Odříhávání, prdíky

25.9.20 08:08

Odříhávání, prdíky

Zdravím, potřebovala bych poradit, už začínám být dost zoufalá. Mám měsíc a půl starého chlapečka… hodně nás trápí prdíky. Dávám před každým kojením kapičky Babycalm. Myslím, že velká část problému spočívá v tom, že si prostě nikdy neodříhne…od porodnice si krknul tak 7× max. Chodím s ním i hodinu (i v noci! :zed: ) polohy už jsme vyzkoušeli všechny, ale nic nepomáhá. Potom se vzbudí s hrozným pláčem, jak ho bolí bříško. Přijde mi, že když na něm vidím, že mu ten vzduch jde krásně nahoru, začne hned plakat a kroutit se, že je mu to nepříjemné, a zase si nekrkne…Spouta lidí tvrdí, že si miminko asi říhnout nepotřebuje, ale pak se budí s tím vzduchem už v bříšku a to je pořád dokola… nějaké napady? Má to někdo stejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9291
25.9.20 08:17

@MVeronika94 syn si taky po mléku nikdy neodříhnul a to jsem dělala psí kusy, aby si odříhnul ;)
Zkoušela jsi Espumisan? Synovi pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
25.9.20 08:29

Teď už to má syn trošku lepší, ale začátky byly u nás doma taky divoký ;) Zkus Espumisan kapičky, malému ještě masíruju bříško Tymiánovým krémem. Když mi třebas usnul a tím pádem nebrknul, tak když se mi začal kroutit, tak sem zkusila znovu zvednout a poplácávat trošku po zádech a šup :palec: Ať je brzy lépe :hug:

• Citovat
  • Upravit
25.9.20 08:30
.
@kavenka píše:
@MVeronika94 syn si taky po mléku nikdy neodříhnul a to jsem dělala psí kusy, aby si odříhnul ;)
Zkoušela jsi Espumisan? Synovi pomohl.

2× mi ho vyzvracel, ale to mu nebyl ani měsíc… zkusím ho asi znovu, třeba už ho „probere“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
25.9.20 09:46

Tak malému třeba na bříško pomáhal úplně nejvíc Pupík a masírování bříška, pak jsme také cvičili, občas ale fakt občas jsem použila i rektální trubičku a z kapiček Espumisan. Na prdy malý trpěl také hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.9.20 09:49

Espumisan se má dávat od ukončeného jednoho měsíce, i když se v příbalovem letáku uvádí, že se může novorozenci. Nám tedy říkala doktorka. My měli kapičky Babycalm, jakoby nic, Balonix taky jako nic skoro dobrana lahvička a neměla jsem pocit, že to zabírá, od měsíce a půl dávám espumisan a trošku to pomohlo určitě, netrápí se tolikrát za den. Chlapecci prý na prdiky a koliky trpí víc. Teď jsou malému dva měsíce. Nejhorší je, když tlačí, řve a zrudne mu hlava, to jsem úplně zoufalá, jak tlačí a řve, tak masáž bříška vůbec nepomáhá, protože má bříško úplně zaťate, zkousim i nahrivaci polštářek, ale někdy taky nic, máme dětský uvolňující olej na bříško od Saloos… A taky nás to trápí. Je to ale tím, že takhle malé děti nemají vyvinutou peristaltiku střev a holt se to zažívání vyvíjí až za života a může to být dle doktorky až do půl roku, ale okolo třech čtyřech měsíců to prý odezniva (prdiky, koliky…). Taky nám říkala, že pokud si dítě do půl hodiny neodrihne tak položit třeba na deset minut na levý bok a pak to zkusit znovu, pokud si do pár minut nekrkne, tak si už prostě nekrkne. Navíc když dítě usne při kojení, tak si rozhodně nekrkne. Malý se mi taky občas probudí ze spánku a brečí. Kolikrát mi to trhá srdce… Zkouším masírovat bříško, pokládat na své bříško, taky na bok, zvedat, poplacavat jemně, masírovat tím olejíčkem, nahrivat nahrivacim polštářkem, nosit v ruznych pozicích a kolikrát nezabere nic. Doktorka říkala, že to prostě se musí vyvinout celé to zažívání a že některé děti na to trpí víc a kluci prý zejména. Mám první dítě a věř, že mě to trápí strašně, když vidím mrňouska brečet třeba hodinu a půl a zkouším všechno možný, ale poslední týden, kdy bereme espumisan před každým kojením je to rozhodně lepší. Vždycky mu říkám ať vydrží, že maminka zkouší pomoct a že to nebude trvat dlouho a za pár týdnů už to bude mnohem mnohem lepší
:D respektive to říkám nahlas a spíš sobě, abych se uklidnila, že se takhle trápit nebude věčně prdelka moje :mrgreen: drž se, brzy bude našim prďolum líp! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.9.20 10:09

Nám hrozně pomohlo dávat malou kakat nad umyvadlo :) děláme to vždycky, když přebalujem. Ráno nám tlačí ještě ze spaní, sundáme plenku, chytneme do klubíčka nad umyvadlo, pustíme vodu, děláme naučený zvuk a malá se většinou hned vyprdne. Po pár dnech malá hned věděla, co se po ní chce, a funguje to perfektně, zažívání ji už vůbec netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.20 10:53
@September88 píše:
Espumisan se má dávat od ukončeného jednoho měsíce, i když se v příbalovem letáku uvádí, že se může novorozenci. Nám tedy říkala doktorka. My měli kapičky Babycalm, jakoby nic, Balonix taky jako nic skoro dobrana lahvička a neměla jsem pocit, že to zabírá, od měsíce a půl dávám espumisan a trošku to pomohlo určitě, netrápí se tolikrát za den. Chlapecci prý na prdiky a koliky trpí víc. Teď jsou malému dva měsíce. Nejhorší je, když tlačí, řve a zrudne mu hlava, to jsem úplně zoufalá, jak tlačí a řve, tak masáž bříška vůbec nepomáhá, protože má bříško úplně zaťate, zkousim i nahrivaci polštářek, ale někdy taky nic, máme dětský uvolňující olej na bříško od Saloos… A taky nás to trápí. Je to ale tím, že takhle malé děti nemají vyvinutou peristaltiku střev a holt se to zažívání vyvíjí až za života a může to být dle doktorky až do půl roku, ale okolo třech čtyřech měsíců to prý odezniva (prdiky, koliky…). Taky nám říkala, že pokud si dítě do půl hodiny neodrihne tak položit třeba na deset minut na levý bok a pak to zkusit znovu, pokud si do pár minut nekrkne, tak si už prostě nekrkne. Navíc když dítě usne při kojení, tak si rozhodně nekrkne. Malý se mi taky občas probudí ze spánku a brečí. Kolikrát mi to trhá srdce… Zkouším masírovat bříško, pokládat na své bříško, taky na bok, zvedat, poplacavat jemně, masírovat tím olejíčkem, nahrivat nahrivacim polštářkem, nosit v ruznych pozicích a kolikrát nezabere nic. Doktorka říkala, že to prostě se musí vyvinout celé to zažívání a že některé děti na to trpí víc a kluci prý zejména. Mám první dítě a věř, že mě to trápí strašně, když vidím mrňouska brečet třeba hodinu a půl a zkouším všechno možný, ale poslední týden, kdy bereme espumisan před každým kojením je to rozhodně lepší. Vždycky mu říkám ať vydrží, že maminka zkouší pomoct a že to nebude trvat dlouho a za pár týdnů už to bude mnohem mnohem lepší :D respektive to říkám nahlas a spíš sobě, abych se uklidnila, že se takhle trápit nebude věčně prdelka moje :mrgreen: drž se, brzy bude našim prďolum líp! :kytka:

Jo je to trápení, zkusím ještě ten Espumizan a uvidíme, díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.20 10:54
@September88 píše:
Espumisan se má dávat od ukončeného jednoho měsíce, i když se v příbalovem letáku uvádí, že se může novorozenci. Nám tedy říkala doktorka. My měli kapičky Babycalm, jakoby nic, Balonix taky jako nic skoro dobrana lahvička a neměla jsem pocit, že to zabírá, od měsíce a půl dávám espumisan a trošku to pomohlo určitě, netrápí se tolikrát za den. Chlapecci prý na prdiky a koliky trpí víc. Teď jsou malému dva měsíce. Nejhorší je, když tlačí, řve a zrudne mu hlava, to jsem úplně zoufalá, jak tlačí a řve, tak masáž bříška vůbec nepomáhá, protože má bříško úplně zaťate, zkousim i nahrivaci polštářek, ale někdy taky nic, máme dětský uvolňující olej na bříško od Saloos… A taky nás to trápí. Je to ale tím, že takhle malé děti nemají vyvinutou peristaltiku střev a holt se to zažívání vyvíjí až za života a může to být dle doktorky až do půl roku, ale okolo třech čtyřech měsíců to prý odezniva (prdiky, koliky…). Taky nám říkala, že pokud si dítě do půl hodiny neodrihne tak položit třeba na deset minut na levý bok a pak to zkusit znovu, pokud si do pár minut nekrkne, tak si už prostě nekrkne. Navíc když dítě usne při kojení, tak si rozhodně nekrkne. Malý se mi taky občas probudí ze spánku a brečí. Kolikrát mi to trhá srdce… Zkouším masírovat bříško, pokládat na své bříško, taky na bok, zvedat, poplacavat jemně, masírovat tím olejíčkem, nahrivat nahrivacim polštářkem, nosit v ruznych pozicích a kolikrát nezabere nic. Doktorka říkala, že to prostě se musí vyvinout celé to zažívání a že některé děti na to trpí víc a kluci prý zejména. Mám první dítě a věř, že mě to trápí strašně, když vidím mrňouska brečet třeba hodinu a půl a zkouším všechno možný, ale poslední týden, kdy bereme espumisan před každým kojením je to rozhodně lepší. Vždycky mu říkám ať vydrží, že maminka zkouší pomoct a že to nebude trvat dlouho a za pár týdnů už to bude mnohem mnohem lepší :D respektive to říkám nahlas a spíš sobě, abych se uklidnila, že se takhle trápit nebude věčně prdelka moje :mrgreen: drž se, brzy bude našim prďolum líp! :kytka:
Jo je to trápení, zkusím ještě ten Espumizan a uvidíme, díky :palec:
@Kriky píše:
Nám hrozně pomohlo dávat malou kakat nad umyvadlo :) děláme to vždycky, když přebalujem. Ráno nám tlačí ještě ze spaní, sundáme plenku, chytneme do klubíčka nad umyvadlo, pustíme vodu, děláme naučený zvuk a malá se většinou hned vyprdne. Po pár dnech malá hned věděla, co se po ní chce, a funguje to perfektně, zažívání ji už vůbec netrápí.

Určitě vyzkoušíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.9.20 16:03
@MVeronika94 píše:
Určitě vyzkoušíme :palec:

Tyjo! Mně malý kadi průběžně ne když prebalujeme. Jestli to u vás takto funguje, tak je malá strašně šikovná!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí