi znamená MENŠÍ než 1×1cm).

Nepomáhá nám nic, jí rohlík, křupku atd., ale v stačí v obědě pucíček nebo nerozmixovanej kousíček a hned to letí ven … zrovna dnes hodil šavli, včera hodil šavli, v pondělí hodil 2 šavle … je to skutečně sebemenším kousilinýnkem :roll: Při každým jídle u sebe mám „blicí misku“ a už jsem se naučila šavle 100% vykrejvat, takže aspoň pak netrávím další hodinu úklidem a vytíráním, mytím, praním … akorát je to na bednu, protože se s tim vařim a náhradní další jídlo třeba nemám doma k dispozici a on to ZASE vyhodí ven. Je zdravej, ale prostě netuší, od čeho má v puse zuby a že se všechno hned nehamtá a nepolyká rovnou.

Prostě mixuju a hlídám a chytám do misky :-D

• Citovat
  • Upravit
292
20.5.11 06:38

vona měla jeden čas snahu když nás viděla jíst tak jsem jí dala trochu toho co jedli my a vona hezky zuzlalla a chtěla třeba ještě a ted když jí skousim dát něco jineho než mixovaný tak to hned jazykem vystrčí ven.Já ji taky vařim obědy a když máme období že nechcem jíst tak to taky vyhazujem do koše je to hort práce s tema uločnikama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
22.5.11 19:34

bóže, díky za tuhle diskusi. Už jsem si připadala, že jsme divní. Malej taky kousky nechce. Přepasírovaný přes sítko si dá, ale jak je tam větší kousek (a hlavně brambora je problém) tak se začne nadavovat a vyšavlí všechno jídlo (scéna jako z Vymítače), nikdo ho doma nechce kvůli tomu krmit. A dáví se i z rozhlíku a křupek, tak mu to zatím nedávám. Díky holky, že nejsme sami :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
23.5.11 10:11

Ahoj,tak my jsme na tom úplně stejně.Synovi je deset měsíců a stále mixujeme.Je to zvláštní rohlík a křupky to baští dobře nebo kousíčky chleba taky rozkouše,ale jakmile mu udělám k obědu těstoviny a rýži tak je zle.Snad se to brzy zlepší jinak budeme mixovat a mixovat protože se jinak nenabaští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
23.5.11 10:21

Tak já zkusila koupit skleničku od 8.měsíce,tam jsou kousky a oni jí vůbec nevadili,sice nekousala jen polykala,ale když udělám jídlo doma a jsou tam hrudky tak mi to plive,zajímavé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí