Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Černá Madonna píše: Více
Tak ta silnější, třeba nimesil, jsou na předpis. Neschopenku zakladatelka odmítla a na neurologii je již objednaná ![]()
@Janli píše: Více
Prosimtě, kde si vzala, že si neplatím připojištění?
to si samozřejmě platím. Ale nemohu zůstat doma ze dne na den, ale chápu, že to nechápeš ![]()
@stinga píše: Více
Myslim že na obstrik plotenky si netroufnou. Moje praktická taky běžně opichuje. Ale to jde o klasické blokády.
Mě trochu děsí, kolik je tu v poslední době vyhřezlých plotének a všichni si myslí, že jim lékař pomůže. No, nepomůže. Cvičte, hýbejte se, převezměte zodpovědnost za svoje zdraví.
@Anonymní píše: Více
A proč ti nedala aspoň silnější léky na bolest?
@stinga píše: Více
Obstřik ploténky dělá jen neurolog pod ultrazvukem. Tam se dělá vpich hned vedle nervu.
Ale jdi ty brepto…. Pokud nemůžeš zůstat doma, tak to tak zlý není. Takhle to u výhřezů plotýnek prostě chodí, buď tě to sejme tak, že se nepostavíš nebo funguješ. Ani ten neurolog to nevyléčí ze dne na den. Já k němu chodím od prosince s kořenovým syndromem. Bez poťíží jsem tak posledních 14 dnů.
Nemám potřebu zde popisovat jak velké potíže mám. Jasně jsem se zeptala na otázku. To že ty si můžeš dovolit být půl roku doma, to ti gratuluji. Jsou lidé, kteří nemůžou.
Ale já celou dobu chodím do práce. Pořád jsme se nedozvěděli, co by sis představovala jako to ošetření…..
tak včera tu byla diskuse, kdy výhřez ploténky zakladatelku vyřadil natolik, že leží doma s plenou, do které čurá - tak ta by asi do práce nedošla
No a co kdyby sis nedejbože třeba zlomila nohu? To bys zkrachovala?
Má být zajištěný, hm… Nemocenská se u OSVČ vyplácí až od 15. dne nemoci, takže prvních 14 dnů je na suchu. A při delší nemoci jsou ty částky docela malé. Řekla bych, že spíš to je ten důvod, proč OSVČ přecházejí nemoci.
Takže ještě jednou se ptám: k čemu by zakladatelce byla neschopenka, když ji stejně nemá komu odevzdat a nikdo jí nic nezaplatí? (A navíc ji zřejmě nemá kdo zastoupit.)
I podnikatel má být zajištěný proti nemoci. Buď si má platit nemocenský pojištění nebo mít uzavřený v rámci životní pojistky připojištění PN. Pak to dopadá jako u zakladatelky. Přechází se nemoci a daňový poplatníci pak zaplatí nákladnou léčbu.