Odstaveni ve 24mes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
20.3.22 09:57

Odstavila jsem bez problémů v 18m, a to byl malý bezdudlíkový závisláček-prsofil. Nejdřív jsme malého naučili zaspávat bez prsa. Pak pár dní po nakojení večer uspával manžel, ať si to zafixuje. Pak jsem postupně ubírala noční kojení a když ho bylo potřeba uspat bez prsa, šel manžel. Pak chvíli měl přes den víc, v zásadě na požádaní každou chvíli, ať si vykompenzuje noc. Pak jsem z toho pomalu udělala 3 denní kojení a pak vždy po 3 dnech jedno sebrala. Takhle postupně to trvalo déle než měsíc, ale nebyla z toho trauma pro nikoho a ani jednou kvůli tomu neplakal. A to jsme ani nebyli 100% konsekventní - na výjezdech někdy dostal klidně i v noci, bylo to tak snažší. Pak jsme doma prostě znovu najeli na nový režim, jako by se nic nestalo. V přechodném období, když chtěl prso, vždy dostal mlíčko v lahvičce, nebo něco, co má hodně rád.

Takhle to bylo komfortní taky pro má prsa. Odsávat jsem musela jenom pár krát v noci po úplním nočním odstavu a pak jednou asi na druhý den, když už byl malý na 0. Bála jsem se o prsa, ale takhle postupně to bylo v pohodě pro všechny.

• Citovat
  • Upravit
Janli
20.3.22 10:07

Nejdřív jsem přestala kojit přes den a pak jsem zapracovala na tom, aby malá neusínala večer u prsu. Nakojila jsem ji, sebrala prso a uhoupala v náručí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.22 10:07

Dekuji Vam holky ☺️️my jsme uz jednou byly uspesny pres den bradavku sem zalepila ze mam aui a nechtela… sama kdyz to videla rekla,,Neci" a dala pokoj jenze pak mela osklivou bronchytidu a to jsem ustoupila s uspavanim u prsa pres den… a od ty doby se to s nami zase tahne… Me samotny to uz Vadi je velkana to aby cumlala prso prvni dve deti sem odstavila v 7 a 3 mes a bylo to bez problemu.. meli dudlik.. jenze todle do tretice je tak trosku zavislak extremni a ma vetsi naroky :mrgreen: to jsem byla toho nazoru ze Max rok a konec 🙈 Je pravda ze se dozaduje porad kontaktu semnou at koukame na pohadku tak se po me vali nebo aspon drzi :nevim: to samy u spani spi s nami v posteli uz od porodnice🙈 a proste neexistuje aby ji uspal nikdo jiny nez maminka.. a kdyz jdu v noci na Wc tak hned na me vola,,Maminko kam des" :roll:

• Citovat
  • Upravit
2256
20.3.22 13:22

@Janča6 to je fakt super, já mám taky takového může a vždy mě potěší, když něco takového čtu:)
Jako jo, z tohoto úhlu pohledu ano, bezesporu. Ale z mého úhlu, kdy jsem v dospělosti začala rozklicovavat své „problémy“ a měla jsem možnost se vrátit do situací, které to odstartovaly jsem už u dětí na tyhle okamžiky opatrnější a vnimavejsi - myšleno u mých děti, u nichž znám jejich potřeby a obavy.
Takže souhlasím, že to u vás dopadlo určitě super. Ale u nás týden odloučení (byla jsem v porodnici) u 22m dcery způsobil značný problém, který jsem „opravovala“ rok a dnes ve 4 letech už je to téměř dobrý. A to jsem nepochybovala o tom, že to zvládne (myslela jsem teda, že tam budu 2 dny) má s tatínkem nadstandartni vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.3.22 13:23

@Hobitka ty první dvě věty jsou naprosto přesný, ty děti vše cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.3.22 13:26

@Janli vidíš, to už jsem zapomněla! Také jsem to tak vlastně udělala, že jsem nakojila, vzala prso a uspavala bez něj. To mi to potom při odstavu také pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
20.3.22 13:42
@Anonymní píše:
Dekuji Vam holky ☺️️my jsme uz jednou byly uspesny pres den bradavku sem zalepila ze mam aui a nechtela… sama kdyz to videla rekla,,Neci" a dala pokoj jenze pak mela osklivou bronchytidu a to jsem ustoupila s uspavanim u prsa pres den… a od ty doby se to s nami zase tahne… Me samotny to uz Vadi je velkana to aby cumlala prso prvni dve deti sem odstavila v 7 a 3 mes a bylo to bez problemu.. meli dudlik.. jenze todle do tretice je tak trosku zavislak extremni a ma vetsi naroky :mrgreen: to jsem byla toho nazoru ze Max rok a konec 🙈 Je pravda ze se dozaduje porad kontaktu semnou at koukame na pohadku tak se po me vali nebo aspon drzi :nevim: to samy u spani spi s nami v posteli uz od porodnice🙈 a proste neexistuje aby ji uspal nikdo jiny nez maminka.. a kdyz jdu v noci na Wc tak hned na me vola,,Maminko kam des" :roll:

To znám. Náš benjamínek mě taky přesvědčil, že co jsem si myslela dřív, pro něj neplatí.
Za takových okolností bych asi ještě vydržela. Já jsem to pořád odkládala, nic mě k tomu vyloženě nenutilo, to, že přes den usne u prsa se mi hodilo, teď denní spánek hrozí jen občas. Taky s námi spí v posteli. Je to poslední dítě. Ještě na to budeme vzpomínat. Každé dítě je jiné taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
20.3.22 13:46

A holky, kdyz odstavujete takto velke deti, davate jim jeste UM? Nas maly ma 21 mesicu, obyc mliko pit nechce (da jeden lok ze sklenicky nebo jine nadoby) a vic nic, jogurtda obcas, tvaroh s ovocem taky obcas, zakomppnovavam smetanu do jidel, aby neco mlecneho mel (po slehacce se sice muze utlouct, ale to zase nemuze mit porad).

Jak resite mlecne vyrobky vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
20.3.22 14:03

@JezinkaBezinka nedávám. Kdysi jsem dávala starším, od toho 13 a 15 měsíce, ale dneska bych to už nedělala. Posledního jsem teda kojila 3 roky, um nikdy neměl, jí sýry, občas jogurt, mléko, kakao, miluje kefírové mléko, někdy ovesnou kaši s mlékem, mozarrelu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
20.3.22 14:06

@andelka83 Jojo, ovesnou kasi z mleka snidame oba, syry taky ji, ale on ji vsechno jen obcas, jeden jo, druhy uz ne…maso taky tak, tak snad je to ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.3.22 14:54
@lovethelife píše:
@Janča6 to je fakt super, já mám taky takového může a vždy mě potěší, když něco takového čtu:)
Jako jo, z tohoto úhlu pohledu ano, bezesporu. Ale z mého úhlu, kdy jsem v dospělosti začala rozklicovavat své „problémy“ a měla jsem možnost se vrátit do situací, které to odstartovaly jsem už u dětí na tyhle okamžiky opatrnější a vnimavejsi - myšleno u mých děti, u nichž znám jejich potřeby a obavy.
Takže souhlasím, že to u vás dopadlo určitě super. Ale u nás týden odloučení (byla jsem v porodnici) u 22m dcery způsobil značný problém, který jsem „opravovala“ rok a dnes ve 4 letech už je to téměř dobrý. A to jsem nepochybovala o tom, že to zvládne (myslela jsem teda, že tam budu 2 dny) má s tatínkem nadstandartni vztah.

Mas pravdu, ze ten muj pristup neni pro kazde dite. A je mi lito, ze tvoji holcicku tak poznamenal tvuj pobyt v porodnici. Preji vam, at se z toho uplne dostane. A jsem rada, ze mas taky super chlapa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová