Odplenkovat nebo nechat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2183
28.6.14 12:07

odplenkovat nebo nechat

Ahoj. Ja vim, ze je to tu dokola, ale stejně no.
Třeba ma někdo stejnou zkušenost.
Syn 22m. Ma stále plenky. Nocnik jaksi bojkotuje.
Rovnou řeknu, ze je vina na nas rodičích a to tím, ze pravidelně netrenujeme.
No a to je pravě ten problém. Syn chodí dva tři dny v týdnu do skolicky a když nejde do skolicky tak je doma s manželem a většinou ma doma i staršího a nocnik vůbec nezkusil. Ve akolicce ho to učit taky nemohou, kdyt si sam neřekne.
Jak takové dite odplenkovat? Do skolick chodí protože chodím do práce a od října jeste do školy. Takže pak bude hlídat i babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
28.6.14 12:13

Bude se ti to zdát divné, ale asi na to není ten správný čas, až přijde ten jeho čas a dospěje k tomu, když jsem tuhle radu četla přišlo mi to hodně divný, ale opravdu to tak je!! Můj syn, když viděl nočník řev a řev, a opravdu jednoho dne ho začal používat a bez problémů, a rovnou se odplenkoval úplně během týdne co ho to chytlo, i v noci byl pak bez nich, takže vydržte všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
28.6.14 12:16

Já jsem malého nechala až dozrál. Občas jsme nočník zkusili, sedl vyčůral se, ale sám si neřekl a když byl bez pleny, tak si krupnul. Před 14 dny (28 měsíců) jsme to zkusili znova a najednou to funguje. Ano nehody jsou, občas ho musím poslat, když dlouho nejde sám, ale celkem to jde. Má i dny, kdy je celý den bez nehody.

Takže pokud potřebujete, aby byl ve školce bez plen, tak začít trénovat, ale bude to nejspíš ještě hodně práce. Pokud to potřeba není, tak zatím nechat pleny, než si k tomu dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.6.14 12:17

@renda81 takže to nechat na něm? Starší byl v pohodě mela jsem na něj čas a byla jsem porad doma.
Nastetsi tchyně nic neříká a ikdyby tak je to jedno. Nechat plenku a občas se zeptat a zkusit nebo nechat dělat louzicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.6.14 12:20

@Aspera děkuji nepotřebujeme Skolicka je v pohodě a do statni nejdříve za rok to snad zvladneme. Prave ze nevím jak bych to dělala. Doma učit a do školky dat plinku a pak zase doma učit. Tak asi raději pockam az bude i víc mluvit a řekne si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.6.14 12:22

@marieondatra Našemu budou tři v září a taky jsem nebyla, co se týče tréninku, moc důsledná. Do toho se narodilo mimino. Takže jsem ho sice na nočník sem tam vysadila, ale plínu měl furt plnou a do nočníku dělal minilouže. Manžel si pak vzal týden dovolenou (dítě mělo 32 měsíců), abychom stíhali obě děti, sebrali jsme plínu a najednou to šlo. Sice ze začátku se s ním na WC muselo dojít, samo by ho nenapadlo, ale porce se postupně zvětšovaly, prodloužili jsme interval a teď má plíny jen na spaní a snad brzo odbourá i to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
28.6.14 12:22

To chce pravidelně trénovat, dávat pořád na nočník a nechávat bez pleny ať ví, že bude mokrý když se počůrá… kdysi mi to u dcery trvalo asi 14 dnů a bylo jí kolem 1,5roku. Kamarádka žije ve švédsku a tam tomu nechávaji volný průběh, až to děcko k tomu samo dospěje, pak je možné vidět i pětileté děcko s plenou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
28.6.14 12:23

Muj syn taky nechtel nocnik ani videt, obcas se mi podarilo ho na nej dostat ale vydrzel tam sedet tak 10 sekund a nikdy nic neudelal, a ja sem to teda nejak nehrotila.Pred dvouma tydnama sem ho zase zacla posazovat a svete div se chodi na nocnik sam, nebo si rekne a je uplne bez nehod a vsechno se obeslo i bez zbytecnyho stresu..Takze neboj, dej mu cas a on se to nauci :palec: Jinak syn ma dva a pul rokj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
28.6.14 12:33
@marieondatra píše:
@renda81 takže to nechat na něm? Starší byl v pohodě mela jsem na něj čas a byla jsem porad doma.
Nastetsi tchyně nic neříká a ikdyby tak je to jedno. Nechat plenku a občas se zeptat a zkusit nebo nechat dělat louzicky?

no nevím jestli ho zkusit odplenkovat, nechala bych to ještě na něm, protože ty ho něco za víkend budeš učit a pak ve školičce to má jinak tam ho asi hlídat a vyptávat se ho nebudou, tam mu nechaj plenku a je to, jedině kdyby jsi na něj měla víc času a opravdu to poctivě vypilovali, ale takhle nevím, asi bych ho to ještě nechala až bude trochu rozumnější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.6.14 12:35

@Alušáček pravidelným treninkem jsem to zvládla u staršího. Ted to tak nejde. Ja pracuji na plny úvazek a jeste mi přibude škola. A tatínek se postará o děti ve všech směrech ale tohle pro jeho nervy není tak na to kašle a ja ho chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.6.14 12:38

@renda81 mas pravdu, kdyby v tom nebyla ta školka tak by se to nějak dalo ale takhle nevím myslím ze ne

Tak koupim natahovaci plenky, občas doma zkusíme a necháme ho byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.6.14 12:46

@marieondatra pokud bojkotujer nočník, tak at´chodí třeba s tátou čůrat na záchod. I tak se děti učí, vzory táhnou ;) Zatím je ve školce jen málo, já být tebou, nechávám co nejvíc bez plín, učím záchod a vydržím. Léto je nneideálnější doba na odplenkování, jak to budeš chtít dělat v zimě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
28.6.14 12:48

Mě by nebavilo pořád myslet za dítě, ptát se, jestli se mu nechce čurat a vysazovat ho..Navíc, kdyby mi dítě udělalo louži na čerstvě umytou podlahu nebo pročuralo gauč, koberec, tak se prostě neznám.

Všechny děti jsem nechala dozrát přirozeně, nejstarší syn a nejmladší dcera k tomu dozráli okolo druhého roku(syn asi měsíc po druhých narozeninách, dcera měsíc před druhými narozeninami),prostřední v 18 měsících. Nehody neznám, hlídají se sami, malá je necelý měsíc bez plenek, chodí si sama na záchod a nehodu měla pouze jednu, fakt jednu a to, že se nechtěla vyčurat venku, protože jí zrovna hodně fučelo na zadek a nestihli jsme dojít domů.

Já jsem to dělala tak, že jsem od 18 měsíců každého z nich na jeden den vysadila plenky a viděla jsem..Když jak čuniska čurali všude kolem, plenky jsem vrátila..Prostřední dcera se chytla hned, začala sama chodit na nočník, který měl na stejném místě ještě nejstarší syn, kdyby nebyl volný záchod..U těch dvou jsem podobný pokus udělala cca jednou za dva měsíce a povedlo se to až okolo druhých narozenin. Syn se nechal posadit i dřív, klidně by na nočníku i jedl a hrál si, kdybych tím chtěla dosáhnout kýženého úspěchu, jenže to neuznávám..Ta nejmladší si nechtěla dlouho na nočník sednout, byla jak vzpruha, prostě ne..A začala chodit rovnou na záchod.

Vím, že kdybych je vysazovala dřív, tak bych je taky odplenkovala - jenže na základě reflexů a toho, že budu hlídat já a pravidelně vysazovat..To není nic pro mě.

Tvrdit, že když má 22 měsíční dítě pleny, je vina hlavně rodičů, podle mě můžou jen babičky, které vyrostly v jiném režimu, děti byly v jeslích a tam se nežilo ničím jiným než naplňováním „pravidel“ - vysazování mezi ně taky patří.

Dcera, která byla odplenkovaná v 18 měsících, čurala znatelně častěji, než právě odplenkované děti ve dvou letech..Věřím tomu, že čím mladší dítě, tím menší kapacita močového měchýře. Hlídala se sama, ale prostě čurala každou chvilku, zvlášť, když se víc napila. Až kolem těch dvou let měla taky dokonalý držák a vydržela bez čurání i několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.6.14 12:52

@berry4 jo léto je na to super.
Do školky bude chodit jeste červenec srpen máme dovoleny.
Ted jsem ho nechala nahatého, ptam se chceš curat on nene a za půl minuty to pustil na zem a ani se nezarazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
28.6.14 12:53

Já jsem synovi asi ve 22 měsících vzala plenku a posazovala na nočník asi co hodinku. Ze začátku řval a nechtěl na něm sedět, ale zvykl si. Takhle to trvalo asi 3 dny, pak si začal na nočník sedat sám - někdy se vyčůral někdy ne. Teď už má plenku jen na spaní. Volá si, když chce čůrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí