Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No a až se ti ten hnus rozleze do žláz tak tu pak necháš dva sirotky? Proč nesnížit riziko?
Nejedna se o mě, ale blizkou osobu a lecbu neodmitla a naopak byla rada, ze na ni sla, i když ma doma taky male deti, tedy o neco starsi.
Jejda zrovna u těchto karcinomů je možnost léčby radiojodem skvělá a díky tomu také má o mnoho vyšší úspěšnost v podobě úplného vyléčení než u jiných karcinomů. Proč se máma malých dětí takhle rozhodla?
Teď budeš mít dobré hodnoty a ultrazvuky a za pár let tam něco bude - stojí ti to za to? ![]()
Bohužel rakovina je smrtelná nemoc, proto si doktorka neodpustila poznámku - není lepší absolvovat měsíc otravné léčby než za pár let na ten karcinom umřít?
@Anonymní píše: Více
Když nepřipadá v úvahu, tak nepřipadá, tvoje rozhodnutí. Ja nikoho tak hloupého neznám.
@Anonymní píše: Více
Za svůj život jsi zodpovědná ty, ale vzít dětem mámu je hodně nezodpovědné. Tahle rakovina se prostě vrací - necháš se sledovat a doufáš, že to podchytí včas? A pak co? Stejně tě léčba nemine a horší. Ten nádor bude recidivovat v místech, kde už to nemusíš vylečit. Nechala bych tě následnou péči i tu paliativní si zaplatit z vlastního.
Tak ať se dožiješ aspoň nástupu do prvních tříd, hodně zdaru.
Nemám zdravotnické vzdělání.
Mám pryč půlku štítné žlázy (benigní nádor, tak častý).
Něco jsem si před operací načetla a s pár lidmi, kteří překonali před 10-20 lety rakovinu štítné žlázy, jsem se potkala v čekárně. Tahle rakovina nemetastázuje a úmrtnost na ní je velmi nízká. Vlastně nevím, zdali v ní není zahrnut jeden typ rakoviny štítné žlázy, který vzniká u starých lidí a ti lidí žijí cca 3 měsíce (jedna z nejsmrtelnějších rakovin, adenom, nebo tak nějak, začíná na A).
Ale proč Ti píšu? Já se mám ráda, proto nekouřím, snažím se žít zdravě, hodně potravin nejím (protože obsahují škodlivé látky), „očkovat“ proti covidu jsem se samozřejmě nedala… atd. atd. Ale radiojódu bych se nebála. Jinak se divím, myslela jsem, že se při téhle nemoci dává ihned.
No tady se nam to „odborniky na slovo vzatymi“ jen hemzi, koukam. ![]()
Ja jsem se te tedy, jako laik, chtela hlavne zeptat z jake duvodu zrovna tuhle lecbu chces odmitnout, trebas kvuli jakym kontraindikacim?
@Ahep píše: Více
Tak já jsem to nedávno měla ve svých státnicových otázkách ![]()
Protože během léčby nebude moct být v kontaktu se svými dětmi, ty odborníku na porozumění textu.
I ty jsi jako odborník na slovo do diskuze přispěla. Pokud sis nevšimla, tak zakladatelce vadí měsíc z domu… ![]()
Nejsem expert, ani trochu. Ale nedávno mi zemřela na rakovinu teta. Vrátila se jí po vyléčení. Chodila na všechna vyšetření, pozorovala se a nechala si vyšetřit každičkou drobnost, sledovala se tak, až jsme jí považovali za paranoidní.
Cítila se dobře, výsledky měla ukázkové. A pak najednou bum, krátce po jedné takové kontrole zjistili, že rakovina metastázovala do mozku. Léčba krátká, pak rovnou paliativní péče.
Takže tomu sledování bych moc nevěřila. Protože sledovat se víc už není v lidských možnostech a stejně to bylo k ničemu.
Je tu někdo kdo odmítl léčbu radiojodem?
Jsem rok po operaci štítné žlázy, byl to papilární karcinom.
Vzali mi celou štítnou žlázu, v té době jsem byla těhotná.
Ted mam doma dvě malé děti, 3roky a 8mesicu, jde mi o to, ze uz jsem za ten rok a neco tak psychicky zlomena ze všeho, ze proste léčbu radiojodem chci odmítnout, uz jsem tak rozhodnuta. Odloučeni by bylo asi tak na necelý měsíc.
Ted jsem byla u endokrinologa, odběry krve v pořádku nic nenasvědčuje tomu, ze by se to mohlo vrátit, dobre hodnoty krve. Ale uz to neni 100%
UTZ také čisty.
Chci jen pravidelně sledování krve a utz, jelikož léčba radiojodem nepřipadá v úvahu.
Doktorka si nemohla nechat poznámku, že abych vůbec vychovala své děti
Příspěvek upraven 06.11.25 v 11:07