Odmítnutí antibiotik pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.12.25 11:36

Odmítnutí antibiotik pro dítě

Ahoj všem. Včera jsem u lékařky opět odmítla nechat předepsat ATB pro syna, trošku pohrdání jsem si zasloužila, ale potřebuji se tady asi i vypsat zda jsem udělala správně. Minulý týden jsme šli na kontrolu na alergologii, syn měl jako vždy špatný spirometrii, za mě je to na něj rychle, nechají ho dát dvakrát výdech a hotovo. Má 7 let, dost se snaží, ale za mě dýchá i špatně. Kontrola byla v 16:30. Poslechově ok, v krku bez nálezu, teploty nemá, sopel taky ne. Lékařce se zdálo, že má unavené oči a je suchý v obličeji, tak že mu raději napíše ATB ať není nemocný na svátky. To jsem nechtěla tak nás poslala druhý den kolečko, výtěry, odběry, crp 1, vše bez nálezu. Tak chtěla kontrolu za týden kdyby prý bylo potřeba těch ATB poté. Včera zase večer kontrola, vše zase v pořádku, ale prý přišli nějaké další výsledky (jedny mi volala ve čtvrtek, nevím jaké další tedy došli) a prý je nějaký streptokok v nose opět jsem odmítla. A zase jdeme na kontrolu za týden :roll: jsem z toho celkem unavená, dítě je v pohodě, nic mu není, má silný atopický ekzém, teď je v horší fázi, dáváme nějak dohromady a po ATB by byl opět rozedraný celý. Už teď to dá do krve. Kdybych od ní nepotřebovala inhalatory na astma, tak mě tam snad ani neuvidí. Uf jen jsem se potřebovala vypsat :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18498
23.12.25 11:39

Děti mám vždy pozitivní na streptokoky. Pokud nemají projevy, atb nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
23.12.25 11:42

Celková ATB zcela jistě neindikována, když chce alergoložka vymýtit pomnoženou patogenní bakterii v nose, tak Pamycon, ale odezní samo. Asymptomatický nález v nose netřeba prožívat, něco jiného je hustá žlutozelená rýma, noční dávivý kašel, současné bolesti ucha / uší atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.25 11:42

V dětství nasazené ATB na náhodně zjištěného streptokoka mi přivodily kožní problémy trvající dalších několik let. Od té doby se ATB vyhýbám až paranoidně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.25 11:43
@hospodki píše: Více

Děkuji moc, on právě ani pohledově v krku dle lékařky nic není, poslechově čistý, rýmu nemá, ani sopel mi neteče. Chtěla mu dát jen pro jistotu. Já jsem včera byla dost pevná ve svém rozhodnutí, ale nějak jsem začala pochybovat, že snad lékař by měl vědět co dělá.

• Citovat
  • Upravit
35432
23.12.25 12:11

Asi za to dostanu čočku, ale tak mohla jsi si je vyzvednout a dítěti nepodat. Vlk se nažere koza zůstane celá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64828
23.12.25 12:27
@JancaS84 píše: Více

Taky bych je asi vyzvedla a počkala. Je před námi pět dní volna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.25 12:44

Tohle by byla ATB úplně zbytečně podaná, dobře si udělala. Ono to taky pro tělíčko není kdo ví co.
Můžeš zkusit příště jak píšou výš, vyzvednout, odkývat, ale nedávat.
Můj muž má streptokoka zvednutého téměř pořád, já zase hemofila, prostě to v nose/krku těmi bakteriemi žije a problém nastává, pokud se přemnoží a začnou dělat neplechu. Ale pokud malej nemá problémy, vůbec ATB nedávat. Pak akorát vzniká rezistence a zhoršuje se ekzém, trávení etc.

• Citovat
  • Upravit
2992
23.12.25 13:34

Naprosto správně jsi je nepodala. Asi bych je taky ale vyzvedla a schovala pro případné použití. Po tom, co už kolik léků včetně ATB mělo výpadky, jsem zase já trochu paranoidní a chci mít základní skupiny léků doma v lékárničce. Ovšem záleží, jestli jste měli předepsaný naředěný sirup, který se musí spotřebovat do.., tak bych ho ani nevyzvedávala. Zase k doktorce je fajn být fér a netvrdit, že léky bere, když je nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
23.12.25 14:15
@JancaS84 píše: Více

A že je to zbytečný plýtvání té nenapadne? Co s nimi pak chce dělat?

Všechny léky by se měly platit a basta. Ono by to pak eliminovalo mraky lidí, co si nechávají předepisovat léky a pak je neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
23.12.25 14:16
@teroonka píše: Více

Aha, takže každý člověk je nyní odborník na podávání antibiotik? Jsou to léčiva na predpis a je to z nějakého důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
23.12.25 14:37
@Cenarius píše: Více

to nevím, jestli každý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
23.12.25 14:45

A proč vlastně chodíš k lékaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41671
23.12.25 15:30
@Zumpa píše: Více
Šla na kontrolu na alergologii?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
23.12.25 16:35
@teroonka píše: Více

Evidentně stačí chvíli na FB nebo na online fóru a je z dotyčného online lékař s odborností jak podávat antibiotika. Tady to jde vidět. Každý kdo přispívá, je automatická odborník a lékař k tomu. Viz níže jmenované a plno anonymu k tomu.

@JancaS84 @vokishka @teroonka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+