Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Skoro každá věc, tím spíš nemovitost, má svého kupce, záleží na ceně.
I spoluvlastnický podíl se dá zpeněžit. Prodat ho můžeš komukoliv, pokud nezapomeneš na předkupní právo spoluvlastníků. Musíš tedy počítat s tím, že za 60% podíl na domu ti těžko někdo dá 60% hodnoty celého domu, ale reálnou prodejní cenu ti řekne každá druhá realitka.
Anebo zrušení spoluvlastnictví soudem.
Nechápu, co je na tom neřešitelného, už jste to nebízeli k prodeji?
Už jsem to psala několikrát. Druhá strana nemá zájem! To je problém…
No však ale copak neexistují jiní kupci??? ![]()
Všichni ti tady píší, že to můžete prodat KOMUKOLIV, když to spoluvlastníci nechtějí ![]()
Hele, a co se domluvit s pár známýma, aby ze sebe udělali „lehce problémové lidi“, byli hluční, vulgární apod. a aby přišli tak dvoji týdně, a majitelům řekneš, že to jsou zájemci o koupi tvého podílu.
Třeba zjistí, než bydlet s někým takovým, odkoupí to oni.
/jsem potvora, co
/.
Já bych si nechala vyčlenit jednotlivé bytové jednotky, tím pádem jsou pak veškeré měřiče zvlášť.
@Anonymní píše:
Jakože někdo koupí 60% domu?
A proč by ne? Sice ti nikdo nedá 60% hodnoty domu, ale proč ne, nesmíte jen mít přehnané očekávání, že to prodáte za skutečnou hodnotu.
Podíly se prodávají běžně a je to celkem prostor pro spekulanty, protože jsou velmi levné, vyštípat dalšího spoluvlasntíka taky nemusí být zas tak nereálné… ![]()
@Ewule0712 píše:
Já bych si nechala vyčlenit jednotlivé bytové jednotky, tím pádem jsou pak veškeré měřiče zvlášť.
Ale to jaksi neřeší problém, že zakladatelka se chce podílu zbavit
Udělat to sice může, ale tím se podílu nezbaví, jen ji nemovitost toupne na ceně - ale to taky může znamenat spoustu investic.
Zakladatelko, a tu zbývající část má někdo z rodiny? Vy tam vůbec nebydlíte?
Pokud ne, tak nerozumím tomu, proč platíte část inkasa, snad si každý platí to, co spotřebuje???
To je škoda. Takže pro nás asi neřešitelná situace. Dál platit část inkasa a čekat, že se třeba umoudří…Nebo ten soud, ale to je běh na dlouho trat.
Ale zase si říkám, že nějaký řešení být přeci musí