Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím mám syna má 2,5roku už skoro mesič pořád večer breči vždy po probuzení nekdy i před spaním. Breči as hodinu někdy i více. Nevím co dál. Nějaká rada prosím?
Rada zní " Zjistit pro brečí! " Co jinak myslíš? Přece už mluví, nebo alespoň po svém komunikuje, vy taky přece pochopíte jestli nechce jít spát, nebo si něce vyřvává, nebo opravdu zouvale pláče.
Mozna uz dorostl do veku, kdy se boji tmy atd. Nespi sam v pokoji?
Kromě výše uvedeného můžete zkusit dávat magnesium. U nás to pomohlo, dcera brečela po probuzení a někdy i v noci.
Tak je třeba zamyslet se nad příčinou. Nemá z něčeho strach, třeba kdyby tam byl sám? Nemůže mít špatné sny? Nemůže mít třeba hlad, a jak je rozespalý, nedokáže si říct? U nás byly svého času problémy s bolavým bříškem. Dávala jsem nevhodné večeře, stačilo to změnit, odlehčit. Ale křik to teda byl, syn nedokázal v tu chvíli vůbec komunikovat, taky jsem z toho byla vedle.
Nespí sám. Spí snama v pokojí. Neboli ho si myslim že nic kdyby ho přece néco bolelo tak by řval i prez den. Pravě že neřekne nic jen řve. Muže to být tím že jsme se odstěhovali? Je to zhruba 2 mesíce co bydlíme v jiným domě