Odmítání mléka v 6 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odmítání mléka v 6 měsících
Zdravím a přeji pěkný den, potřebovala bych poradit s novou situací: synovi je čerstvých 6 měsíců, od 4 na UM. Přes den už příkrmy, ovoce, zelenina a někdy UM.
Nyní cca 4 dny zpět začal odmítat mléko, nejdříve 1 denní dávku a pak i na snídani. Včera už nechtěl ani k večeři před spaním. Kaši na lžičku nechce také. Jsem zoufalá, podle lékaře se to stává a mám mu to nahradit jogurty a nebo přimíchat mléko do něčeho jiného. A to měl mléko moc rád a do teď se budil na mléko i v noci. Máte někdo podobné zkušenosti? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, náš malej to dělal taky, občas si vzal, většinou ne, a od nějakého9měsíce už nechce mlíko vůbec. Ale jí mléčnou kaši, plus mu každé dopoledne dávám jogurt nebo tvaroh, takže se to snad nějak vyrovná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorkami radila, když se u toho tak vzteká a někdy se se mnou i pere
, abych 2 dny dala pokoj
a zkusila to později.. no nějak to dopadne, ale jsem z toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my s mlíkem bojovali od 3 měsíců, začal ho odmítat ze dne na den, pil ho jen ve spánku, od 4 měsíců začal odmítat úplně a od té doby jsem do něj žádným způsobem nedostala ani kapku, stále odmátá (má přes 9 měsíců). Nahrazujeme kašema, jogurtama, domácím pudingem z UM, snažím se všude nacpat aspoň jednu odměrku, jinak to nešlo a nejde
.
Byla jsem z toho dost vystresovaná, tolikrát jsem to obrečela, bylo to těžké období
, hlavně protože ho přestal pít tak brzy, ale je zdravej jako rybka, vypadá, že mu nic nechybí, naopak, je dost akční
. Takže nevěš hlavu, třeba jen zrovna nemá chuť
. Já taky stále čekám
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak už jsem se lekla, že jsem v tom sama. Kubovi je dnes 9měs a v srpnu, kdy se mu začaly prořezávat zoubky mi začal odmítat flašku s mlíkem. Když jsem mu dala čaj, byl spokojený, jakmile ucítil mlíčko, začalo ho natahovat a prskal všechno ven… Asi 14 dní jsem do něj nedostala žádným podvodem mlíko, kaši, nic. Asi měsíc byl bez mlíka, pak jsem koupila sunar banánový a udělala mu mlíčko, to vypil na jeden zátah, tak jsem byla radostí bez sebe, jenže pak už ho zase odmítal…Tak jsem začala zkoušet opět kaši na lžičku a v pohodě
Kupuji proto nemléčné kaše a dávám mu ji i 3× denně, někdy jen ráno a večer před spaním. Takže vydrž, možná mu jdou zoubky, nebo se mu to zrovna nelíbí, ale uvidíš, snad se k tomu aspoň jednou denně vrátí. A když né, zkoušej alternativy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme na tom stejně. máme necelých 8 měsíců a od pátého měsíce ani ťuk. jakmile ucítí ve flašce mlíko zavře pusu semkne rty a je konec. taky jsem byla neštěstná, ale už jsem si zvykla. dávám místo toho jogurty, kaše, přesnídávky s mléčnýma složkama atd. doktorka říkala že pokud má alespon tři mléčná jídla denně není problém a vápníku má dost. co ale musím hlídat je pitný režim. tím že nepije mlíko nemá ani dostatek tekutin. takže nyní jsme se dopracovali k tomu, že mi malá vypije cca 300ml tekutin za den. a pořád je to asi málo. ale postupně to zvyšujeme, ale je to boj, někdy to do ní musím tlačit stříkačkou aby mi pila. prý se chuť na mléko může někdy ještě vrátit, ale u nás tomu moc nevěřím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bemula Je to opravdu náročný, takhle ze dne na den…příkrmy papá krásně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně hlídej tekutiny. takové mimi má vypít 800-1000ml tekutin za den. počítajíse i polívky a ovoce. prostě vše kde je tekutina. my jsme dopadli tak, že jsme měli na kontrole propadlou fontanelu, takže jsem jí musela začít okamžitě nalívat. už byla asi trošku dehydratovaná. ale sama od sebe pít nechtěla musela jsem to do ní tlačit násilím. ted už si trošku zvyká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čaj je také v pohodě nebo štávička, ale jakmile ucítí mléko, tak je konec…ale ty zoubky možná budou, dásně brousí vším možným…starší dcera byla závislák na mlíku, do 2 let se mi budila i v noci, bylo to náročný, ale zase mi moc nesnědla přes den, normální jídlo a tak jsem jí to neodpírala, už kůli tomu, že byla drobeček v roce 7,80kg
to syn má ted 7kg, taky se bojím aby mi váhově šel nahoru, to mléko je dost výživný a ted ho mít třeba nebude…dávaly jsme doted nutrilon comfort a včera jsem koupila normální a taky nic, u nutrilonu bych chtěla ale zůstat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andrea222 Je to náročné a hodne, vím, ale nestresuj se, vím, že se to dobře řekne já taky z toho byla na prášky, ale nakonec jsem se s tím smířila, protože to jen situaci ztěžovalo, teď jsem si už zvykla a je to v pohodě
.
@lzicka Taky bojujeme s pitím, náš vypije tak max.200-250 ml za den
. Víc do něj nedostanu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jo, s tím pitím souhlasím
Já jsem se na jednu stranu zaradovala (doufám, že si někdo nerýpne
) že díky tomu jsem odbourala noční krmení. (Starší se mi budil do tří let na kaši i v noci
) Ale opak je pravdou, asi tím, že mu díky mlíčku chyběly tekutiny, i když čaje vypyje dostatečné množství, tak v noci se mi budí na čaj. Takže nakonec je to jedno, jestli vstávám k mlíku, nebo k čaji
Ale určo zvedni dávku čaje za den a pak budou klidnější i noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andrea222 píše:
taky se bojím aby mi váhově šel nahoru, to mléko je dost výživný a ted ho mít třeba nebude…
Neboj, náš přibírá ukázkově (asi díky těm kaším)
. Taky kupujem nemléčný, abych měla přesný přehled, kolik UM do něj dostanu a vlastně to UM v tom má, jen v husté formě.
Příspěvek upraven 23.10.12 v 11:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lzicka píše:
Hlavně hlídej tekutiny. takové mimi má vypít 800-1000ml tekutin za den. počítajíse i polívky a ovoce. prostě vše kde je tekutina. my jsme dopadli tak, že jsme měli na kontrole propadlou fontanelu, takže jsem jí musela začít okamžitě nalívat. už byla asi trošku dehydratovaná. ale sama od sebe pít nechtěla musela jsem to do ní tlačit násilím. ted už si trošku zvyká.
Na to jsem se ptala doktorky, že mu logicky vypadne velké množství tekutiny a kolik tedy by měl vypít a ona, že to nedokáže říct, že je to individuální
tak to je jako vymysli si sám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bemula píše:
@andrea222 Je to náročné a hodne, vím, ale nestresuj se, vím, že se to dobře řekne já taky z toho byla na prášky, ale nakonec jsem se s tím smířila, protože to jen situaci ztěžovalo, teď jsem si už zvykla a je to v pohodě.@lzicka Taky bojujeme s pitím, náš vypije tak max.200-250 ml za den
. Víc do něj nedostanu.
teda to zírám, tak já v klidu denně do Kubíčka naleju i litr tekutin
Ale já neměla problém s čajem ani u jednoho… A přesto se mi v noci několikrát vzbudí, že má žízeň. Někdy cucne, někdy vypije dost…No doufám, že zas nemá něco jiného, když dokáže pojmout tolik tekutin a ještě se o ni hlásit v noci…
Ale myslím si, že množství odpovídá váze. Myslím si že mi tenkrát dr řekla že na kilo váhy by měla být spotřeba 100ml To jen pro přibližný přehled, kolik má dítě vypít. Později se to počítá zase jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andrea222 píše:
@lzickaNa to jsem se ptala doktorky, že mu logicky vypadne velké množství tekutiny a kolik tedy by měl vypít a ona, že to nedokáže říct, že je to individuálnítak to je jako vymysli si sám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit