Odprodej domu?

Anonymní
1.7.12 08:07

Odprodej domu? Poraďte...

Ahoj všichni, moc moc prosím o radu. Situace je taková. Vlastním 60% RD a zbytek jiná osoba. Chtěla bych se mé části zbavit / nejlépe prodat /, ale s druhou majitelkou není řeč. Mám s tím jen starosti, nebydlím tam, ale inkaso musíme platit na půl…Je to na dvě bytové jednotky. Mám nějakou možnost situaci vyřešit? Napadlo mě, jestli existují třeba nějaké agentury, které odkupují částí nemovitostí???
Děkuji za rady a tipy na řešení mé situace…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
1.7.12 08:09

A nelze vyčlenit samostatnou bytovou jednotku? Na to je ale potřeba znalecký posudek. Jinak prodat jen svou část by byl velký problém (pracovala jsem v realitce) Jedině, aby Tě druhý majitel vyplatil a nebo přistoupil na prodej celé nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.12 08:20

Druhý majitel právě nechce nic rozdělovat / kvůli financím /, žijou spokojeně, jim to vyhovuje… Ale my s tím máme jen trable. Tak hledám nějaké řešní a možnosti…

• Citovat
  • Upravit
3627
1.7.12 08:42

Jedinou možností je vyčlenění samostatné bytové jednotky, tím pádem by pak šlo svůj podíl prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.12 09:04

Ono to jsou jako dvě bytové jednotky, ale oficiálně je to jeden dům, jedno katastrální číslo, společené přípojky…jedno inkaso…

• Citovat
  • Upravit
mag
12863
1.7.12 09:25
@Anonymní píše:
Ono to jsou jako dvě bytové jednotky, ale oficiálně je to jeden dům, jedno katastrální číslo, společené přípojky…jedno inkaso…

Tak v první řadě musíš spolumajiteli nabídnout svůj podíl k odkoupení, pokud on na to nepřistoupí, můžeš se pokusit svůj podíl prodat třetí osobě, ale pozor, cena nesmí být nižší, než za kterou jsi to nabídla spoluvlastníkovi, pokud by ta cena byla nižší, musíš opět nejdříve podíl nabídnout spoluvlastníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.12 12:11

@mag O ten odkup jsem samozřejmně usilovala, ale nechtějí… zajímá mě ten odkup třetí osobě. co to je? je to asi jediná možnost, jak se toho podílu rozumně zbavit…

• Citovat
  • Upravit
3627
1.7.12 14:17

A oni mají problém odkoupit to od vás? nějaké neshody? třeba kdyby se do toho zapojil někdo jiný, tak by na něco přistoupili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.12 20:57

Oni to prostě nechtějí odkupovat. Jim to tak vyhovuje. Nic moc je to nestojí a jsou spokojení. Na rozdíl od nás :,(

• Citovat
  • Upravit
3618
1.7.12 21:12

Ahojky tak souhlasím co radí výše, nějak bych to shrnula -
1. nabídnout přednostně PÍSEMNĚ těm lidem co to spoluvlastní podíl k odkupu - za určitou cenu jak píše mag
2. udělat prohlášení vlastníka (pozor docela cena cca 15 tis.),kde se rozdělí dům na bytové jednotky a pozemek (ale pokud to jde vymezit!!!)
nevím jak to je, když nesouhlasí druhá strana, ale mám na to určitě právo, ale musela bys to asi řešit s právníkem
Pokud by nebylo vymezení bytové jednotky těžko se to prodává, za málo peněz, nebo jedna možnost je pronájem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.12 21:43

To co píšete vím, ale jak už jsem psala, je to nereálné. Doufám, že to nebudu muset zase opakovat. Zajímala mě jiná možnost!

• Citovat
  • Upravit
mag
12863
1.7.12 22:11

Jiná možnost je zkusit prodat svoji část někomu jinému, jaké další možnosti bys chtěla? Třeba když spolumajitelé uvidí, že to s prodejem myslíš vážně, tak se s vámi pokus dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.12 22:45

Resili jsme neco podobneho. My meli 2/3 domu. Dum nesel rozdelit-samostane vchody atd. Resil to soud vcetne oceneni a tu 1/3 jsme odkoupili. No a pote cely dum prodali ;) Ale ten soud se tahnul nekolik let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.12 11:00

@mag Chtěla bych vědět, jestli existují nějaké agentury, co se zabívají odkupem podílu. Nebo něco podobnýho. Když druhý majitel to nehodlá řešit…

• Citovat
  • Upravit
3627
2.7.12 11:26

Ne, protože by nikdo nekoupil něco, co patří ještě někomu jinému :( Klasické výkupy dělají realitky, ale jen celé domy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí