Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jdu si k vám pro radu…
Poslední 4 dny se v noci budím s tím, že mám nehorázně oteklé ruce, bolest od lokte dolů, bolest kloubů celkové + i 2× za noc převlékám postel, jak jsem zpocená, neustále hubmu, jsem unavená a do toho se mi objevují zvětšené uzliny a bulky…
Moje obvodní je docela skoupá na cokoli. Na preventivce mi nebrala ani krev, neměřila tlak, nic…
Nemáte někdo tip na nějaké centrum nebo lékaře v Pze, Benešově, příp. okolí, který se něčím podobným zabývá (neurologie, lymfo)? Který by udělal kompletní testy, náběry atd??
Děkuju ![]()
Tohle zní jako problém štítné žlázy. Pocení, hubnutí, únava.
Kolik jsi zhubla a za jak dlouhou dobu?
Problémy máš 4 dny nebo déle?
@Evkad píše: Více
Zvětšené uzliny mám několik týdnů, teď se objevují další. Vůbec nebolí, jen mi třeba překáží při nošení batohu atd..
Ty ruce a bolesti kloubů v téhle míře ty 4 dny, lehké pobolívání cca měsíc, možná víc.
Zhubla jsem za poslední týden - 4…
Mazala bych fofrem k obvodní a vydupala si žádanku na hematologii, protože tohle můžou být příznaky lymfomu. Nepodceňovat.
@Evkad píše: Více
U praktické na preventivce začátkem března. A dostala jsem sprdunk, co tam dělám, když je mi 30 a určo mi nic není… Nic extra mě tehdy nebylo, tak neměřila tlak, nevzala ani krev, ani nechtěla moč, jen naměřila EKG a to je celé…
Já dostala typ na jednoho neurologa v Pze, ale za mě si myslím, že to není věc neurologie…
Na preventivku je nárok 1×2 roky.
Sama nechodím, jelikož mi obvoďák řekl, že u mne je zbytečná, protože mě hlídají/spíše v té době hlídali jiní. Nyní již mě ti odborníci hlídají hodně pravidelně.
Co se dělá u preventivní prohlídky najdeš na stránkách své pojišťovny.
Pokud nejsi spokojena s praktickým lékařem, můžeš ho změnit.
Nicméně je normální vrátit se na kontrolu k lékaři s problémem pokud přetrvává.
@Rower tohle bych nepodceňovala. Jak je již zmíněno, může jít o lymfom.
Takhle chodila dcera k praktikovi asi 9 měsíců.
Po nočnich dvanáctkách byla úplně vyřízená. Unavená, nadměrně spavá. Pak přišly závratě a bolesti hlavy. Při každé kontrole už na pracovní neschopnosti ( po cestě z noční upadla a potloukla se ) poslouchala jeho kecy, ať se sebou něco dělá, chodí do fitka a jezdí na kole. Jinak že dostane výpověď atd. Hrozně ji psychicky zdeptal.
Dcera to přičítala postcovidovému syndromu, ale když jí ochrnul koutek, chtěla doporučení na neurologii. Nedal jí ho. Tak ho obešla a přes známého šla přímo do nemocnice. Do týdne byl výsledek z MR: nezhoubný nádor na sluchovém nervu. O průměru 3 cm s velkým utlačením mozkového kmene. Operatér v Motole při konzultaci nechápal, jak s tím tak dlouho mohla fungovat.
Naštěstí se předešlo obrně lícního nervu, což je dost častá komplikace u takto velikého nádoru. Ale už nikdy nebude slyšet na jedno ucho 😥
A pointa : Když dcera přišla k praktikovi s výsledky a doporučením k operaci, jediná jeho reakce byla ;To jde mimo mě. Neschopnost trvá? 🙄 🥴.