Odmítání příkrmu u 9 měsíčního

Anonymní
25.5.25 12:57

Odmítání příkrmu 9m

Ahoj všem maminkám,

jdu si spíše pro zkušenosti než pro radu. Synovi je 9m, s příkrmy jsme začali v 6m, jinak plně kojen, i ted kojím. Nikdy to nebyla žádná velká sláva, ale neco aspoň občas zbaštil. Ovšem poslední dva týdny to jde prudce z kopce a například za poslední dva dny jsem do něj dostala jen půl ovocné kapsičky.
Myslím, ze jsem vyzkoušela vše - do hladka mixnute, s kousky, kupované (různé druhy) - kapsičky i skleničky, domácí, různé casy jídla, pred a po kojení. Jídlo do ruky jsem taktéž zkoušela, o jídlo skoro nejeví zájem, občas se mu z toho i zvedne žaludek. Ji s námi v židličce, tam ho to spíše nebaví.
Neexistuje nic, co by vyloženě preferoval, skoro bych řekla, že to má každý den jinak.
Co nemel jsou jogurty a jiné mléčné výrobky kvůli abkm.
Jinak prospívá, je to celkem adhd dítě, vubec neposedí na jednom miste.. chvili fungovalo ho tam jakkoli zabavit, nebo za nim chodit po bytě se lžíci, ale ted uz ani to ne, proste tu pusu neotevře.
Jídlo mu nenutíme, nicméně upřímně uz na to nemam nervy a jsem vcelku zoufala.

Je tu některá mamina, co si prošla podobným? Jak to probíhalo? Pomohlo něco? Zlomilo se to někdy?

Díky a přeji všem krásný den:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3039
25.5.25 14:07

Starsi syn si takhle dál pauzu ale bylo to o něco málo později…kolem roku…tak 14 dni nejdl temer nic a pak jednoho dne popadl lžíci a pustil se do mých testovin a tím jsme ukončili období dětských gebuzin :lol:
Jako vybiravy nejedlik je doteď, prošla jsem všemi fázemi zoufalství, než jsem na to napůl rezignovala…nicméně ty máš ještě mimino, do roku je stejně nejdůležitější mléko, příkrmy jsou jen PRIkrmy. Zkusila bych tu a tam nabízet, ale bez nuceni, a jednou se k tomu vrátí…Pokud budeš z jídla dělat boj a zdroj stresu, spíš to bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
25.5.25 14:16

Dal mu jídlo nabízej (ale nenuť) a uvidíš. Nic jiného poradit ani nejde ;) hlady neumře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
25.5.25 14:34

Procházíme ted úplně tím stejným, syn 10M. už týden vůbec nechce oběd, přesnídávky nic prostě jen UM.. do ted měl vše víceméně mixovaný s pár kouskama protože se hodně dávil.. zkusím na to jít metodou blw a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16301
25.5.25 15:21

Občas to tak děti nemají, nemá smysl pořád do nich něco cpát. Nerostou třeba zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10955
25.5.25 15:30

Moje děti prikrmy bojkotovaly v podstate do roka. Chtely se jen kojit. Až po roce to bylo pomalu lepší. Mladší se pořádně rozjedl teď v únoru, má 2 roky. Ja píšu pořádně, ale ve srovnani se stejně starými dětmi jí méně a pořád je dost vybíravy.
Byly chvíle, kdy jsem byla zoufala. Spousta kamarádek proste nabidla jídlo a děti jedly. Já to nechapala, co dělám špatně. Doteď nevím, co jsem delala blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.25 15:31

@citlivaduse ano, úplně vám rozumím, mám totožné pocity :) okolo mas děti otvírají pusu, jak nic, to naše ani za boha. Taky bych ráda věděla co dělám blbě..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.25 15:33

@Dahlia0409 zuby mě napadly, nicméně u zubu má probdělý noci a ty jsou ted klidne.. nicméně jo, klidne to můžou byt zuby 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
10955
25.5.25 15:36
@Anonymní píše: Více

Znám to. Ptala jsem se kamarádek, co dělají jinak, byla jsem pro ně za blazna. Přeci udělám prikrm a prostě dávám. Spousta z nich vůbec nezazila, že by to dítě prostě neotevrelo pusu. Taky jsme začínali po půl roce, nějaký zájem o jídlo nebyl. Starší, když už něco snědl, byl to kupovany prikrm. I když jsem domácí dala do skleničky od kupovaneho, davala půl na půl, plival to. Měl asi 3 oblíbené skleničky, které někdy vzal na milost. Mladší ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
25.5.25 16:51

Jídlo dej k dispozici ale nejut. Rozhodně za nim nelitej po bytě se lžící…akorát ti to pak třeba vdechne, navíc to není úplně nejlepší stravovací zvyk…však on na to časem přijde že něco občas sníst je fajn…teď je ještě malej, navíc kojeny…takze má spíš ochutnávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí