Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nejdřív jsem přestala kojit přes den a pak jsem zapracovala na tom, aby malá neusínala večer u prsu. Nakojila jsem ji, sebrala prso a uhoupala v náručí.
Dekuji Vam holky ☺️️my jsme uz jednou byly uspesny pres den bradavku sem zalepila ze mam aui a nechtela… sama kdyz to videla rekla,,Neci" a dala pokoj jenze pak mela osklivou bronchytidu a to jsem ustoupila s uspavanim u prsa pres den… a od ty doby se to s nami zase tahne… Me samotny to uz Vadi je velkana to aby cumlala prso prvni dve deti sem odstavila v 7 a 3 mes a bylo to bez problemu.. meli dudlik.. jenze todle do tretice je tak trosku zavislak extremni a ma vetsi naroky
to jsem byla toho nazoru ze Max rok a konec 🙈 Je pravda ze se dozaduje porad kontaktu semnou at koukame na pohadku tak se po me vali nebo aspon drzi
to samy u spani spi s nami v posteli uz od porodnice🙈 a proste neexistuje aby ji uspal nikdo jiny nez maminka.. a kdyz jdu v noci na Wc tak hned na me vola,,Maminko kam des" ![]()
@Janča6 to je fakt super, já mám taky takového může a vždy mě potěší, když něco takového čtu:)
Jako jo, z tohoto úhlu pohledu ano, bezesporu. Ale z mého úhlu, kdy jsem v dospělosti začala rozklicovavat své „problémy“ a měla jsem možnost se vrátit do situací, které to odstartovaly jsem už u dětí na tyhle okamžiky opatrnější a vnimavejsi - myšleno u mých děti, u nichž znám jejich potřeby a obavy.
Takže souhlasím, že to u vás dopadlo určitě super. Ale u nás týden odloučení (byla jsem v porodnici) u 22m dcery způsobil značný problém, který jsem „opravovala“ rok a dnes ve 4 letech už je to téměř dobrý. A to jsem nepochybovala o tom, že to zvládne (myslela jsem teda, že tam budu 2 dny) má s tatínkem nadstandartni vztah.
@Hobitka ty první dvě věty jsou naprosto přesný, ty děti vše cítí.
@Janli vidíš, to už jsem zapomněla! Také jsem to tak vlastně udělala, že jsem nakojila, vzala prso a uspavala bez něj. To mi to potom při odstavu také pomohlo.
@Anonymní píše:
Dekuji Vam holky ☺️️my jsme uz jednou byly uspesny pres den bradavku sem zalepila ze mam aui a nechtela… sama kdyz to videla rekla,,Neci" a dala pokoj jenze pak mela osklivou bronchytidu a to jsem ustoupila s uspavanim u prsa pres den… a od ty doby se to s nami zase tahne… Me samotny to uz Vadi je velkana to aby cumlala prso prvni dve deti sem odstavila v 7 a 3 mes a bylo to bez problemu.. meli dudlik.. jenze todle do tretice je tak trosku zavislak extremni a ma vetsi narokyto jsem byla toho nazoru ze Max rok a konec 🙈 Je pravda ze se dozaduje porad kontaktu semnou at koukame na pohadku tak se po me vali nebo aspon drzi
to samy u spani spi s nami v posteli uz od porodnice🙈 a proste neexistuje aby ji uspal nikdo jiny nez maminka.. a kdyz jdu v noci na Wc tak hned na me vola,,Maminko kam des"
To znám. Náš benjamínek mě taky přesvědčil, že co jsem si myslela dřív, pro něj neplatí.
Za takových okolností bych asi ještě vydržela. Já jsem to pořád odkládala, nic mě k tomu vyloženě nenutilo, to, že přes den usne u prsa se mi hodilo, teď denní spánek hrozí jen občas. Taky s námi spí v posteli. Je to poslední dítě. Ještě na to budeme vzpomínat. Každé dítě je jiné taky.
A holky, kdyz odstavujete takto velke deti, davate jim jeste UM? Nas maly ma 21 mesicu, obyc mliko pit nechce (da jeden lok ze sklenicky nebo jine nadoby) a vic nic, jogurtda obcas, tvaroh s ovocem taky obcas, zakomppnovavam smetanu do jidel, aby neco mlecneho mel (po slehacce se sice muze utlouct, ale to zase nemuze mit porad).
Jak resite mlecne vyrobky vy?
@JezinkaBezinka nedávám. Kdysi jsem dávala starším, od toho 13 a 15 měsíce, ale dneska bych to už nedělala. Posledního jsem teda kojila 3 roky, um nikdy neměl, jí sýry, občas jogurt, mléko, kakao, miluje kefírové mléko, někdy ovesnou kaši s mlékem, mozarrelu..
@andelka83 Jojo, ovesnou kasi z mleka snidame oba, syry taky ji, ale on ji vsechno jen obcas, jeden jo, druhy uz ne…maso taky tak, tak snad je to ok ![]()
@lovethelife píše:
@Janča6 to je fakt super, já mám taky takového může a vždy mě potěší, když něco takového čtu:)
Jako jo, z tohoto úhlu pohledu ano, bezesporu. Ale z mého úhlu, kdy jsem v dospělosti začala rozklicovavat své „problémy“ a měla jsem možnost se vrátit do situací, které to odstartovaly jsem už u dětí na tyhle okamžiky opatrnější a vnimavejsi - myšleno u mých děti, u nichž znám jejich potřeby a obavy.
Takže souhlasím, že to u vás dopadlo určitě super. Ale u nás týden odloučení (byla jsem v porodnici) u 22m dcery způsobil značný problém, který jsem „opravovala“ rok a dnes ve 4 letech už je to téměř dobrý. A to jsem nepochybovala o tom, že to zvládne (myslela jsem teda, že tam budu 2 dny) má s tatínkem nadstandartni vztah.
Mas pravdu, ze ten muj pristup neni pro kazde dite. A je mi lito, ze tvoji holcicku tak poznamenal tvuj pobyt v porodnici. Preji vam, at se z toho uplne dostane. A jsem rada, ze mas taky super chlapa ![]()
Odstavila jsem bez problémů v 18m, a to byl malý bezdudlíkový závisláček-prsofil. Nejdřív jsme malého naučili zaspávat bez prsa. Pak pár dní po nakojení večer uspával manžel, ať si to zafixuje. Pak jsem postupně ubírala noční kojení a když ho bylo potřeba uspat bez prsa, šel manžel. Pak chvíli měl přes den víc, v zásadě na požádaní každou chvíli, ať si vykompenzuje noc. Pak jsem z toho pomalu udělala 3 denní kojení a pak vždy po 3 dnech jedno sebrala. Takhle postupně to trvalo déle než měsíc, ale nebyla z toho trauma pro nikoho a ani jednou kvůli tomu neplakal. A to jsme ani nebyli 100% konsekventní - na výjezdech někdy dostal klidně i v noci, bylo to tak snažší. Pak jsme doma prostě znovu najeli na nový režim, jako by se nic nestalo. V přechodném období, když chtěl prso, vždy dostal mlíčko v lahvičce, nebo něco, co má hodně rád.
Takhle to bylo komfortní taky pro má prsa. Odsávat jsem musela jenom pár krát v noci po úplním nočním odstavu a pak jednou asi na druhý den, když už byl malý na 0. Bála jsem se o prsa, ale takhle postupně to bylo v pohodě pro všechny.