Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@DnnnK píše:
Tak to je paráda, Janny:)! Já si taky myslím, že dítě by k tomu mělo rozumově dospět a ne to tlačit násilím
U nás je to tak, že on moc dobře ví, že tam se dělá slovy „AAA“ sám to říká. Celej den byl nahulatej neustále posazování. Pak si říkám nic dám ti teda kalhoty aspon at nemáš studenej zadek. A před tím, než jsem nasadila tak ještě seděl na nočníku a nic. V tu ranu co jsem nasadila tepláčky mi oznamuje aa a čurá. Já bych ho vraždila
Tak jsemse naštvala důrazně ukazuju na nočník, že tam to měl udělat a né to tepláku. Se zarazil. A nechala jsem ho v tom.Pak teda přítel ho vzal na nočníkznovu ukazoval mu knížečky. Malej říká AA a čural. Tak snad to takhle půjde i dál. Z toho mi vyplývá že dost dobře ví, že se to tam prostě dělá
No joo, takhle jsme to měli taky, čůral a kakal do tepláčků, pak jsem ho nechala doma dole bez a najednou to šlo samo.. Prý si myslí děti, že mají plenku, když mají tepláčky ![]()
@DnnnK píše:
No joo, takhle jsme to měli taky, čůral a kakal do tepláčků, pak jsem ho nechala doma dole bez a najednou to šlo samo.. Prý si myslí děti, že mají plenku, když mají tepláčky
To mě pak taky napadlo, ale jinak chodíme bez nich prostě dlší triko teplé ponojdy a jde
doma máme teplo jsme v bytě takže no problém každopádně nepolevit malému ted bude 19 měsíců a je opravdu na čase.
No tak u nás je to asi tak…
První hodinu jsem ho vysazovala po 5 minutách, pak další hodině po 10 minut a další hodinu jsem to protáhla na 15 minut. Všimla jsem si, že chodí čůrat tak po 20 minutách, tak jsem se ho přestala ptát a čekala jestli si řekne. No a Mirečkovi se to evidentně tak zalíbilo, že si sedl v obýváku na postel já ho přikryla dekou (protože je celý den nahatý) a on vzápětí hned zařval ČŮRAT
tak běžíme na záchod a on se nechá vysadit a řekne NEJDE TO
, běží rychle do postele a nechá se přikrýt a zařve ČŮRAT
. No ze začátku jsem se tomu smála, ale on to takhle dokázal půl hodiny a pak si stoupne ke stolečku na jídlo a začne čůrat, ve chvíli kdy zdrhl ze záchoda že mu to NEJDE
.
@Riky69 píše:
No tak u nás je to asi tak…
První hodinu jsem ho vysazovala po 5 minutách, pak další hodině po 10 minut a další hodinu jsem to protáhla na 15 minut. Všimla jsem si, že chodí čůrat tak po 20 minutách, tak jsem se ho přestala ptát a čekala jestli si řekne. No a Mirečkovi se to evidentně tak zalíbilo, že si sedl v obýváku na postel já ho přikryla dekou (protože je celý den nahatý) a on vzápětí hned zařval ČŮRATtak běžíme na záchod a on se nechá vysadit a řekne NEJDE TO
, běží rychle do postele a nechá se přikrýt a zařve ČŮRAT
. No ze začátku jsem se tomu smála, ale on to takhle dokázal půl hodiny a pak si stoupne ke stolečku na jídlo a začne čůrat, ve chvíli kdy zdrhl ze záchoda že mu to NEJDE
![]()
![]()
.
No on náš kluk mluví fakt pěkně, ale to je každé dítě jiné. Dneska jsem založila diskuzi na téma tvrdohlavé dítě se můžete podívat holky
. Já si myslím, že mi to dělá naschvál s tím nočníkem a čůráním. On mě přece nebude poslouchat
…
@Riky69 píše:![]()
No on náš kluk mluví fakt pěkně, ale to je každé dítě jiné. Dneska jsem založila diskuzi na téma tvrdohlavé dítě se můžete podívat holky
. Já si myslím, že mi to dělá naschvál s tím nočníkem a čůráním. On mě přece nebude poslouchat
…
Já mám doma teda skoro 19ti měsíčního kluka mluví jako to svoje ale dokáže i mluvit slovy
Hlavně si ted oblíbil slovo teta a říká na všechny já jsem pro něj např. HOUBA
Tvrdohlavé dítě mám děsně kolikrát nevím kudy kam ![]()
Jj já jsem z něho docela poslední dobou hotová. Nikam se s ním nedá jít, nic se nedá podnikat, bez toho aby takhle prudil…
Tak to mi dělá taky, že ho chci dát spát, on začne volat aa, jenomže on si cvrkne, já ho položím a zase
O sebeprosazování ani nemluvím ![]()
No u nás dneska holky posun
ráno si sám chtěl sundat plenku, tak jsem mu ji dala dolů a celé dopoledne chodil na záchod a sám si říkal. Akorát dvakrát si ucurknul a pak to usekl a běžel na záchod ![]()
No ale odpoledne už měl zase plenu, já to nehrotím a tak uvidíme jestli zase zítra dopoledne bude chtít být bez plenky ![]()
@DnnnK Zkoušela bych pokud chce jinak bych to nehrotila do 3 let má čas. Jinak u nás preferuje záchod, protože vidí nás tam chodit
Tak my jsme byli tři dny bez plen, i v noci, ale minulou sobotu a neděli měl teplotu a od té doby se v noci počůrává, někdy i při odpo spaní. Co mě ale štve nejvíc je to, že chodil krásně kakat do nočníku a po těch teplotách kaká do kalhot nebo na zem. Já to fakt nechápu, ukazuje kam se bobo dělá, dostává za to koko, pořád o tom povídá, že za bobo dostane koko. Tisíckrát se ho ptám, jestli nebude kakat, ať jde na nočník, on že ne, pak odběhne a najednou vidím, že kaká
Nedělá to schválně, spíš jako by to neuměl podržet či co, ale tři týdny se mu to dařilo, tak čím to je? Jsem z toho špatná, protože nechápu, proč to neumí, když už to uměl!!