Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Heřmánek a glukopur jsem dávala já, před třinácti lety, protože tenkrát UM nebylo. Místo toho mi veterinář poradil zahuštěné neslazené mléko - něco jako salko, ale neslazené.
K UM mi to přijde zbytečné.
@Did do UM teda nic davat nebudeme, ja se ptam, protoze jsem to cetla na netu. Odkdy to UM v miskach muzou podat? Jinak UM podavaji z lahve, ktera byla dodana spolecne s mlekem. Napsala jsem Ti SZ.
@Did hermanek ma pry desinfekcni ucinky a podporuje traveni a glukopur nevim proc tam je napsany. Jestli dal leky vet fence? Tak to nevim, ale vecer, az se na ni pujdeme podivat, tak se zeptam, ale zitra maji jit na kontrolu k jejich vet.
@Jaruna Já vím, že heřmánek má desinfekční účinky /užívám ho u psů hlavně vnějšně na rány atd./, glukopur je přímá energie - rychlý zdroj, užívám u porodu feny, když se porod táhne, abych jí dodala energii, ne však u štěňat - opravdu stačí kvalitní UM. Pokud bys neměla UM, tak pak jo - namíchat štěněcí mléko.
Ahojky, mrzí mě, že fenka měla eklampsii, ale bohužel u takto malých plemen to není nic výjimečného. Podle toho co píšeš, tak bude fenka určitě brzy fit ![]()
pokud jste koupili přímo štěněcí umělou výživu, tak není potřeba do toho to mléka nic přidávat, je tam obsaženo vše co potřebují k tomu, aby štěňátka správně prospívala
rozhodně bych neexperimentovala a držela se návodu, který je uveden na konkrétní umělé výživě a nemůžete nic pokazit ![]()
před mateřskou jsem osm let pracovala na veterině ![]()
@Did @karmenjesie sikovne a hodne holky.Diky
…ale nemyslete si, ze koncim, kdyby neco, urcite prijdu pro radu.Nebo na pokec.
@Jaruna píše:
@Did hermanek ma pry desinfekcni ucinky a podporuje traveni a glukopur nevim proc tam je napsany. Jestli dal leky vet fence? Tak to nevim, ale vecer, az se na ni pujdeme podivat, tak se zeptam, ale zitra maji jit na kontrolu k jejich vet.
Fenka dostala určitě vápník v kapačkách a možná dostanete na pár dní ještě v tabletách, rozhodně se musí zastavit laktace, jinak se znova dastane do eklampsie, což je velice nebezpečné a život ohrožující.
Glukopur je rychle vstřebatelný cukr, rychlý příjem energie. Ale jak už tu zaznělo, rozhodně bych do UM nic nepřidávala, snadno u takhle malých štěňátek můžeš spíše narušit metabolismus
@Jaruna píše:
@Did @karmenjesie sikovne a hodne holky.Diky…ale nemyslete si, ze koncim, kdyby neco, urcite prijdu pro radu.Nebo na pokec.
nemáš zač ![]()
Jaruna, pak mrkni na sz, máš tam kontakt na tu mou kamošku, jak jsem ti o ní psala, ozvi se jí, už zjišťuje, co je vše potřeba
Jaruno, tak jak?? co se děje?? jak to vypadá?? nereaguješ na sz, ač jsem ti v místě tvého bydliště našla kamarádku, která má velkou zkušenost se psama. ona taky už 3.den čeká, až jí zavoláš.. člověk se snaží pomoct… bylo by vhodné, aby ses ozvala. díky
Ahoj, nemela jsem vubec cas, omlouvam se, stat se to muze kazdemu. Kdybych mohla, napsala bych. Stenatka se maji vic nez dobre, ta nejmensi se az dnes rano v 6 umoudrila a zacala konecne pit
.Pit myslim tak, ze tahat dudlika, ne to prevalovat v tlamicce a cekat, az to potece samo.Dve dalsi piji opravdu ukazkove, s nima neni problem zadny, hlasi se o jidlo kazde 3 hodiny,+-15minut, vyprazdnuji se po kazdem jidle. Jejich mama na tom je az dnes o trochu lip, ale domu dostala vapnik v sirupu, ktery musi 3krat denne tyden v kuse, pak jde na kontrolu.
Lence se ozvu ted hned, i ji se timto omlouvam.
Jaruno, omlouvám se, pokud jsem na tebe nějak vyjela.. jsem ráda, že ses ozvala aže jsou štěňátka v pořádku, dá se říct, že už mají vyhráno, ne?? zaklepávám na dřevo, jen tak dál