Odplenkování po dvoumilionté

Anonymní
10.11.23 18:25

Odplenkování po dvoumilionté

Upřímně? Jsem matka pohodářka 2,5leteho kluka. Odplenkovani nehrotim a jen jednou za čas mě to vzadu v hlavě zahryže, jestli nedělám něco špatně. Jako teď. Pokusila jsem se o odplenkovani zatím ve dvou vlnách (vždy jsem to vydržela jen cca 3 dny). Když ucuraval po bytě každou chvilku, odmítala jsem za ním lítat s hadrem a jen vytirat. Na nocniku zkrátka sedět nechce a mokrá plina mu nevadí. Zůstane na nocniku sedět jen za cenu pustene pohádky a i tak se nikdy do něj nevycural. Každé přebalování s ním o tom mluvím, že už by měl chodit na nocnik, ať má zadek v suchu, že to pro něj bude fajn atp., ale když se ho zeptam, jestli nechce na nocnik tak vždy rezolutně ví, že ne a nechce. Čekám asi naivně na nějakou chvíli kdy s tím za mnou přijde sám? Existují takové případy? A nebo opravdu na to musím zkrátka zatlačit a věnovat tomu intenzivně třeba dva až čtyři týdny? Je tu někdo s příběhem podobným tomu mému? A jak to nakonec dopadlo?

Vím, že synovi všechno o půl roku déle trvá (později začal chodit, později mluvit,..). Tak čekám, že to bude i v tomto případě.. (?)
Jsem ve stavu porovnávání :roll: že ještě nerekne jak se jmenuje, že sám něco nezazpiva celého, že si neumí vyslect/obléct kalhoty/ponozky…No děs se mnou :)

Je to ohromnej miláček. Poslouchá, ujde delší trasy, umí si hrát sám, rozumí mi.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pet p
10.11.23 19:04

Matka pohodářka nesrovnává ;-)
Najdi si indiánskou metodu odplenkování. Dítě musí jednak chodit a jednak přestat učurávat, tj. musí umět vyčůrat víc najednou. Pokud jsou tyto dvě podmínky splněné, stačí prostě sebrat plenku, ukázat nočník a 14 dní vydržet vytírat, prát pořád dokola oblečení a nosit s sebou ven několikero náhradního oblečení.

• Citovat
  • Upravit
797
10.11.23 19:04
@Anonymní píše:
Upřímně? Jsem matka pohodářka 2,5leteho kluka. Odplenkovani nehrotim a jen jednou za čas mě to vzadu v hlavě zahryže, jestli nedělám něco špatně. Jako teď. Pokusila jsem se o odplenkovani zatím ve dvou vlnách (vždy jsem to vydržela jen cca 3 dny). Když ucuraval po bytě každou chvilku, odmítala jsem za ním lítat s hadrem a jen vytirat. Na nocniku zkrátka sedět nechce a mokrá plina mu nevadí. Zůstane na nocniku sedět jen za cenu pustene pohádky a i tak se nikdy do něj nevycural. Každé přebalování s ním o tom mluvím, že už by měl chodit na nocnik, ať má zadek v suchu, že to pro něj bude fajn atp., ale když se ho zeptam, jestli nechce na nocnik tak vždy rezolutně ví, že ne a nechce. Čekám asi naivně na nějakou chvíli kdy s tím za mnou přijde sám? Existují takové případy? A nebo opravdu na to musím zkrátka zatlačit a věnovat tomu intenzivně třeba dva až čtyři týdny? Je tu někdo s příběhem podobným tomu mému? A jak to nakonec dopadlo?

Vím, že synovi všechno o půl roku déle trvá (později začal chodit, později mluvit,..). Tak čekám, že to bude i v tomto případě.. (?)
Jsem ve stavu porovnávání :roll: že ještě nerekne jak se jmenuje, že sám něco nezazpiva celého, že si neumí vyslect/obléct kalhoty/ponozky…No děs se mnou :)

Je to ohromnej miláček. Poslouchá, ujde delší trasy, umí si hrát sám, rozumí mi.. :srdce:

Musíš si ujasnit, co jej chceš naučit: sedět na nočníku? Že se smí čůrat do kalhot asi taky ne… Potřebuješ, aby pochopil, že nočník slouží k vykonání potřeby. A musí v tomto směru zažívat z 90%, lépe z téměř 100% úspěch. Takže jej tam posadíš pouze poté co se vzbudí, ráno a po odpoledním spánku, tam máš největší šanci, že se vyčůrá. Až si spojí nočník s potřebou, tak pak už jenom čekat, až mu správně dozraje hlavinka a ostatní orgány -že si správně a včas uvědomí potřebu, že zadrží správné svaly, a už bude mít naučeno, kam s tím… Možná rovnou zkusit wc redukci. Hlavně nemá cenu snažit se přeprat něco, co v jeho vývoji není ještě „na pořadu dne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
10.11.23 19:16

Náš šel rovnou na záchod. Taky jsme to zkoušeli několikrát, čůral všude jak pejsek a i teď ve 4 to pořád není úplně na jistotu, ale chodí. Já musela za bonbóny a prostě vydržet. A nedávat pořád na záchod, čím víc jsem tlačila, tím víc nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4358
10.11.23 20:55

Nabidla bych i wc, ale dokud nebude chtit tak nic no… u nas to muselo prijit samo.. holka rok chodila bez pliny a drzela, sama si vytahla plinu ze chce curat, sednout na nocnik ani za nic… jednou ji deda schoval nocnik do ukrytu (do otevrene skrine), zalezla si a stal se zazrak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
11.11.23 08:40

Mně se osvědčilo netlačit, když jsem chtěla posazovat na nočník, akorát jsem gradovala konflikt… otázkami, jestli chce čůrat a na nočník, jsem ji akorát dráždila… četly jsme si nočníkové knížky, nočník byl volně k dispozici a jednoho dne, jsem prostě z vedlejší místnosti slyšela, jak ho používá… od té doby se to opakovalo stále častěji a najednou, ani nevím jak, pleny nebyly potřeba…
Takže ano, jsou děti, co prostě najednou začnou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect