Odmítnutí antibiotik pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
23.12.25 16:38

Odmítla jsem takto několikrát, rozhodně nebudu léky vyzvedávat ve chvíli, kdy jsem přesvědčená, že je děcko nepotřebuje.

• Citovat
  • Upravit
35639
23.12.25 16:42
@Cenarius píše: Více

Taky ti přejeme šťastné a veselé. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20865
23.12.25 16:43
@Velryba černá píše: Více

Tak když jsi je odmítla, tak proc jsi nechala lékaře ti napsat recept? Evidentně jsi je „odmítla“ až tím, že sis je jen nevyzvedla. Proč tedy k tomu lékaři chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.12.25 16:46

Tak to jsi pochopil evidentně špatně, reagovala jsem na diskusi.

• Citovat
  • Upravit
3081
23.12.25 16:51

o mé odbornosti a způsobilosti indikovat sobě nebo svým dětem ATB nebo jiné léky nevíš ani prd. Tak si mě prosím neber do konečků prstů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20865
23.12.25 17:03
@teroonka píše: Více

Tak evidentně povazujes svoji odbornost za vyšší, než je lékař, který ti to léčivo předepisuje. Proto nechápu, proč za tím lékařem chodíš a vyzvedavas si léky, které nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.12.25 17:12

@Cenarius a proč jdu k lékaři? Protože k některým vyšetřením se nedostanu ani jako samoplátce. Jistě mohu dítěti udělat domácí CRP test, jistě mu mohu sama zaplatit CRP z prstu, plná krev je problém. Stejně tak se nedostanu ke KBU, stěrům, kde vzorek putuje do laboratoře, apod.

• Citovat
  • Upravit
3081
23.12.25 17:13

De facto ano - protože on mi léky „pouze“ předepíše, ale finální rozhodnutí, zda je podám či ne, je na mně. Kolikrát už se mi vyplatilo, zpochybnit ordinaci lékaře, protože on je taky jen člověk jako ty a já a dělá chyby. Ať už v diagnóze, ve správném množství indikovaného léku, v délce a množství medikace.. Ovšem v ordinaci se s ním hádat nebudu, ale chápeš, že jediný plně zodpovědný za zdraví své a svých dětí jsi ty sám? Na to, slepě nevěřit a neposlouchat, je potřeba mít nějaké zkušenosti a samozřejmě zdravotnické vzdělání. Ale nechápej mě špatně - mnohem víc případů bylo, že plně souhlasím s léčbou a respektuji lékařův závěr i léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.12.25 17:15

Ještě štěstí, že s našimi lékaři není potřeba se nějak dohadovat. Odmítnu - dobře, je to na vás, kdyby se stav komplikoval, zavolejte, přijďte, žádný problém.

• Citovat
  • Upravit
20865
23.12.25 17:19

Takže s lékařem diskutovat odmitas. Veškerou jim doporučenou léčbu a medikaci prijmes. A pak doma si prostudujte internet a odmitnes léčivo svému dítěti podat. Ano, to je odpovědný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3081
23.12.25 17:20

ach, takhle jednoduše vidět svět - to ti závidím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20865
23.12.25 17:21
@Velryba černá píše: Více

No není. Pak jdeš otravovat opakovaně při zhoršení stavu nebo voláš rychlou či vezeš dítě na pohotovost. A využijes veškeré možnosti našeho zdravotnictví, které supluje tvoje chybná rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20865
23.12.25 17:22

No to jsi psala ty. Já nic vymýšlet nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.12.25 17:23

Chybná rozhodnutí? Zklamu tě, já s lékaři diskutuji a oni mě berou vážně. Nefungujeme v režimu podřízený - nadřízený. Problém to není dle lékařů samotných.

• Citovat
  • Upravit
3081
23.12.25 17:28

trošku se pleteš v tom, že „sednu k internetu“ atd. Promiň, ale pro mě je internet ten poslední, s kým se radím o zdraví a nemoci. A ne, ani „selský rozum“ a „diplom z vysoké školy života“ nepoužívám. Víš, mám VŠ zdravotnické vzdělání, celoživotní angažovanost v medicíně a tři malé děti, to všechno mi dovoluje mít vlastní názor a rozhled dostatečný na to, abych odhadla, kdy si to můžu dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí