Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Uz jsem se lekla, že by se tu někdo neléčil s úzkostí
tak budeš brát HA no, to je toho ![]()
Taky jsem musela začít brát ha i když jsem nechtěla. Po porodech jsem měla silnou menstruaci plus ovulační krváceni, takže jsem vlastně minimálně 14 dní z cyklu krvácela nebo špinila. Teď mám ha a mám klid. Menstruace jen 2 dny špinění. A pak pohoda.
No nevim… spis si myslim, ze by to chtelo zacit resit jinak nez HA. Ale tvoje vec.
Tak já bych tu HA a hormony obecně nedémonizovala… Prostě někdy je to nejlepší možná volba. V mém okolí mám pár kolegyň, které se při PMS mění na čarodějnice ( chovají se strašně), těm by to zrovna prospělo.
Zakladatelko vyzkoušej je a uvidíš. Když ti pomůžou na tvé potíže, tak mnohem lepší volba než se trápit…
Taky to takhle mám. Úzkosti, PMS, mám klid tak týden po ms. Jsem po druhém porodu. Ale už HA neberu nejmíň 8 let a měla jsem takový problémy s ní i po vysazení, že už v životě tu chemii do sebe cpat nebudu. Jsem docela držák a co si zamanu tak tak musí být. Takže chci hledat nějaké alternativní řešení no. Ale chápu že nervy přetečou
Je to na palici
Sice jsem neměla ty psychické problémy, ale jinak to celkem sedí a nechala jsem si předepsat HA a jsem spokojená. Měla jsme se silnou menstruací problémy i v práci. Pořád jsem neměla jistotu, že neprotecu a bolesti atd.
@Cullenova píše:
No nevim… spis si myslim, ze by to chtelo zacit resit jinak nez HA. Ale tvoje vec.
Jak řešit jinak? Ano HA je svinčík, ale někdy řešení “jinak” moc nefunguje.
Kdo nezažil, ten nepochopí a poučuje co a jak by se “mělo jinak”.
Lepší HA než být na nervy a skočit z okna.
Taky jsem si myslela, že budu žít „přírodně“.
Dětí mám dost, sterilizaci za sebou a měla být pohoda. Ovšem menzes byly tak silné, že ze mě za chvíli byla troska.
Nedostatek červených krvinek, jsou slabé, nepřibývají, padání vlasů, suchá kůže, unava, bolesti svalů…to všechno bylo tak strašné, že HA je moje spása a jsem ráda, za tuhle možnost.
Jak se píše výše, kdo nezažil, netuší.
Hormonální antikoncepce není žádný svinstvo, bohajeho nejsme v minulým století….
To se tady jen pořádá hon na čarodějnice bez základních znalostí.
Naopak má hodně benefitů. Mimo toho, že žena přestává trpět při menzes, tak hodně zásadně snižuje riziko vzniku karcinomu vaječníků. Vůbec se toho neboj.
Snazila jsem se byt v tomto prirodni. A fakt jsem vyzkousela co slo s bylinkama, ale posledni dobou je to spis horsi. Vcera konecne prisla menstruace a spadl ze me ten depkozni sutr! Driv jsem mela i cysty v prsou, ktere taky dost bolely a kvuli tomu jsem HA nasadila. Jenze jak mi bylo lepe, tak sem si rikala ze ty moje hormony zvladnu pomoci doplnku a bylinek. No tak se nepovedlo.
Chtela jsem byt bez HA. Nejakou bolest bricha behem menstruace zvladnu. Uz ale od uplneho zacatku jsem vzdy umirala a po porodu se moje PMS snad 1000nasobne zhorsilo. Fyzicke projevy bych zvladla, i to ze jsem unavena, je mi porad zima. Lecim se s uzkostne depresivni poruchou, a behem PMS je moje psychika opravdu na tom blbe. Do toho mam zive sny a nocni poceni. Z dostupnych doplnku jsem vyzkousela vse, neco mi zabiralo, jenze po delsi dobe uz zase ne. Z celeho mesice jsem v klidu tak tyden, protoze ovulaci mam taky hroznou, pak jen cekam kdy to dostanu aby PMS odesel. Jsem objednana uz k lekari a vim, ze mi HA nabidne, uz jednou jsem to s nim resila. Moje hormony si proste delaji co chtej! HA jsem uz uzivala, tu sem vysadila s tim, ze to nechci brat a vsimla jsem si ze se mi zacalo objevovat tvrde ochlupeni tam, kde driv nebylo.
Je mi 34. Vsude ctu jak HA je hrozne svinstvo, ale ja chci byt konecne v klidu a mit hormony ustalene.