Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
V roce to asi bohužel bude spíše s pláčem.
Nemůže spát pár dni s tatínkem? Možná kdyby tě neviděl, necitíl poblíž. že by to bylo jednodušší. Kolik se kojí za noc?
@KKK85 asi to bude muset proběhnout s tatínkem, už ho na to připravuji. Teď se to zhoršilo a kojí se tak 6× za noc 😞
@Anonymní píše: Více
Tak to pro něj bude dost velká změna najednou se odstavit
Tak zkus s tatínkem a ja bych ještě um zkusila, i když někdo říká, že je to pro roční dítě zbytečné. Jaké um jsi vyzkoušela? Zkus kendamil. Je dražší, ale oproti sunaru nema palmovy tuk a soju, je to chuťově opravdu dobrý. Třeba by ho to zaujalo.
@suzka1 zkouším každý den mu dávat, jak do obyc lahve tak do láhve s brčkem (tu zná protože do ní dostává vodu). Zatím jsme zkoušeli Bebu a Bebelo, Kendamil mám na cestě. Přitom ta Beba je chuťově moc dobrá, nevím co si vymýšlí 😀
Z moji zkušenosti je nejlepší na týden někam odjet a ať je s nim tatínek. Kdybys byla třeba ve vedlejší místnosti, tak by o tobě malý věděl a chtěl mléko. Když prostě nebudeš, tak bude klid. Jen by si tatínek musel vzít volno. Takto jsme odstavila dvakrát. Jedna dcera se mi odstavila sama v 9 měsících. No a jednu jsem odstavovala ze zdravotních důvodu, kdy jsem nemohla odjet pryč, a bylo to šílené.
U nás je to s pláčem i u skoro dvouleté, v roce bych u bezdudlíkové vůbec neuspěla…taky bych už potřebovala jít na operaci, ale nebudu tu malou trápit…držím palce…naše vstává i 7× za noc na kojení
To ty naše taky, plus se mockrát kojily přes den. Ale jak byly celý den s tatínkem, který se jim věnoval, tak s nim usnuly úplně parádně, mnohem rychleji než se mnou a kojením. ![]()
První jsem odstavila ve 20 měsících svým týdenním pobytem v nemocnici. Druhá se odstavila sama v 9 měsících. Třetí jsme odstavila ve 2,5 letech tím, že mě manžel poslal na týden na wellness, abych si odpočinula. Čtvrtou jsem odstavovala ve 2,5 letech, ale nemohla jsem odjet a bylo to peklo.
Všechny se až do odstavu budily 7× na kojení a přes den se kojily víc než 10×.
Příspěvek upraven 14.07.25 v 13:08
Starsiho jsem v roce od nočního kojení odstavila, přes den jsem kojila dal. Byl hrozný závislák, bála jsem se toho. Nakonec mě velmi překvapil. Spala jsem mimo loznici, on s tatínkem. Už první noc se budil beze mě méně, manžel mu nabídl vodu. Z toho malý nadšený nebyl. Druhou noc už to zkusil snad jen dvakrat. Žádné hysteraky, kterých jsem se bala. Dudlik ani UM nikdy neměl, nechtěl.
@Janča6 na týden bych asi nezvládla odjet 🙈 možná na víkend. To by asi ani tatínek nezvládl 😀
@citlivaduse Děkuji moc, a jak se podařilo uspat? Žádné šíleně breceni tedy nebylo?
Bez pláče to nepůjde, to je mi úplně jasný. Ale snad se to zvládne za dvě noci a pak bude líp 🙏
Pláč právě nebyl resp. trošku si poplakal, zeptal se na mě, manžel mu nabídl vodu a hladil ho na zádech do usnuti. Probíhalo to fakt hrozně lehce. Ale bohužel nám to teď nefunguje vůbec u mladšího ![]()
@citlivaduse píše: Více
My jsme to zkoušeli u nejstarší myslím v 18 měsících. A bylo to šílené. Řvala v pokojíčku, tatínka vůbec nechtěla, lomcovala s dveřmi. Po 2 hodinách u těch dveří vyčerpáním usnula. A jak šel tatínek na záchod, tak se probudila a řvala zase dlouho. Další noc to samé. Prostě věděla, že jsem v obýváku. Tak jsme se na to vykašlali.
No a o 2 měsíce později jsem ráno jela s malou do nemocnice s podezřením na odtok plodovky v 21. tt. Když odtok potvrdili, zavolala jsem manželovi. A než pro dceru přijel z práce, ještě jsem ji naposledy nakojila. Pak byla cely den s tatínkem a já se děsila noci, jak to zvládnou. A prý paráda. Usnula s ním mnohem rychleji než se mnou při kojení. V noci se probudila jednou, ne 7×, stačilo ji potulit.
Potřebovala bych odstavit od nočního kojení ze zdravotních důvodu. Přes den už nekojim vůbec, protože malý moc hezky jí. Synovi je aktuálně rok. Prosím jak se to povedlo u vás? Syn umí usínat samostatně, u prsa usíná jen přes noc. UM ani flašku si nevezme.
Bohužel se obávám, že to bude s velkým pláčem