Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, poradíte jaký teploměr který měří nejlim máme teď ušní od boso (bosh) ale pořád nám, měří teplotu 35,5 a když zkusím ještě jiným čelním tam je 36,5 a pak obyc digitální a tam, 37, no vůbec si nevím rady který navíc to potřebuji celkem přesně maly, má febrilni krece, říkali sme si jak, jsem udělali dobře že jsme pořídili ten ušní a je to asi na prd ![]()
Nejpřesnější je klasický a měřit v zadečku. Žádný ušní a čelní teploměr nikdy přesný nebude. Stačí odchylka 1mm a teplota se zobrazí úplně jiná. Máme ho v práci, měříme teplotu klientům 3× denně kvůli Coroně a to je jeden z těch registrovaných pro použití ve zdravotnictví. Domů bych ho nechtěla
Taky by mě zajímalo, který teploměr je přesný. Nejlepší byly ty staré rtuťové, ty novější lihové už tak dobré nejsou a blbě se zklepávají. Ty různé čelní a ušní jsou většinou nepřesné, co říkali různí známí. Stačí mi, když mi doktorka měří teplotu, třikrát za sebou a pokaždé jiná hodnota v rozsahu až půl stupně.
@Aduš8 píše:
Nejpřesnější je klasický a měřit v zadečku. Žádný ušní a čelní teploměr nikdy přesný nebude. Stačí odchylka 1mm a teplota se zobrazí úplně jiná. Máme ho v práci, měříme teplotu klientům 3× denně kvůli Coroně a to je jeden z těch registrovaných pro použití ve zdravotnictví. Domů bych ho nechtěla
Děkuji takže nějaký, ten rektalni máme doma obyc digitální od Hartmann podpaží můžu dát i do zadečku nebo musí být rektalni,?
@15Amy píše:
Děkuji takže nějaký, ten rektalni máme doma obyc digitální od Hartmann podpaží můžu dát i do zadečku nebo musí být rektalni,?
Měl by mít pružný konec.
@ZuzaM píše:
Taky by mě zajímalo, který teploměr je přesný. Nejlepší byly ty staré rtuťové, ty novější lihové už tak dobré nejsou a blbě se zklepávají. Ty různé čelní a ušní jsou většinou nepřesné, co říkali různí známí. Stačí mi, když mi doktorka měří teplotu, třikrát za sebou a pokaždé jiná hodnota v rozsahu až půl stupně.
Lihové se sklepávat nemusí, nemyslíš spíš galium?
Nejlepší starý dobrý rtuťový. Pro malou máme flexi od hartmanna a dá se. Ale ten bezdotykový je na nic. Stačí špatná vzdálenost, zpocené čelo a už je problém.
Nejlepší je rtutovy, ten uz se asi nedela, takze lihovy, ale zalezi pro jak stare dite
miminka je lepsi merit v zadecku. Ty celni, bezkontaktni, dudlikove apod jsou vyhozené penize, to si meri jak chce.
@15Amy já mám doma Hartmann s pružným koncem, pak nějaký z lékárny se zvířátkem a pak jeden z Lidlu s pružným koncem. Zkoušela jsem měřit všemi a rozdíl byl 0,2°C nanejvýš.
Vtírnu se… Pro děti mám teploměr do zadečku, ale co pro dospělé? Manžela jsem neskutečně seřvala za to, že šel na záchod s posledním rtuťovým teploměrem v podpaždí a rozsekal ho
Mám jeden čelní (naivně jsem ho koupila před prvním dítětem) a to jsou jen vyhozené peníze. Digitální do podpaždí též hrůza… Takové ty náhrady za rtuť tragédie, takže máme doma 5 teploměrů a asi si budu strkat do zadku ten dětský, když budu chtít znát svou teplotu… ![]()
@Pocahonta píše:
Vtírnu se… Pro děti mám teploměr do zadečku, ale co pro dospělé? Manžela jsem neskutečně seřvala za to, že šel na záchod s posledním rtuťovým teploměrem v podpaždí a rozsekal hoMám jeden čelní (naivně jsem ho koupila před prvním dítětem) a to jsou jen vyhozené peníze. Digitální do podpaždí též hrůza… Takové ty náhrady za rtuť tragédie, takže máme doma 5 teploměrů a asi si budu strkat do zadku ten dětský, když budu chtít znát svou teplotu…
Tak my třeba u dospělých neměříme teplotu v podpaží, ale v ústech ![]()
Teploměr máme nějaký obyčejný - tuším, Microlife nebo něco takového - a (kromě rektálního) je to snad nejpřesnější a nejjednodušší typ kontaktního měření, jaký znám. Od okamžiku, kdy začaly být schopné spolupracovat, tak měříme i děti.
@Pocahonta píše:
Vtírnu se… Pro děti mám teploměr do zadečku, ale co pro dospělé? Manžela jsem neskutečně seřvala za to, že šel na záchod s posledním rtuťovým teploměrem v podpaždí a rozsekal hoMám jeden čelní (naivně jsem ho koupila před prvním dítětem) a to jsou jen vyhozené peníze. Digitální do podpaždí též hrůza… Takové ty náhrady za rtuť tragédie, takže máme doma 5 teploměrů a asi si budu strkat do zadku ten dětský, když budu chtít znát svou teplotu…
Přesně my mame 3 a měřím jak blbá dokola a samozřejmě na každém jiná teplota teď zrovna sem, na měřila usnim 37,6 a pak, celnim 38,8 no a vůbec nevím čím se pak řídit maly moc nevydrží s teploměrem pod paží 🙄no dnes zajdu, koupit tedy rektalni
@Pocahonta píše:
Tak abych pravdu řekla, tak u sebe teplotu poznám nad 38 v pohodě, a spíš měřím orientačně. Takže to u sebe moc neřeším.
Koukni na bazar na Se.namu. Jeden pán vozí rtuťáky z Ukrajiny. Já jsem si od něj objednala 10 kousků. Fungují spolehlivě. Doufám, že se to nebude brát jako reklama nebo něco…
@P4ja píše:
Tak abych pravdu řekla, tak u sebe teplotu poznám nad 38 v pohodě, a spíš měřím orientačně. Takže to u sebe moc neřeším.
Když se o mě něco pokouší, tak mívám návaly horkosti, ucpaný nos, bolest hlavy a říkám si, že určitě musím mít horečku - realita 37,2. Když je nejhůře, tak použiji ten bezdotykový, změřím třeba třikrát a udělám z toho průměr:-)