Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@lucad77 na pohotovost? S dlouhotrvajícím problémem? To fakt ne.
Obvodní lékař ti opravdu nemá jak pomoci. Napíše ti neschopenku a léky proti bolesti. S vyhřezlou ploténkou jsi měla být u neurologa hned, ne čekat. Z mé zkušenosti, dokud chodíš a můžeš fungovat, tak s tebou stejně moc neudělají. Napíšou ti rehabky, dají léky a zbytek je dlouhodobá záležitost. Cvičení, rehabilitace a rozumný odpočinek. Na operaci to není, když funguješ. Mě trvalo víc než půl roku se z toho dostat.
@Janli píše: Více
No já bych ráda neurologa hned, ale nikdo mě nechtěl vzít.
Takže čekám na termín.
Dochazim k fyzio a tou mi bylo řečeno, že se mám obrátit na neurologa či obvodní, obojí mě nechtějí ošetřit.
@lucad77 píše: Více
Přesně proto má být poplatek za pohotovost aspoň 500. Aby tam nelezlo lidí s dlouhodobyma problema a ti co si to pletou s obvodním lékařem.
@Anonymní píše: Více
Obvodni ti chtěla dát neschopenku, co jinyho s tebou má dělat?
praktik ti plotenku nevyléčí. To musi neurolog.
No, ošetřit…ten obvoďák stejně tak maximálně napíše léky na bolest. To odmitl napsat?
A jaké jako „ošetření“ sis představovala? ![]()
Neschopenku jsi odmítla, do práce musíš za každou cenu, tak co přesně s tebou má praktik dělat? ![]()
Kdo tě nechce ošetřit? Obvodní ti nabídla vše, co může udělat a neurolog tě jako neakutní nevezme. Mě praktik zařídil neurologa na statim do druhýho dne, ale taky jsem mu neříkala, že musím do práce. Nevím, co si představuješ, ale zázračný ošetření vyhřezlé ploténky není. To je dlouhodobá záležitost a buď s tím zvládneš fungovat nebo jsi na neschopence. Pak je tu ještě operace, ale ta tě taky vyřadí z činnosti na celkem dlouho.
@ProsteM píše: Více
A co si jako představuješ pod pojmem ošetřit?
@ProsteM píše: Více
A pod tim si představuješ co? Že ti praktik pichne injekci a budeš běhat jako rybička?
@guineapig píše: Více
moje obvoďačka obstřiky páteře normálně dělá
Lehce off topic, ale můžu se zeptat, k čemu je podnikatelce neschopenka?
(Zaujalo mě, že zakladatelka ji odmítla s odůvodněním, že si ji nemůže dovolit. A ostatní se podivují, že si ji nevzala.)
Jinak ti holt asi nezbyde nic jiného, než počkat na ten termín na neurologii nebo je poprosit, aby ti zavolali, kdyby se jim něco uvolnilo dřív…
@guineapig píše: Více
Analgetika si může koupit i sama v lékárně. Tam šlo spíš o tu PN nebo žádanku na neurologii.
Holky prosím vás…

Mám vyhrezlou plotýnku, docházím k fyzio. Bolesti se zhoršili, tak jsem hledala neurologa, žádný mě bohužel nevezme, vše cca 2 měsíce. Volám tedy obvodní, jestli by bylo možné mě ošetřit - léky, cokoliv. No první že mi dá neschopenku, tak jsem poděkovala a odmítla, že si ji teď nemůžu dovolit (podnikam), nemohu ze dne na den zůstat doma. Chtěla jsem pouze ošetřit
Načež mi bylo řečeno, že to tak strašné nebude, když jsem v práci, tak nemám chodit.
Bolesti samozřejmě mám, jen jsem odmítla neschopenku…
Můžete mi poradit kam se v případě zhoršení obrátit?