Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Velryba černá píše: Více
Tak když jsi je odmítla, tak proc jsi nechala lékaře ti napsat recept? Evidentně jsi je „odmítla“ až tím, že sis je jen nevyzvedla. Proč tedy k tomu lékaři chodíš?
@Cenarius píše: Více
Tak to jsi pochopil evidentně špatně, reagovala jsem na diskusi.
o mé odbornosti a způsobilosti indikovat sobě nebo svým dětem ATB nebo jiné léky nevíš ani prd. Tak si mě prosím neber do konečků prstů.
@teroonka píše: Více
Tak evidentně povazujes svoji odbornost za vyšší, než je lékař, který ti to léčivo předepisuje. Proto nechápu, proč za tím lékařem chodíš a vyzvedavas si léky, které nechceš.
@Cenarius a proč jdu k lékaři? Protože k některým vyšetřením se nedostanu ani jako samoplátce. Jistě mohu dítěti udělat domácí CRP test, jistě mu mohu sama zaplatit CRP z prstu, plná krev je problém. Stejně tak se nedostanu ke KBU, stěrům, kde vzorek putuje do laboratoře, apod.
De facto ano - protože on mi léky „pouze“ předepíše, ale finální rozhodnutí, zda je podám či ne, je na mně. Kolikrát už se mi vyplatilo, zpochybnit ordinaci lékaře, protože on je taky jen člověk jako ty a já a dělá chyby. Ať už v diagnóze, ve správném množství indikovaného léku, v délce a množství medikace.. Ovšem v ordinaci se s ním hádat nebudu, ale chápeš, že jediný plně zodpovědný za zdraví své a svých dětí jsi ty sám? Na to, slepě nevěřit a neposlouchat, je potřeba mít nějaké zkušenosti a samozřejmě zdravotnické vzdělání. Ale nechápej mě špatně - mnohem víc případů bylo, že plně souhlasím s léčbou a respektuji lékařův závěr i léčbu.
Ještě štěstí, že s našimi lékaři není potřeba se nějak dohadovat. Odmítnu - dobře, je to na vás, kdyby se stav komplikoval, zavolejte, přijďte, žádný problém.
Takže s lékařem diskutovat odmitas. Veškerou jim doporučenou léčbu a medikaci prijmes. A pak doma si prostudujte internet a odmitnes léčivo svému dítěti podat. Ano, to je odpovědný přístup.
ach, takhle jednoduše vidět svět - to ti závidím ![]()
@Velryba černá píše: Více
No není. Pak jdeš otravovat opakovaně při zhoršení stavu nebo voláš rychlou či vezeš dítě na pohotovost. A využijes veškeré možnosti našeho zdravotnictví, které supluje tvoje chybná rozhodnutí.
No to jsi psala ty. Já nic vymýšlet nemusel.
Chybná rozhodnutí? Zklamu tě, já s lékaři diskutuji a oni mě berou vážně. Nefungujeme v režimu podřízený - nadřízený. Problém to není dle lékařů samotných.
trošku se pleteš v tom, že „sednu k internetu“ atd. Promiň, ale pro mě je internet ten poslední, s kým se radím o zdraví a nemoci. A ne, ani „selský rozum“ a „diplom z vysoké školy života“ nepoužívám. Víš, mám VŠ zdravotnické vzdělání, celoživotní angažovanost v medicíně a tři malé děti, to všechno mi dovoluje mít vlastní názor a rozhled dostatečný na to, abych odhadla, kdy si to můžu dovolit.
Odmítla jsem takto několikrát, rozhodně nebudu léky vyzvedávat ve chvíli, kdy jsem přesvědčená, že je děcko nepotřebuje.