Několik dotazů - roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
několik dotazů - roční dítě
Ahoj holky, potřebovala bych poradit:
1.nemáte někdo recept na rychlý nepečený dort na oslavu prvních narozenin - piškoty, zakysaná smetana?
2.můžete mi říci, co dáváte ročnímu dítěti k snídani? a dáváte mlíko a za jak dlouho třeba chleba?
3. od kdy může dítě sýry? ráda bych dala plátkový eidam.+ od kdy jste zkusily nějaké další mléčné výrobky jako jsou pribináčky, pacholíčky.. zatím jsem dávala s ovocem pouze bílý jogurt nebo žervé
4.jak vám spí roční dítě přes den? mě od 11 tak max 1,5 hod. pak spí od 19:30 do 5:30!!! někdy do 6 ráno. přijde mi to hrozně málo, ale odpo už v kočáru neusne.
díky díky moc za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak můj syn snídá mléko a pak chleba s máslem třeba, nakrájený na kousíčky, plus třeba med nebo marmošku, tvrdý sýr jsem dala už dávno, zapečený s kuřecím a smetanou, pribináček je hnus chemickej ale lipánek dostává, spí mi někdy dopoledne hodinku hodinku a půl a po O tak dvě hodinky někdy jen hodinku pak od 7 do 5 ale v noci se mi často budí s brekem nevím proč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, synovi je 11 měsíců.
Dort budu dělat takový, jako popisuješ. Tvarohovo piškotový s ovocem.
Syn snídá v polospánku (v 6:00 a spí ještě 1-3 hodiny), tak zatím jen mléko a nebudu to měnit dokud bude takto spát. Ale k dopolední svačině mu dávám půl krajíčku chleba s máslem (žervé, plátkovým sýrem) a 100 ml UM.
Pribiňáčky a pacholíky teorericky dát můžeš, ale spíš si to udělej doma, je to plné cukru a chemie (jenom Lipánek ujde).
Syn spí v noci od 19:30 do 8:00 a pak cca 2 hodiny přes den.
- Citovat
- Upravit
Recept nemám, ale najdeš jich tu v diskuzích mraky.
Snídaně v roce- dostával kousek chleba s máslem/marmeládou/žervé, k tomu třeba kousek ovoce, nebo jogurt a piškot. Mezi mlíkem s nídaní jsem nechávala aspoň 2 hodiny mezeru, ale vycházelo to na ty tři hodiny většinou
Sýry no dávám spíš žervé a lučinu, on mi plátkovej moc nechce. Ale v roce jsem dávala tuhý sýry- takový dětský do ruky. Pribiňák a pacholík občasně asi můžeš, ale zase zbytečně nepřehánět. Jinak jsem dávala ovocný i bílý
A spánek byl podobný, akorát ráno spí dýl, třeba do sedmi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik píše:
1.nemáte někdo recept na rychlý nepečený dort na oslavu prvních narozenin - piškoty, zakysaná smetana?
2.můžete mi říci, co dáváte ročnímu dítěti k snídani? a dáváte mlíko a za jak dlouho třeba chleba?
3. od kdy může dítě sýry? ráda bych dala plátkový eidam.+ od kdy jste zkusily nějaké další mléčné výrobky jako jsou pribináčky, pacholíčky.. zatím jsem dávala s ovocem pouze bílý jogurt nebo žervé
4.jak vám spí roční dítě přes den? mě od 11 tak max 1,5 hod. pak spí od 19:30 do 5:30!!! někdy do 6 ráno. přijde mi to hrozně málo, ale odpo už v kočáru neusne.
díky díky moc za odpověď
1. dělala jsem tříposchoďák z melounu. prostě jen vyřezat kola třech různých průměrů a vyskládat na sebe.
2. v roce kojení, pak buď chleba s lučinou nebo jogurt
3.pribiňáky nevedem ani u staršího. Tvrdý sýr mladší nechce, starší jedl ca od roka.Od 11 m dostával starší zakysané mléko (kefír). Mladší teď dávám občas trochu tvarohu s přesnídávkou.
4. spí od 20:30 (až 21:00) do cca 7hod. Přes den spí nepravidelně, 1-2× denně, dohromady v průměru 2 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. Ahoj, budu dělat jogurtový dort, ale peče se pod něj korpus - jednoduchý piškot. Na něj se šlehá šlehačka s jogurtem
2. Celkově mi nic moc nejí - ráno ještě kojím, pak jí piškoty, kousne si ode mě chleba s máslem a medem a později dostane nastrouhané jablíčko.
3.Už jí dám doma uvařená puding a jogury - Florian, Valašský, Holandia - bohužel ochucené, bílý do ní nedostanu. Se sýry bych ještě počkala, je tam dost soli a mě by je ještě ani nepokousala.
4.Spí 2× denně kolem 1,5 hodiny a pak od 8 do 7 s tím, že se 2×-3× budí na kojení.
Snad jsem pomohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. nepečených dortů máš plný internet, zkus stránku www.vareni.cz ![]()
2.malej mlíko nepije, plive ho už dva měsíce, snídá na střídačku jogurt, ochucený tvaroh, mléčnou rýži nebo mléčnou krupici (tu miluje) nebo chleba s něčim (máslo a marmeláda, žervé, pomaz. máslo…)
3. nevim odkdy může jiné mléčné výrobky, ale já je dávám cca od 10M, tvrdý sýr, pom. máslo, lipánka, chucené tvarohy, žervé, i obyč. mlíko v krupičné kaši, smetanu normální i zakysanou v omáčce nebo polívce
4. já mám doma velkého spavce, na začátku spal mezi 18-20 hodinami denně. Nyní je to divoké, pokaždé jinak, ale v průměru hodinu a půl dopoledne a hodinu odpoledne. Pak od 20:00 do 7:00, s cca třemi vzbuzeními, kdy si cucne čaje, v noci už nekrmím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dort jsem udělala normální piškot s ovocem a tvarohem. Snídá po probuzení tak mezi 6/30-7/00 250ml mléka, okolo 8 chleba-máslo/šunka/tvrdýsýr/žervé/někdy pomazánku, výjmečně i marmeládu, ale nejradši má máslo, občas dám tous. Spí od cca 8/30-9/00 tak 1h až 1,5h. Obědvá ve 12h a pak spí do 15h. večer chodí mezi 18/15-19h do postele a spí do těch 6-6/30h
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
1. receptů je tady spoustu, já za sebe: my objednali klasický dort potažený marcipánem (aby chutnal dospělým, dcerka to jíst nechce, tak jsem jí ani dort nedělala)
2. Ráno kojím (mezi 5-6 hodinou, podle toho, kdy se vzbudí), pak spí ještě do 7:15. Kolem 7:30 zkouším chléb s máslem (ale toho moc nesní - nechce to). V 9 hodin má bílý jogurt nebo ovoce.
3. sýry od roka už určitě může. Dceři dávám občas kousek eidamu do ruky v kočárku na kousání. Takhle ho sní, na chleba ho nechce (ona nic s chlebem nebo rohlíkem nechce).
Od roka jsem občas dala Lipánka, častěji ale dělám doma (tvaroh, smetana na šlehání, vanilkový cukr a trochu cukru) - to dcera miluje. Dělám i puding.
4. Teď ve 13ti měsících jsme přešli na jeden spánek za den (odpoledne jí trvalo dlouho než usnula). Spí jen po obědě, cca 2 hodiny. Večer chodí spát v 19:15 a vstává 7:15 (budí se kolem té 5 nebo 6 - na kojení).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dorty - ja hledala diskuse na eMiminu a receptu nasla spoustu, mrkni. Syry zkousim davat zhruba od 11 mesice, zatim malemu teda nechutnaji. Malej (ted 13 mesicu, skoro 14) k snidani zatim dostava ryzovou kasi, tu miluje. Ovsem nesni ji tolik, jenom asi 80 g, tak pak za 2,5 hodiny se naboucha ovocem, jogurtem, ryzovyma placickama nebo necim podobnym, co mu dam. Mleko - porad kojim, ale jenom vecer pred spanim a v noci, kdyz se vzbudi. A jak spi - v noci od pul devate do osmi do rana a pak pres den davam do postele v poledne a spi vetsinou asi 1,5 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá měla teda k 1. narozeninám dortík z cukrárny šlehačkový, ale doma jsem jí dělala matlací kopec z ovoce, piškotů a smetano-tvarohem…
Jinak malá ráno vstává jak kdy, ale většinou kolem sedmé, někdy až po osmé a to si dá mlíčko, pak ke sváče po deváté (podle toho kdy se probudila) ovocnou přesnídávku, ovoce, nebo chlebík se žervé atd…
Sýry už baští (béďa), tvaroháčky atd. dávno…
A spinká dopoledne cca od 10,45 do 12,15 (oběd), pak usne po sváče tj. kolem 15,30 a spát chodí v 19 hod… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mojí dcerce je ted 11 měsíců, ale to už je skoro roční. V září měla svátek, tak jsem dělala ten dort ze zakysané smetany, piškotů a ovoce. Ted na narozeniny, chci už dort normálně upéct. Nejspíš nějaký nahoře s ovocem a želatinou.
Jinak mi už od 9. měsíce snídá pečivo s lučinou nebo žervé. Nedávno jsem přidala šunku a už zavedu i plátkové sýry, máslo, marmeládu a taky cornflakes s mlékem. Říká se, že od roka, už můžou skoro všechno. Jen jídlo příliš nesolit a nekořenit. Taky kravské mléko jen k přípravě pokrmů a jako samostatný nápoj, až ve dvou letech. Naštěstí mi baští samotný bílý jogort, ikdyž nevím, co ji na tom tak chutná.
Ale jestli něco sladkého, tak se koukni sem http://www.chemievjidle.cz/ a sama se rozhodni podle složení, co pro své dítě vybereš.
A moje malá je taky nespavec. Na dnešek spala od osmi do sedmi s jedním nočním buzením, pak 45 minut před obědem a ted v osm usla. Když mi přes den usne na dvě hodiny, tak se nestačím divit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá je nejedlík, chce pořád jen prso, takže Pribiňáčka, Lipánka, Matyldu dávám.. Taktéž sýr - smotám plátek a to jí.. Jinak už jí nabízím naše jídlo, trochu méně solené.. Dort prabába upekla klasickej, s máslovou polevou - šmakoval moooc (bylo to dnes, narozeniny má za týden)
Spaní - přes den jak kdy - buď dvakrát po půl hodince, poslední dobou už jen jednou kolem oběda 45min-1hod.. Večer usne tak kolem 20.30 a spí tak do 7.30 (mezitím párkrát kojení) Podle mě by mohla spát o dost déle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik píše:
díky díky moc za odpověď
1. Dort dělaly babičky, ale takové ty klasické nepečené, diskuzí na to je tady spousta.
2. Obě děti snídají pořád jen mlíko, další jídlo mají až svačinu, k té pak jogurt, chleba s něčím, ovoce, přesnídávku… co se zrovna hodí a máme doma ![]()
3. Sýr už bych klidně dala, ty tvarohové dezerty jsem prvnímu dávala až někdy kolem druhého roku, mladší samozřejmě ochutnala dřív, kolem roku už občas pár lžiček od bráchy olízla.
4. V roce spala jednou denně, po poledni, hodinu, někdy i hodinu a půl. Večer chodila spát ve 20h a vstávala v 5 ráno, v noci se obřčas budila, ale už jsem ji nekojila, max. pohladila a nechala fňukat, až zase usnula. Ale neřvala nějak nepříčetně, to bych ji asi uspávala, už proto, že obě děti spí v jedné místnosti. Teď v 16měs. spí max. půl hodiny denně, v noci od 20 do 6h. Někdy přes den nespí vůbec.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První narozeninky slavíme za týden. Dort mám objednaný piškotový potažený marcipánem. Malý dostane piškot bez marcipánu.
Na snídani zatím dávám mléko 200ml UM mezi 6-7hod.Pak si ještě chvíli zdřímne. V 9hod. má ovocnou svačinku. Chtěla bych ted zavést chleba a rohlíky.
Přibiňáčky apodobné věci vůbec zatím nedávám. Dávám pouze bílý jogurt(jí i samotný) s ovocem jako odpolední svačinku.
Spí od 19:30 do 7:30 -8:00 budí se jen kolem 6:00 -7:00 na mléko, pak si ještě zdřímne. Tento týden se se spaním zhoršil a nechtěl spát dopoledne(ale byl taky dost protivný).Po obědě spí 1,5 hod. Dneska spal zase i dopoledene a to spí asi taky 1hod. Denní spánek je tedy v rozmezí 1 - 2,5 hod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit