Příkrmy víckrát denně?

613
22.4.25 13:58

Příkrmy víckrát denně?

Můžu dát malému (8 měsíců) zeleninový, masozeleninový příkrm víckrát denně? Třeba i na večeři? Malý mi odmítá ovoce, jogurt, kaše. Jediné co sní, je oběd a s chutí, to do něj fakt padá, ještě si dokáže 2× přidat 🙈 ale jakmile se jedná o snídani, svačinu…tak si dá max. jednu lžičku. Cokoliv do ruky, křupka, sušenka pro první zoubky, skončí na zemi. Zkoušela jsem i toast s avokadovou pomazánkou, nebo rohlík s žervé, to vyplivne. Takže jsme vlastně jen na jednom jídle denně. Můžu dát třeba oběd i na večeři? Nebo mít toho masa moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35970
22.4.25 14:03

Co hustou polévku?
Klidně bych dala i 2× pokud to ji. Jestli máš kupované příkrmy tak tam toho masa zase tolik není. Nebo dát nějaký bez masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
22.4.25 14:04

A co jsi 8 mesicnimu davala doted? :think: jestli ti to ji tak klidne. Me prvni dite prakticky od prvniho prikrmu snedlo tolik, ze nepotreboval dokojit. Druhe ditko prikrmy taky od ukonceneho 5m a jedince co zacala okolo 9-10m jist byla jedna porce kase s ovocnou presnidavkou. Jinka byla prakticky do 14m zbytek na mliku. Pak se najednou rozjedla. Jako klidne bych na veceri dala jen zeleninovy prikrm at nema tezke maso na noc, nebo nejaky vyvar. budes muset vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
22.4.25 14:11

Ano dávala. jsem. mladší dítko mi totiž od 6m totálně odmítalo mléko, takže měl k snídani jogurt, na svacu přesnídávku, k obědu masozelenine, k svačině zas nějaký jogurt a k večeri buď polévku nebo opět masozeleninu…v 8m měl už i pečivo -vetsinou chleba/rohlík s něčím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.4.25 14:33

@hospodki oběd a nabízím samozřejmě spoustu dalších věcí, ale jediné co sní je oběd. Myslím že už v úvodním příspěvku je to jasně napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
22.4.25 14:41
@gabriellllla píše: Více

Tak spis, ze bych cekala, ze v 8m uz bude mít dávno večeři zavedenou. Kromě té rady ohledně vynechání masa na večeři bych možná ještě zvážila jestli ho tolik naprat na oběd. Kolik toho cca dostává kdyz si ještě 2× přidá? Zkusit mu tu velkou dávku rozdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.4.25 16:52

@hospodki No tak o to se snažím, ale bohužel mi nic jiného, než příkrmy zeleninové a masozeleninové jíst vůbec nechce, takže kromě oběda, má UM.
Sní tak 200 - 250 gramů, jak kdy. Já jsem ráda, že aspoň někdy ji, takže mu ráda přidám a není to o tom že by byl z toho obědu přejezený. Ještě to zapije mlíkem, pokaždé si dá s radostí mlíko, takže hlad má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.4.25 16:59

@Vladusxx no to mi máme právě naopak po mliku by se utloukl, ale nesní mi jogurt, ovoce ani nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.4.25 17:03

@JancaS84 chtěla jsem zkusit míchaná vajíčka, ty polévky taky zkusím, to by snad jíst mohl 🙏
Jo přešla jsem na skleničky, protože mi vařené už nechce 🙄 jednou jsme byli na výletě a od té doby chce jen skleničky 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
22.4.25 17:10

@gabriellllla me druhy dite taky skleničky nechtělo a rozjedla se až v tom roce a čtvrt. Do té doby jen ty kaše, takže výživná hodnota nulová, protože mela abkm. Asi bych se s tím smířila a jestli má to jedno jídlo v takhle velkém množství a jinak si dá mliko, tak to neřeš. Taky jsem z toho byla nesvá, ale řekla si sama kdy chtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
22.4.25 17:29

@gabriellllla já bych klidně dávala 2× denně masozeleninu. Případně mu večeři můžeš “naředit” větší porci zeleniny, případně zkusit ty polévky jak tady doporučují - když bude v základu silnější vývar, tak by mu to mohlo šmakovat :)
Jinak kámoška pak dítě, které taky chtělo jen kupované pak ošálila tak, že servírovala domácí ze skleničky od příkrmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
22.4.25 17:41

@gabriellllla já dávala na večeře husté zeleninové polévky ;) spoustu receptů najdeš ve skupince Vaříme pro kojence a batolata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
22.4.25 18:10
@gabriellllla píše: Více

Míchaná vajíčka bych v 8 měsících určitě nedávala. Bílek by dítě do roka nemělo a je to docela těžké jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.4.25 18:11

Tak teď zrovna mi snědl půlku skleničky jablečné přesnídávky 🙏 to asi není úplně super večeře 😅. Ale zkusila jsem a vyšlo to 😃 mám radost, ale předpokládám, že snídani zase jíst nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.4.25 18:12

@JancaS84 ono se o tom teď dost polemizuje, ale na večer je to těžké, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí