Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Osobní zkušenost nemám, ale v okolí ano. Bolest je udávána, ale lidi na to chodí pro horší potíže, takže jim má obstřik ulevit. Doporučuje se doprovod, i kvůli možné paréze nohy (asi záleží kam je obstřik aplikován). Předpokládám, že jdeš na navigovaný obstřik pod CT, aby bylo vidět, kam je obstřik směřován a kam je umístěna léčebná směs. Četla jsem ještě o jiných metodách. Dostaneš poučení a máš možnost se zeptat na jiné varianty a vybrat si takovou, která ti bude víc vyhovovat.
Já ano, záleží jak je velký výhřez a moc utlačuje nervy.Ja tedy ronila slzy, protože mi to bolelo, jinak to nepomohlo a druhý den jsem skončila v nemocnici a nakonec akutní operace, velká úleva pro mě
Byl jsem 3×, někdy bolí, někdy ne… Musíš tam mít doprovod, jinak to obstřik neudělají, prý se může stát, že ti na několik hodin zmrtví noha, mě se to nestalo ani jednou…
Důležitější, než případná bolest je to, že ti to může pomoci, někomu pomůže okamžitě, já měl smůlu, takže už na to znova nejdu…
![]()
Dobry den vážení, zítra jdu na PRT kořenový obstřik, mám strach s bolesti, máte zkušenosti bolí to díky.