Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky…potřebuju poradit…dcera cca 10 let se při koupání v bazénu odřela „tam dole“…skočila z můstku a nedala nohy k sobě a nějak se jí zasekly plavky mezi nohama a teď brečí, že jí to bolí a pálí při čůrání…čím jí to můžu namazat??? Mám tu jen krém od Nivei na opruzeniny (se zinkem) Můžu ho použít??? Nebo mám Hemagel…má to červený, ale bez krve…poraďte ![]()
Ahoj, zkus Bepanthen a nebo ten Hemagel taky, ale nevím, co to udělá na oněch místech. V návodu je, že by se to mělo nazamat a přelepit. Ono je to dost lepivé, tak aby jí to nevadilo ještě víc
Možná přes den bepanthen a na noc ten Hemagel ![]()
Jen pozor s tím hemagelem. Ten asi nejlépe na noc. Když by si ho počurala, tak to nasaje a hemagel zbobtná a pak jde trošku hůř dolů.
Hančí: to jsem nevěděla, používám ho tedy většinou fakt pod náplast… díky
Z těch dvou možností asi spíš tu Niveu. Ale asi nejlepší by byl Bepanthen nebo něco jiného s panthenolem.
@Saxana22 já jsem ho používala na jizvu na krku. Ale ve sprše mi to nasálo vodu a těžko to šlo dolů, hlavně když ta rána je citlivá.
http://www.porodnice.cz/…i-pri-kojeni
já bych se tedy nebála i ten hemagel použít, ale nepřelepovat!
Hančí: a jinak přelepuješ nebo ne? Dole bych určitě nepřelepovala ![]()
Ono se celkově o hemagelu ví málo…
Ahoj, my jsme to resily, kdyz si zarizla kalhotky na skluzavce.Nam perfektne pomohl pres noc Sudocrem.
Hemagel bych na takove misto nedavala. Neco na opruzeniny nebo popaleniny, Sudocrem, Bepanthen nebo treba neco s Panthenolem
@Saxana22 nepřelepuju a ani jsem nevěděla, že se to má
No, je pravda, že ten hemagel trochu lepí, jak zaschne, ale to mi nevadilo.
Jinak já na hemagel nedám dopustit!
Chudinka
jako malá holka spadla v létě na kovový klepač, co býval u každého baráku. Dělala jsem na něm koniny, podjely mi nohy a už to bylo. ![]()
Já bych hemagel klidně dala
jsem ho používala na nástřih a je to super mastička, je to právě na tyhle místa, kde je vlhko a bakterie, ránu to zakryje, ta se hojí pod tim gelem a nepustí k ní žádný bakterie
nějak jsem si nevšimla že by to bobtnalo, jako je to možný, ale já střídavě chodila do sprchy a mazala a nic mi to nedělalo, jen krásně hojilo
navíc už je to celkem slečna a né miminko, tak bych se fakt nebála… ale jinak odřeninky na těhle místech se hojí celkem rychle, myslim že už zítra to bude mít mnohem lepší…