Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud je na aute jen povinne ruceni, nedostane zamestnavatel nic. Pokud ma havarijni, da se to uplatnit, ale je tam spoluucast (ruzna), kterou po tobe zamestnavatel chtit a ty ji zase muzes uplatnit na blbostku, pokud ji mas.
ALE, pokud jsi nahlasila, ze nevis, jak se to stalo (neznamy pachatel), tak lze z havarijniho, ale na blbostku spoluucast uz neuplatnis.
Tak body za to určitě nebudou. U nás ve firmě jsou všechny auta havarijně pojištěná a spoluúčast se většinou od zaměstnanců nevymáhá. Manžel tak nějak tuší, že se to může stát každému
.
V týdnu jsem údajně odřela Manželovi služební auto. Já tvrdím, že ne
ale fakt by mě asi nenapadlo volat policajty k odřenýmu autu, obzvlášť když nevím, jestli jsem to náhodou neodřela já…
Body nedostaneš, neboj
![]()
@ivašot. tak to je fajn šéf. Můj muž platil spoluúčast za to, že jel za kamionem a ten mu odrazil do skla kamínek a sklo prasklo.
@januschka píše:
@lleennttiillkkaa u služebního auta policajty volat musíš…
Aha, no já mu to řeknu tedy…
@januschka píše:
@lleennttiillkkaa u služebního auta policajty volat musíš…
I při škrábnutí třeba o zeď? Vím, že při nehodě ano…
Každopádně to klidně mohou mít ve smlouvě, že se policie volat musí při úplně všem.
Žádné body nedostaneš, a je možné, že budeš platit opravu. Já takhle škrábla šéfovi auto a dostala jsem výpověd a ještě jsem musela platit.
@Anonymní píše: Žádné body nedostaneš, a je možné, že budeš platit opravu. Já takhle škrábla šéfovi auto a dostala jsem výpověd a ještě jsem musela platit.
jakoze vypoved kvuli tomu skrablemu autu? ![]()
@Meluzinecka píše:
jakoze vypoved kvuli tomu skrablemu autu?
JJ přesně tak, škrábla jsem bok auta o zeď. A výpověd na hodinu.
@Anonymní píše:
to by mě celkem zajímalo, co uvedl jako důvod
@Anonymní píše:
Tak pokud si u toho nebyla pod vlivem alkoholu nebo drog a nebo sis to auto nevzala neoprávněně, tak ses měla bránit. Protože tohle samozřejmě není důvod k okamžité výpovědi a tvůj šéf to musí moc dobře vědět.
Ahoj holky,
jdu si k Vám pro radu, včera se mi stala takováto věc - přijela jsem na parkoviště a když jsem zamykala auto zjistila jsem, že ho mám na straně, kde je jinak spolujezdec - tzn. pravá strana odřené - jen tak trochu - cca 2 cm kroužky na plech zbytek jen ta vrchní část laku. Jedná se o služební auto takže jsem zavolala policii, ti přijeli vyfotili to a řekli, že tam v té odřenině je asi trochu zdiva - já fakt netuším, jestli a zda je to někde škrábla přip. kdy, mívám puštěné rádio dost nahlas, takže nějaké škrábnutí asi ani nemusí být slyšet + když do toho povídá uvnitř pár děcek, no znáte to…
Ptala jsem se policistů co teď s tím a oni mi jen řekli, že je otázka zda pojišťovna plně uhradí opravu, jinak že nic.
No tak ale raději se ptám i tady u vás, třeba někdo zažil něco podobného a dá vědět.
Jde mi hlavně o to, abych třeba za to nedostala body - u nás je možné asi fakt vše tak se raději ptám, jak to teď bude pokračovat?
Moc díky, anonym proto, že je to přecejen citlivé téma vůči zaměstnavateli.