ODSÁVAČKA? Klasická nebo do vysavače?

109
19.10.08 12:53

ODSÁVAČKA? Klasická nebo do vysavače?

Ahoj!

Můžete prosím poradit jakou raději používáte odsávačku soplů? Klasickou s hadičkami do pusy nebo tu nasazovací na vysavač? Jsem naprosto nemožná v odchycení dítěte a odsátí, takže to s úspěchem dělá vždy manžel. Nedávno jsem si od kamarádky hrdě přinesla odsávačku na vysavač s tím, že to konečně zvládnu sama, jenže manžel tvrdí, že vysavačová nikdy neodsaje to, co je dál v dutinách, ale pouze to z nosu. Co používáte a hlavně poraďte fígl, jak přesně zafixovat dítě při odsávání. Syn má 16 měsíců a rve se se mnou jako drak :twisted: .

Díky moc M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1966
19.10.08 13:13

No, Maaco, to by se manžel divil co všechno vysavačová odsávačka odsaje :roll: A udělá to daleko rychleji a šetrněji, než když se to tahá pusou… Ježiš, kam až manžel ty hadičky strká, když mu připadá, že to odsaje líp? My máme teda klasickou hadičkovou, kterou dávám na vysavač a opatrně odsávám, nesmí se zastrčit moc hluboko, ať se neničí sliznice a po odsátí stříkám Vincentku.

Jo, ještě ten fígl :lol: Položím ho na záda na zem, jeho hlavu mezi moje kolena, mírně ho přisednu, ať neuhýbá :twisted: jedna dírka, druhá dírka, šplích šplích a je to :lol:

Fifík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
19.10.08 13:16

Ahoj, tohle přesně znám :-( Jednoznačně doporučuju na vysavač. Zkoušela jsem to na sobě a je to mnohem lepší než ruční. Když jsem viděla, kolik toho odsálo na vysavač a kolik z obyč odsávačky, jsem fakt pro vysavačovou. Myslím, že je to právě naopak. Že dechem se nedají vytáhnout dutiny. A hlavně je to rychlejší. Dokonce mi tady poradily holky super fígl: ty si sedneš na zem (postel), malého položiš hlavou mezi svoje nohy, nohama mu přilehneš ruky a nohy a můžeš odsát, protože je chudák malý znehybněný. Bohužel jsme museli ze zdravotnícho důvodů kolem roku odsávat často a malý má teď hrůzu z vysavače i fénu :-( Pokud se neodsává moc často, myslím, že poranění sliznice moc nehrozí.
Jo, a touto metodou i kapu do nosu. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.08 13:29

Ahojky, ja se rovnez pridavam do klubu fanynek odsavacky na vysavacovy pohon. Mela jsem pred tim takovou tu jednoduchou s balonkem i na ustni odsavani a prislo mi to jako vysmech, nikdy jsem neodsala nic. Ta vysavacova je uz jine kafe. Mame ovsem s odsavanim problem…maly se toho strasne boji. Normalne mu nevadi, kdyz mu tamponkem namocenym do nosniho olejicku promazavam dirky, aby je nemel vyschle, to drzi statecne bez cavyku, ale vysavac...... :roll: Nasilim jsem ho parkrat drzela, ale tak strasne rval a upenlive prosil nenenene s desem v ocich jako nikdy, ze jsem to nakonec vzdala. Nechavam si ji jako rezervu na dobu nejhorsi, kdyby mel treba nejakou vaznejsi laryngitidu. Smrkat totiz jeste neumime, je mu 2 roky 3 mesice. Na mirnejsi rymy ji ani nevytahuji, protoze ho nechci stresovat. Ja jsem totiz zjistila, ze se to miji ucinkem.....dite mi u toho tak place, ze se vse odsate zase brzo zaplavi snopliky jako dusledek toho srdcervouciho place.
Asi jsem moc nepomohla, co? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
19.10.08 13:59

Jednoznacne vysavacova - rychla, tisickrat ucinnejsi nez ustni.
Maleho dosavam na prebalovaku - telem mu pridrzim nohy, co visi dolu, loktama ruce a sup,sup, je vysato.
Tak odsavani zdar!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
19.10.08 14:05

Zkouším se starší dcerkou ty polohovací fígle :D . Zdá se mi to nadějné, pravda ovšem je, že kluk děsné mlátí ručkama mrská hlavou. Jsem strašná měkota. Manžel hadičky samozřejmě strká docela hluboko, někdy mám pocit, že i takový 3 cm. Ale pravda je, že odsaje i ty hnusný vaský hleny. Kdyby nebyl doktor, tak zapláču. Takhle mu svěřím všechny nevděčný akce, ale ten vysavač si nedám vzít!!! :twisted:
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
19.10.08 14:09

Tak já mám taky tu vysavačovou, odsává parádně, ale vysávat potom v přítomnosti dítěte byt je skoro nemožné - když ho slyší, začne kroutit hlavou - nenene a brečet. Takže když to není nutné, tak taky neodsávám - používám nosní olej Atok baby a ten nám začínající rýmu do 2 dnů zlikviduje - i bez odsávačky - opravdu nechci dělat reklamu, ale je to prostě tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
19.10.08 14:10

Jo a taky používám při odsávání tu polohu - dítě hlavou mezi tvoje stehna, nohama přidržet ruce a nemá šanci zdrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
19.10.08 15:08

Asi budu jedna z vyjímek, které nepoužívají odsávačku na vysavač. Mám klasickou hadičkovou a odsávám sama. Dávám si pozor abych to nestrčila daleko do nosíku. Podle dr. ke které chodíme na cvičení jsou ty na vysavač velmi nešetrné ke sliznicím a nedoporučuje je používat. Názory se na to různí jako ostatně na všechno že :) My zatím tu vysavačovou pořizovat nebudem a v neposlední řadě jsem ráda, že děcka nemají panickou hrůzu z vysavače :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
19.10.08 15:16

ja pouzivam hadickovou. Nedam na ni dopustit, pri normalni ryme odsaju pusou, a pri faaaakt velke si ji dam na vysavac.

ja teda odsavam jako u nas v nemocnici, hadisku dam hodne dozadu a fakt jde vse ven…

ta na vysavac ma zarazku a odsaje se jen nos, ty hleny dal uz neveme.

no ale asi je to dobry vynalez, jenze ja na hadicky nedam dopustit.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
19.10.08 15:20

Ahoj,

ja se vzdy ridila tim, ze vysavacove jsou nesetrne ke sliznicim. Haha. Dcera (mladsi) ma dva a pul roku a letos jsem koupila odsavacku vysavacovou. Proste jsem se nastvala! Tou normalni jsem nikdy nic poradne neodsala a vzdy jsme skoncili na usnim nebo ocnim (hrklo ji to nekam jinam). Stale odmita smrkat, tak jsem se nastvala a poridila vysavacovou. Je to jako nebe a dudy a kdyz se zamyslim, jestli ponicit sliznici nebo skoncit na ATB jako vyzdy pred tim, tak tedy radeji varianta cislo jedna.

Kdyz uz jsme u te sliznice. U prvni dcery jsem omylem misto olejicku do nosu (od Hadka) pouzila neco proti bradavicim (stejna firma i lahvicka). Na sliznici to urcite nebylo OK. Jecela jak tur, ale od te doby rymu rok nemela az do nastupu do skolky. Myslim, ze vysavac je setrnejsi…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
19.10.08 15:53

Tak určitě tu na vysavač. Hadičkou v nose tolik ani manžel neodsaje, protože pusou tak velký podtlak neuděláš a navíc ta hadička právě hodně dráždí sliznici a je k ní nešetrná. Naopak ta na vysavač je super, nám ji doporučila právě dětská Dr. jako velmi šetrnou, nepodráždí sliznici a její velký podtlak odsaje tedy nevídané :lol: a rychle. A zvládla jsem vždy držet vzpouzející se dítě i tu odsávačku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
19.10.08 16:01

Jooo a taky dcera právě díky té vysavačové odsávačce se přestala bát vysavače, kterého se bála od půl roku. Ale pak v 15ti měsících dostala svou první rýmu a vysavač se stal její kamarád, protože jí od té rýmy vždycky pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.10.08 16:05

já mám hadičkovou ale asi koupím tu na vysavač…
odsávám pokaždý tak tu čtvrt hodinu a výsledek nic moc… navíc se mi pak šíleně motá hlava (špatnej tlak) takže řvoucí mrňous musí počkat až se trochu srovnám a potom ho teprve uklidňuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
19.10.08 16:59

Já taky hlasuju pro vysavačovou. Doporučila nám ji dětská a odsouhlasila i ORL. Vyzkoušela jsem obě. S hadičkovou já prostě nic nevysaju. Navíc Vojta má strašnou sílu a děsně protestuje. U obojího. Ale s vysavačem je to rychlejší a bez podráždění sliznice. A taky bezpečně pozná kdy jdu vysávat jeho a kdy podlahu. Nevím jak. V prvním případě zdrhá a v druhém mu vysavač vůbec nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí