Odprodej domu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.7.12 13:02

To je škoda. Takže pro nás asi neřešitelná situace. Dál platit část inkasa a čekat, že se třeba umoudří…Nebo ten soud, ale to je běh na dlouho trat.
Ale zase si říkám, že nějaký řešení být přeci musí :zed:

• Citovat
  • Upravit
5476
2.7.12 13:16

Skoro každá věc, tím spíš nemovitost, má svého kupce, záleží na ceně. :nevim: I spoluvlastnický podíl se dá zpeněžit. Prodat ho můžeš komukoliv, pokud nezapomeneš na předkupní právo spoluvlastníků. Musíš tedy počítat s tím, že za 60% podíl na domu ti těžko někdo dá 60% hodnoty celého domu, ale reálnou prodejní cenu ti řekne každá druhá realitka.
Anebo zrušení spoluvlastnictví soudem.
Nechápu, co je na tom neřešitelného, už jste to nebízeli k prodeji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.12 13:24

Už jsem to psala několikrát. Druhá strana nemá zájem! To je problém…

• Citovat
  • Upravit
5476
2.7.12 13:43

No však ale copak neexistují jiní kupci??? 8o
Všichni ti tady píší, že to můžete prodat KOMUKOLIV, když to spoluvlastníci nechtějí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.12 13:54

Jakože někdo koupí 60% domu?

• Citovat
  • Upravit
2398
2.7.12 14:00

Hele, a co se domluvit s pár známýma, aby ze sebe udělali „lehce problémové lidi“, byli hluční, vulgární apod. a aby přišli tak dvoji týdně, a majitelům řekneš, že to jsou zájemci o koupi tvého podílu.
Třeba zjistí, než bydlet s někým takovým, odkoupí to oni.

/jsem potvora, co :-)/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
2.7.12 14:00

Já bych si nechala vyčlenit jednotlivé bytové jednotky, tím pádem jsou pak veškeré měřiče zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.7.12 14:08
@Anonymní píše:
Jakože někdo koupí 60% domu?

A proč by ne? Sice ti nikdo nedá 60% hodnoty domu, ale proč ne, nesmíte jen mít přehnané očekávání, že to prodáte za skutečnou hodnotu.
Podíly se prodávají běžně a je to celkem prostor pro spekulanty, protože jsou velmi levné, vyštípat dalšího spoluvlasntíka taky nemusí být zas tak nereálné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.7.12 14:09
@Ewule0712 píše:
Já bych si nechala vyčlenit jednotlivé bytové jednotky, tím pádem jsou pak veškeré měřiče zvlášť.

Ale to jaksi neřeší problém, že zakladatelka se chce podílu zbavit ;) Udělat to sice může, ale tím se podílu nezbaví, jen ji nemovitost toupne na ceně - ale to taky může znamenat spoustu investic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.7.12 14:16

Zakladatelko, a tu zbývající část má někdo z rodiny? Vy tam vůbec nebydlíte?
Pokud ne, tak nerozumím tomu, proč platíte část inkasa, snad si každý platí to, co spotřebuje???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí