Odplenkování na spaní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
247
5.8.20 09:20

Odplenkovani na spaní

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Dcera má za týden 3 roky. V září nastupuje do školky. Bez plenky přes den je už půl roku. Na spaní ji má pořád. Vzhledem k nástupu do školky jsem se rozhodla ji vzít plenku na spani po obědě. Po obědě spí vždy cca 2 hodiny. Někdy méně, někdy více. Jenže když jsem jí tu plenku vzala, nechce po obědě spát. Ja jsem teď ve 22 tt a spánek po obědě mi chybí. Dcerce taky, kolem 5 hodiny už je unavená a protivná. Co byste dělali? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
5.8.20 09:26

Dcera bude mít za měsíc tři roky. Delala jsem tak že jsem ji dala delší triko, plenku sundala a nechala ji jen tak. Pod ni jsem zastrčila ručník který když se počurala jsem sundala. Dcerka takto vydržela spat i 4 h. po obědě. Proste plenku sundat a už nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22364
5.8.20 09:35

Ja bych to nehrotila a dceru vyzvedavala ze skolky po obede. Predpokladam, ze nepracujete a skolka uz je odpoledne stejne jen o spani a hlidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.8.20 09:43

@Reniska07 Nevím, proč to hrotíš. Ve školce spát nemusí, když budeš stejně doma.
A nevím tedy jaký má vliv sebrání pleny na to, že dítě nechce po obědě usnout. :think:
Spíš spát nechce (plena neplena).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8462
5.8.20 09:55

Muj skoro petilety ma po obede poledni klid v posteli (muze si tam hrat), muj skoro triletak bude mit take, az prestane spat. Ja tu hodinu pro sebe proste potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
5.8.20 09:55

Teda kdybych brala to, že když malé seberu plenku tak po obědě nechce spát tak už vlastně znám příčinu proč od roka a půl nechce po obědě spát 😂 😂. To je pěkná blbost. Nehrot to, hele ono když je to teprv chvilka co chodí bez plenky přes den a teď ji to chceš vzít i na spaní, tak je to na ni moc rychlé. Ještě do toho jevyzeala. Nechápu proč bys ji nemohla vyzvedávám ve školce po obědě očividně makat nebudes. Takže já bych to vyřešila že ji vyzvednu po o jak se říká.
Jinak tvá mala je v tom trochu zabržděna, ale to vůbec nevadí. Až přijde vhodný čas a bude mít i přes noc sucho tak ji tu plenu vezmeš. Švagrová takhle na spaní dává plenu až do 4 let a přes den idplenkovala kolem 3 let. Naše mala zase od roka a půl je bez plenky, teď jsou ji 2 a plenku dostává jen na spaní a kdyby tak před spaní nepila tak už jsem odplenkovala davno i přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8462
5.8.20 09:58

Jo a jinak bych ji v te postylce vzdycky hodinu nechala, vsak ona zase spinkat pravdepodobne zacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
5.8.20 10:03

Jestli se bojí jít spát, že se počůrá, tak vysvětlit, že se nic nestane. U nás pomohlo několikrát ukázat, že plenka po spaní počůraná není a že se nemusí vůbec bát (a i kdyby že se nic nestane).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.8.20 10:54
@Limi123 píše:
Jo a jinak bych ji v te postylce vzdycky hodinu nechala, však ona zase spinkat pravdepodobne zacne.

Tak teorie pěkná. Ale udržet na jenom místě hodinu dítě, které tam být nechce, a přitom tam nad ním nemuset stát jak policajt, je krapet komplikovanější. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8462
5.8.20 14:23
@Svistice píše:
Tak teorie pěkná. Ale udržet na jenom místě hodinu dítě, které tam být nechce, a přitom tam nad ním nemuset stát jak policajt, je krapet komplikovanější. :mrgreen:

U nas kombinace spaciho pytle a spriclikate postylky zatim fungovala u obou deti. A u starsiho ted jako odmena bonbon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.8.20 23:09

Nám ve státní školce řekli že plenka do školky neplatí. To jen pro ty vrtaly, co se diví proč to Reniska řeší :-)

A jinak co zkoušet méně pohodlné plenky, aby počůrání nebylo tak příjemné…? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí