Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Je mi 19 a trápí mě taková věc…za 14 dní jdu na gyndu (nejdu poprvé), ale vždycky jsem doktorce při otázce na pohlavní styk řekla, že ještě neproběhl. Což je pravda, ale panna už nejsem. Panenskou blánu jsem si protrhla sama masturbací s erotickou pomůckou. Předtím mi doktorka dělala jen ultrazvuk přes břicho a nic víc. Myslíte, že mám tentokrát říct, že styk už byl a nechat se vyšetřit normálně vaginálně, nebo stále říkat, že nebyl?
@Miska586 píše:
Dobrý den. Je mi 19 a trápí mě taková věc…za 14 dní jdu na gyndu (nejdu poprvé), ale vždycky jsem doktorce při otázce na pohlavní styk řekla, že ještě neproběhl. Což je pravda, ale panna už nejsem. Panenskou blánu jsem si protrhla sama masturbací s erotickou pomůckou. Předtím mi doktorka dělala jen ultrazvuk přes břicho a nic víc. Myslíte, že mám tentokrát říct, že styk už byl a nechat se vyšetřit normálně vaginálně, nebo stále říkat, že nebyl?
@Miska586 píše:
Tak lekar se pta prave kvuli moznosti vaginalniho vysetreni, jinak mu je to jedno. Pokud nechces hovorit primo o masturbaci a jsi si jista, ze blana je protrzena, rekni mu, ze uz neco probehlo, a ze te muze zkusit vysetrit vaginalni sondou (v pripade tve nejistoty o uplnem protrzeni klidne popros, at to zkusi velmi opatrne).
Já jsem panna a Dr. mně normálně prohlíží vaginálně. Strčí mi tam prst.
@Dana066 píše:
Já jsem panna a Dr. mně normálně prohlíží vaginálně. Strčí mi tam prst.
Tak to není rozhodně normální vaginální vyšetření.
@Havlova píše:
Tak to není rozhodně normální vaginální vyšetření.
Kamarádka je taky panna a doktor jí vyšetřuje taky vaginálně pomocí nějaké slabé tyčinky
@Miska586 píše:
Kamarádka je taky panna a doktor jí vyšetřuje taky vaginálně pomocí nějaké slabé tyčinky
Vaginoskop. Ten je i dětský.
Nejsem lékařka, ale myslím, že pokud nevedeš sexuální život s partnerem a nemáš žádné zdravotní problémy, tak stačí ten abdominální UTZ (přes břicho). Pokud by se lékaři/lékařce něco nezdálo, může tě prohlédnout detailněji a sám nejlépe vyhodnotí, jaký zvolí postup, jestli je možné vyšetření vaginální sondou či ne.