Odplenkování – nechce kakat

68
9.7.25 14:54

Odplenkování - nechce kakat

Zdravím,

dceři je 2,5 roku a je už 4. týden bez plen ( na noc ještě dávám, ale sama si ji sundá). První týden byl nic moc, to čůrala a kakala všude možně jen ne do nočníku, ale pak najednou si sama řekla a začala chodit na nočník. Čurání zvládá úplně parádně, sama si řekne, sundá kalhoty a teď už chce chodit i na záchod. Problém však nastává, když chce kakat. Když měla pleny, tak kadila skoro každý den, teď každý 3 den a už je vidět, jak ji bolí bříško :,( nechce kakat ani na nočník, záchod a ani do plenky, je schopná celý den den jen uprdávat, takže jen chodím a utírám zadek a měním kalhotky…nabízela jsem ji zpátky plenku, ale jakmile ji má tak hned scéna a chce ji sundat. Sama si řekne, že potřebuje kakat, ale když ji posadím na záchod/nočník, tak chvilku tlačí, ale pak chce zase dolů a nic. Jsem z toho lehce zoufalá, nevím jak ji pomoc, bolí ji bříško jak to zadržuje a pořádně se vlastně nevykaká. Od začátku jsme to řešili v klidu, když se vykakala na nočník tak velké ovace, ale přijde mi jak kdyby měla nějaký blok z toho 🙄 neřešil někdo něco podobného a případné rady, jak ji s tím pomoc?

Příspěvek upraven 09.07.25 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5933
9.7.25 15:20

Je možné že má na nočníku blbý úhel, mě dcera kaká jedině ve stoje.To se poddá, chce vychytat jak ji to bude vyhovovat. Jinak ti závidím jestli to tak půjde u dcery dál tak bude mít plíny ještě ve škole. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.25 15:37

@Nicole183
Nam doktorka rikala, ze toto se obcas stava, ze deti bez plenech nechteji kakat. Ale protoze jsme usodily, ze mame jiny problem, tak jsem to neresily dal. Pokud boli brizko, zeptala bych se co nejdive. Pediatri toto dobre znaji. Ale resili jsme jiny problem. Od 2 let bez plen, ale bobky do kalhotek. Proste to dcera nepoznala a zahlasila az kdyz byly plne kalhotky. Nepocurala se pritom nikdy. Kratce po tretich narozeninach se to teprve srovnava - uz kalhotky jen zaspini a stiha dobehnout na zbytek…

• Citovat
  • Upravit
6626
9.7.25 15:42

Koupit nočník, kde nohy svírají s tělem pravý úhel nebo kvalitní redukci na záchod a na změkčení stolice dát laktulózu. Na uvolnění zahuhlé stolice v konečníku jsem dávala easylax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.25 16:20

Máme stejný problém jako Anonymni tulipán. Dcera je na čurání odplenkovaná asi 3/4 roku, ale pořád nepozná, že musí kakat, takže je to obvykle v kalhotkách. Teď v tom 2,5roce se to láme, ale pomalu. Když sedí na nočníku a chce kakat, tak pořádně „neví jak“. Občas když není rozptýlena to chytí a jde na nočník, ale obvykle je to v gaťkách.
Zkoušela jsem všechno možné, ale prostě asi musí ještě dozrát..
(Plenku na bobek absolutně odmítá, když vím, že musí kadit, ale nechce na nočník a dala jsem jí plínu, tak stejně nic a bobek až když byla plína sundaná :zed: ).

• Citovat
  • Upravit
michalkab
9.7.25 19:32

Syn byl bez plen od prosince a kakat mimo plínu začal až v červnu. Těsně před třetím rokem. Chce to „jen“ čas…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML