Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malému jsou 4m z hnízdečka už vyrostl. V ložnici i přes to, že topíme tak je tam v zimních měsících dost chladno. Už teď se malý budí když si odkope peřinu. Spací pytel v tom nevydrží. Mám mu na zimu pořídit nějakou teplejší deku nebo dát něco pod něj aby mu nebyla zima? Jak spi vaše miminka v zimě?
Tak se odkope no, zřejmě je mu teplo. Dcera se taky odkopava, má teplej spaci overal… Jinak to neresim.
Nedelam na zimu nic extra, ma overal na spani, kdyz je mu hic tak se odkope, kdyz zima, tak se vzbudi a rve nez ho prikreju a spi dal. Co vyresis tim, ze koupis teplejší deku? Tu ti jako neskope?
Overal a na sobě deku. Když se odkope a vzbudí se, zase ji přikryji a uspím.
@Nicolenotorious syn má vyteplený overal z H&M. Koukni na eshop.
Spal ve spacím pytli a ještě pod dekou, máme v zimě v ložnici kolem 16°C. Ale stejně se ráno vzbudil bez deky jen v pytli. Dcera první rok v zavinovačce a letos nevím, zkusím asi ten pytel taky.
Můžeš dat hodně teplé dupačky/overal. Akorát ať ho pak neuvaříš…
Mame trimesicniho klucika a nejsem si jista spanim, nevydrzi mi ruce po dekou nebo ve spacim pytli a ma je celou noc studenej, nekdy ledove, nekdy min…ale spinka klidne, nevypada, ze by mu byla zima, ale kdyz na nej v noci sahnu, uplne se leknu…myslite, ze mu zima je nebo jsou ledove ruce normalni? Spiv hnizdecku, v overalku, spacim pytli a pod dekou…
@JezinkaBezinka Pokud by mu byla zima, tak by brečel. To se mi kdysi stalo u syna, brečel několik hodin (i na rukách), změřila jsem mu teplotu a i po tom pláči měl 36.2 bez odečtu. Od té doby v noci spal stejně oblečený (v 24stC) jako když přes den chodil na podzimní procházku ven v 10-15-ti stupních. Prý nevyzrálá termoregulace.
Prosím tě @Nicolenotorious a co to je pro tebe „dost zima“???
U nás mimino spalo s námi v ložnici, v zimě běžně kolem 13 stupňů, i méně…
Naopak si pamatuji jednu kamarádku, jak zapomněla zavřít doma okna a chudák dítě dala spát až buhvíkdy v noci, když se to trochu vytopilo, protože podle ní by v těch 19 stupních asi umrzlo. ![]()