Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
když budu kojit a maléj třeba bude spát déle, než obvykle a budou mě už bolet prsa, můžu odsávačkou odstříkat a pak mu to dát z lahve? Neodradím ho od toho, aby se potom zase přisál k prsu? A jak dlouho můžu odstříkané mléko skladovat? Jako kolik hodin? A pak ho stačí ohřát v kastrolku s horkou vodou? Díky moc za zkušenosti a rady ![]()
My jsme tedy kombinovali a kombinujem lahev-prso bez problémů,asi je dobré mu nedávat dudlík do lahve s větším průtokem,to pak některé děti chtějí lahev,pač se nemusí tak namáhat.Mlíko můžeš skladovat zmražené asi 3 měsíce.Je na to dobrý systém Via od Aventu,odsaješ,dáš zmrazit,a v ohřívačce Avent ohřeješ.Já osobně jsem tedy mlíko nezmrazovala,neměla jsem ho tolik,ale měla jsem odsávačku Avent,náhradní zásobníky na mlíko,ohřívačku.
Pokud máš mléka dost, tak je blbost mu to dávat lahví. Zmraž to na horší časy. Může se skladovat 3 měsíce, podle některých zdrojů 6 měsíců (pod -18 stupňů). Mě to z flašky ale stejně nechtěl, takže litry mlíka na mrazáku a kluk nezájem. Pak jsem je použila na kaše.
Jo ještě při pokojové teplotě můžeš nechat mlíko hodinu a v lednici 24 hodin. Na mražáku 3 měsíce - můžeš to klidně skladovat třeba ve sklínkách od přesnídávky.
Občas taky musím odsříkat, ale malá taky jinak než z prsu nechce.
Příspěvek upraven 27.09.10 v 13:32
Souhlasím s Neczuz, schovej na horší časy, nebo odstříkej dej mu prso a když mu nebude stačit, tak dokrm lahví. Já skladuju ve skleničkách od přesnídávek, skladovat můžeš v lednici 24 hod a v mrazáku 3 měsíce. Udělej si radši zásoby na horší časy, já to teda opravdu využila, když moc neteklo nebo jak píše Neczuz na kaše ![]()
A určitě mu dej dudlík kterej moc neteče at se snaží, jinak by ti potom nemusel chtít prso, ale s tim jsme problém neměli. ![]()
Ahoj, oživuji diskusi a prosím o radu. Mám měsíční holčičku, zatím plně kojím - po 4 hodinách vždy z jednoho prsu (dřív jsem kojila z obou - nevím co je správně?). Mléko ji stačí, přibírá dle pediatra ukázkově. Zvažuji teď koupi elektrické odsavačky, protože mě trochu začíná zlobit levé prso - méně se mně nalívá a malá z něj už nechce moc sát. Navíc v červnu musím jít na jednu služební cestu, takže odsavačka bude stejně potřeba.. Chci se zeptat zda je možné nechat potom půlroční dítě 2 dny pouze s odstříkaným mlékem? Plánuji koupit asi odsavačku Medela Swing s Calma kelímkem. Moc děkuji za rady. ![]()
Určitě ano. Odstrikas si dopředu a zmrazis. Jen pak rozmrazovat v lednici a ne pri pokojové teplote
@maranafa píše:
Určitě ano. Odstrikas si dopředu a zmrazis. Jen pak rozmrazovat v lednici a ne pri pokojové teplote
Pokud nemáš dva exempláře jako já
ty drželi hladovku, když nebyla maminka… pravda, nezkoušela jsem to 2 dny, to bych jim neudělala
Zas na druhou stranu, půlroční dítko už má nějaké příkrmy, takže se to při bojkotu lahve a rozmrazeného mlíka dá řešit i tak.
Ja mam medelu swing (pumpa super)ale je mi zatim k nicemu.male je ted 6 mesicu a 3 mesice uz ji ucime na lahev a nic. minuly tyden jsem zacla s prikrmy a jeste horsi.take jsem potrebovala byt par dni bez ni, ale neumoznila mi to. kazde mimino je jine. doporucuju ale zkouset lahev s predstihem. ![]()
Tak maly je kojeny, zo zaciatku s lahvickou problem nebol..ani s vratenim sa k prsu..proste jedol..ale teraz(skoro 6mes) tak lahev odmieta..pije len z prsu..skusila som dat zmrazene MM do hrnecku na uceni a tiez to nepí..skusila som cerstve a pil..asi je problem v tom mrazenom.. ![]()
Buduci tyzden musim ist prec, a riesit to budeme asi UM..
Ahoj, děkuji za reakce. No já bych si tu odsavačku stějně musela koupit už kvůli tomu levému prsu z kterého moc nechce pít a začíná mě tedy zlobit tvorba mléka v něm. No a na ty dva dny na služebce uvidím - zkusím předem jestli nebude problém s lahvičkou a pokud jo, tak práce nepráce nikam nejedu. Myslím, že se odsavačka bude hodit když pojedu někam na nákupy a nestihnu se vrátit atd. Snad se to neztratí.
@LauJak Tak já to třeba řešila tak, že babička a prcek jeli s mnou…
@j.a.n.i1
to já bohužel takhle vyřešit nemůžu, je to do ciziny, nechci ji tam vozit. No, přinejhorším nepojedu, dítě je přednější a pokud si nebudu jistá, že bude pít z lahvičky tak se od ní na služebku nehnu.
@LauJak Jak už bylo řečeno - dopředu vyzkoušet, zda dítě bude pít z lahvičky nebo jiným alternativním způsobem (v ca 7 měsících už by mohla zvládnout pití z učícího hrnečku nebo třeba panákobvvé skleničky). Taky vyzkoušet, zda bude akceptovat rozmražené mléko - mě malý zpočátku odmítal. Píše se, že mléko vydrží v mrazáku tři měsíce, moje dítě je ochotné vypít tak max. měsíc staré. ![]()
Tou dobou už budete taky i přikrmovat, takže v nejhorším by mohla ty dva dny přežít jen na příkrmech.
@miisenka Jak dlouho jsi ho měla v mrazáku? Jak jsem psala výš, mohlo tam být „moc dlouho“. Taky se mi neosozvědčilo odstříkávat přes den do jedné nádobky, dokud nebyla plná. Teď to dělám tak, že co jedno odsávání, to jeden extra kelímek. Pokud je toho fakt málo, potřebuji ušetřit kelímek nebo prostor v mrazáku, tak slévám dva kelímky dohromady až po té, co je nechám třeba hodinu v lednici odstát, aby měly stejnou teplotu.