Odmítnutí ošetrení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
17.5.24 13:42
@iila píše: Více

I podnikatel má být zajištěný proti nemoci. Buď si má platit nemocenský pojištění nebo mít uzavřený v rámci životní pojistky připojištění PN. Pak to dopadá jako u zakladatelky. Přechází se nemoci a daňový poplatníci pak zaplatí nákladnou léčbu.

• Citovat
  • Upravit
1831
17.5.24 13:45
@Černá Madonna píše: Více

Tak ta silnější, třeba nimesil, jsou na předpis. Neschopenku zakladatelka odmítla a na neurologii je již objednaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 13:50
@Janli píše: Více

Prosimtě, kde si vzala, že si neplatím připojištění? 8o to si samozřejmě platím. Ale nemohu zůstat doma ze dne na den, ale chápu, že to nechápeš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Alinois
17.5.24 13:50
@stinga píše: Více

Myslim že na obstrik plotenky si netroufnou. Moje praktická taky běžně opichuje. Ale to jde o klasické blokády.

• Citovat
  • Upravit
4123
17.5.24 13:55

Mě trochu děsí, kolik je tu v poslední době vyhřezlých plotének a všichni si myslí, že jim lékař pomůže. No, nepomůže. Cvičte, hýbejte se, převezměte zodpovědnost za svoje zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
17.5.24 13:56
@Anonymní píše: Více

A proč ti nedala aspoň silnější léky na bolest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.5.24 14:00
@stinga píše: Více

Obstřik ploténky dělá jen neurolog pod ultrazvukem. Tam se dělá vpich hned vedle nervu.

• Citovat
  • Upravit
Janli
17.5.24 14:02

Ale jdi ty brepto…. Pokud nemůžeš zůstat doma, tak to tak zlý není. Takhle to u výhřezů plotýnek prostě chodí, buď tě to sejme tak, že se nepostavíš nebo funguješ. Ani ten neurolog to nevyléčí ze dne na den. Já k němu chodím od prosince s kořenovým syndromem. Bez poťíží jsem tak posledních 14 dnů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 14:12

Nemám potřebu zde popisovat jak velké potíže mám. Jasně jsem se zeptala na otázku. To že ty si můžeš dovolit být půl roku doma, to ti gratuluji. Jsou lidé, kteří nemůžou.

• Citovat
  • Upravit
4123
17.5.24 14:13
… až se pak jednou stane, že musí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.5.24 14:17

Ale já celou dobu chodím do práce. Pořád jsme se nedozvěděli, co by sis představovala jako to ošetření…..

• Citovat
  • Upravit
77302
17.5.24 14:24

tak včera tu byla diskuse, kdy výhřez ploténky zakladatelku vyřadil natolik, že leží doma s plenou, do které čurá - tak ta by asi do práce nedošla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
17.5.24 14:26

No a co kdyby sis nedejbože třeba zlomila nohu? To bys zkrachovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
17.5.24 14:28

Má být zajištěný, hm… Nemocenská se u OSVČ vyplácí až od 15. dne nemoci, takže prvních 14 dnů je na suchu. A při delší nemoci jsou ty částky docela malé. Řekla bych, že spíš to je ten důvod, proč OSVČ přecházejí nemoci.

Takže ještě jednou se ptám: k čemu by zakladatelce byla neschopenka, když ji stejně nemá komu odevzdat a nikdo jí nic nezaplatí? (A navíc ji zřejmě nemá kdo zastoupit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
17.5.24 14:35

@Alinois @Janli aha, já myslela, že je obstřik jako obstřik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie