Odmítnutí neschopenky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jaký názor máte na neschopenku, jestli to dál nemůže být problém s tím že jsem ji odmítla
bojím se že mi to pak bude Dr. vyčítat, ale já si prostě nepřijdu tak že bych miminko nějak ohrožovala
- Citovat
- Upravit
Kdyz ti to vyhovuje a nedelas tezkou praci, tak nevidim duvod proc byt na neschopence, doma je to vopruz, uz jsem takhle doma 7. mesic a poradne se nudim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U prvniho tehu jsem taky neschopenku odmitla a pracovala az do materske, nemela jsem zadne komplikace. doktorka se me sice pokazde ptala, jestli uz nechci byt doma, ale nechtela. takze se nenech nutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, nenašla jsem podobné téma, tak zakládám nové.
Těhotenství budu oznamovat v práci příští týden (jsem 13tt), dnes na poradně mi Dr. kvůli práci (zdr. sestra) nabízela neschopenku kvůli chřipce - do týdne nejspíš budeme mít zákaz návštěv. Neschopenku jsem odmítla s tím že kdybych onemocněla tak mi ji kdykoli vypíše. Na doporučení beru vit. C, imunitu mám docela dobrou, snad se mi to vyhne, pokud bych na sobě něco pozorovala tak na neschopenku nastoupím, ale nedovedu si představit 6 měsíců domaVšude se řeší že Dr. nechce neschopenku vystavit, já to mám naopak, ale proč bych měla být doma když mě v podstatě nic netrápí a má práce mě naplňuje. R
pokud nepracuješ na infekci nebo na příjmové ambulanci, tak je to v pohodě. Já na tom byla v pohodě. Jsem lékařka a taky mi doktorka chtěla vnutit neschopenku hned na začátku. Nechtěla jsem, problém nebyl. Skoro na každé návštěvě se ptala jestli chci ještě pracovat. Vydržela jsem až do nástupu na MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji v domově pro seniory, ale docela se bojím reakce vrchní až jí těhotenství půjdu oznámit, je to docela výbušný člověk, stačilo mi když nesla neschopenku kolegině (kvůli nemoci, podruhé za sebou) docela nevybíravě jí řekla co si myslí. Museli jsme si rozebrat její směny a těhotenství jí překazí plány asi ještě víc (v případě potřeby jsem brala směny na víc, a to teď už moc nepůjde) R
- Citovat
- Upravit
Proč by ti to měl doktor vyčítat? Doktorovi je to pravděpodobně jedno, těhotenství není nemoc, není to nic infekčního, čím bys mohla ostatní nakazit, abys musela být doma nuceně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj anonymní, jsem také zdravotní sestra, do práce jsem chodila v prvním i druhém těhotenství.
Při tom prvním jsem jenom musela přestat chodit na noční, při tom druhém řádila docela dost dlouho chřipka, takže jsem hodně chodila s rouškou, brala vitamíny…Doktorka mně pravidelně neschopenku nabízela, ale nenutila.
Z reakce vrchní jsem měla také strach…ale dopadlo to dobře…a neboj, ona to musí vzít na vědomí…přečti si pořádně, co nesmí těhotné vykonávat za práci a za tím si stůj. Pokud ti bude nějak ztrpčovat život, tak pořád je tu možnost neschopenky…
uživatelka D.
- Citovat
- Upravit
Mne ji po IVF nabizeli uz od transferu a odmitala jsem pri kazde navsteve tak dlouho, dokud se opravdu komplikace nevyskytly a v 6. mesici jsem si o ni sama rekla, nebyl s tim nejmensi problem. Ale dokud mi bylo fajn a mela jsem praci slucitelnou s tehotenstvim, nevidela jsem duvod, proc zustavat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem neschopenku odmítala do 28tt. Cítila jsem se dobře. V 28tt jsem už uznala, že raději zůstanu doma a že už se necítím tak dobře a není čas na hrdinství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pracuji v domově pro seniory, ale docela se bojím reakce vrchní až jí těhotenství půjdu oznámit, je to docela výbušný člověk, stačilo mi když nesla neschopenku kolegině (kvůli nemoci, podruhé za sebou) docela nevybíravě jí řekla co si myslí. Museli jsme si rozebrat její směny a těhotenství jí překazí plány asi ještě víc (v případě potřeby jsem brala směny na víc, a to teď už moc nepůjde) R
na reakce vrchní se vyprdni. Své nemístné řeči si může nechat tak akorát od cesty, ty si uvědom, že pracuješ s infekčními lidmi, mnohdy je zvedáš, (teda předpokládám),pracuješ na rizikovém pracovišti. Taky pracuji v domově seniorů, gynda mi rovnou řekla okamžitě doma, ukecala jsem ji, ale uvádím v potaz velmi rozikové těhotenství s nejistotou gen. výsledku na vyčkání do NT screeningu, jelikož bych se doma utrápila čekáním, po úspěšném výsledku jsem se vším praštila a šla pohodově těhulit. Každá jsme nahraditelná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
, nenašla jsem podobné téma, tak zakládám nové.
Všude se řeší že Dr. nechce neschopenku vystavit, já to mám naopak, ale proč bych měla být doma když mě v podstatě nic netrápí a má práce mě naplňuje. R
Těhotenství budu oznamovat v práci příští týden (jsem 13tt), dnes na poradně mi Dr. kvůli práci (zdr. sestra) nabízela neschopenku kvůli chřipce - do týdne nejspíš budeme mít zákaz návštěv. Neschopenku jsem odmítla s tím že kdybych onemocněla tak mi ji kdykoli vypíše. Na doporučení beru vit. C, imunitu mám docela dobrou, snad se mi to vyhne, pokud bych na sobě něco pozorovala tak na neschopenku nastoupím, ale nedovedu si představit 6 měsíců doma