Odstaveni ve 24mes

Anonymní
20.3.22 08:12

Odstaveni ve 24mes

Ahoj holky vim ze mnoha me odsoudi.. Ale za par dnu budou ditku 2 roky a stale ma jako zvyk uklidneni a uspani prso.. jsem pripravena to uz definitivne utnout uz jsme to zkouseli 2× a nikdy to nezvladli 8o vysvetleni ze ma mama auvi a prso neni proste neproslo vzdycky to bylo neunosny rev takze jsme to oddalovali… Mate nejaka zkusenost bez nasazeni leku na zastaveni laktace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35807
20.3.22 08:16

No zaklad je prso nedat, musíš to vydržet. Odstavila jsem 2 deti bez prášku na zastavení laktace. Ale nejdřív ony nechtěli a až pak jsem řešila zastavení laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
20.3.22 08:24

Nejdřív zrušení kojení přes den na uklidnění a pak na spaní. Zkus postupně uspat jinak, třeba přes den v kočárku nebo tak a pak sebrat i večer. U nás šli první s řevem ale dali jsme to na poprvé, druhý to nějak vzal v pohodě sám a vzal dudlík. Třeba menší chodí do školky od 1,5roku a tam neměl problém jít spát nikdy i když jsem jen kojila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
20.3.22 09:01

Prvně nedat přes den a pak noc. Přes den to člověk zakecá a odvede pozornost jinde. Ale v noci jsem si opravdu vytrpěla ten hrozný řev, první noc jsme opravdu nespali, brečel nonstop, druhá noc už byl unavený a půl noci brečel a půl spal. Třetí noc to zkoušel ale rozhodně uz to bylo lepší a každým dnem už se to zlepšovalo. Za měsíc už nevěděl že se někdy kojil. Opravdu vydrzet :palec:
Odstavovala jsem po druhém roce, už to fakt zneužíval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
20.3.22 09:04

No popravdě, proto jsem kojila do 3 let. Do té doby mi přišel nezralý k tomu, pochopit to. V těch 3 letech už mluvil a rozuměl dost. Chápal, že není, maminka má aui, a byl schopný usnout s tatínkem. Využili jsme toho, že jsem jela na dva dny pryč. A už jsme se ke kojení nevrátili. Nějakou dobu předtím už večer usínal až po kojení, ne vyloženě s prsem v puse. To ve 2 letech nebylo. Budil se mnohokrát za noc. Teď spí celou noc. Nekojim něco přes měsíc. Akorát přestal pravidelně po obědě spát. Asi týden před plánovaným ukončením jsem začala pít šalvěj a mátu. Kupodivu jsem nemusela potom ani odstrikavat, ani se prsa nenalevaly. Přechod z kojení 5× od večera do rána na nulu proběhl kupodivu dobře.
První dvě děti jsem odstavila dřív, v 13 a 15 měsících, nebyli takoví zavislaci, ani neusinali při kojení. Ale taky bylo zásadní se rozhodnout a nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
20.3.22 09:09

Já přestala kojit v 16m. Ale šla jsem na to pomalu. Prvně jsem ubírala kojení přes den.. třeba co druhy den jedno kojení.. až jsem přestala kojit přes den.. nechala jsem to týden uležet.. pak jsem začala ubírat kojení přes noc.. ale nahradila jsem to jednou dávkou um… a nechala zas uležet týden … a nakonec jsem vzala naše nejhorší kojení ráno po probuzení :)
Bylo to pro dceru přijatelnější než kdybych ji prso vzala hned a už nedala :) léky na zastavení laktace jsem nepoužívala

Držím palce a pevné nervy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.3.22 09:10

Nejlepsi bude, kdyz na tyden odjedes nekam pryc. Kdyz nebude mama, nebude potreba prsa, dite se uklidni i usne bez problemu jinak. Az se vratis, reknes, ze mlicko uz neni. Prasky na zastaveni laktace nebudes potrebovat. Ale tento postup vyzaduje spolupraci manzela, ochotu postarat se tyden o dite/deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.3.22 09:11

Snížila jsem kojení jen na uspani a probuzení (přes den v noci ne). V noci nabízela prituleni, náruč. Byl i pláč. Před vysvětlila, že to bude jen takhle. Poté přišel ten moment, kdy jsem věděla že konec. Vysvětlila ji to a už prso nedala. Je to jako ve výchově, je potřeba důslednost. Byl i pláč. Vysvětlovala jsem a tulila. Byla tam ta vnitřní jistota, že už je čas, že to opravdu chci udělat. Prášky na zastavení laktace jsem nikdy neresila. Vždy se v rámci měsíců zastavila sama. Prostě skončil odběr, začala se snižovat laktace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.3.22 09:13

@Janča6 to mi přijde brutal. Přijde o jistotu a bezpečí prsa a navíc i o mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
20.3.22 09:14

Prášky na zastavení se používají po porodu, kdy rozběhnutí laktace ještě podporují hormony. Po dvou letech kojení už jde o nabídku a poptávku. Nebude kojení, sníží se laktace. Úplně zastavit se může až po roce třeba, ale je to už maličko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
20.3.22 09:15

@Janča6 týden je hodně. Víkend ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.3.22 09:26
@lovethelife píše:
@Janča6 to mi přijde brutal. Přijde o jistotu a bezpečí prsa a navíc i o mámu.

Ja takhle odstavila dvakrat. Jednou 20mesicni dceru, kdyz jsem musela na tyden do nemocnice. S tim se nedalo nic delat. Strasne jsem se bala, jak to doma zvladnou. Ale ona byla uplne v pohode, tata ji uvaril, pustil pohadku, chodili spolu ven, vubec si na me nevzpomnela, nebrecela, usinala s nim rychleji nez se mnou na prsu, byla stastna. Ale nechodili za mnou na navstevu, aby to pro ni nebylo stresujici. Az po mem navratu chvilku brecela stestim, ze me vidi. A za pul hodiny uz bylo vsechno jako driv. A to predtim byla totalni zavislak na prsu. Ale jen, kdyz jsem byla pobliz.

No a pak jsem odstavovala 2,5letou treti dceru, take totalni zavislacku. Manzel tyden hlidal vsechny tri, varili spolu, chodili na koupaliste, na vylety. Obcas jsme si udelali videohovor, holky byly uplne v pohode, povidaly, co s tatou delaly. Proste mely o zabavu postarano a vubec nestradaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.3.22 09:35

@Janča6 věřím ti, že to může fungovat, a že jsou situace, kdy není jiná možnost. Ale osobně mi to přijde hrozně tvrdé.
Máš super chlapa:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
20.3.22 09:37

Musis byt pevne rozhodnuta nedat. Pak to pujde. Dokud z Tebe dite uciti nejistotu, tak vzdycky prohrajes. Ja odstavila na den ve 22m, kojila jsem predtim na uspavani (po obede i vecer) a jednou behem noci. Uz me to stvalo. Dcera uz za tyden nevedela, ze nejake prso existovalo, asi tri dny byla blba noc, po tom obede jsem ji nejak udrncala v kocaru bez kojeni. (Pet dnu na to mi prisla nabidka prace :mrgreen:. Takze dobre nacasovani.) Syna jsem odstavovala ve 13m a to bylo horsi, ale tam jsem mela taky velkou motivaci, strasne me hryzal a jeste se tomu chechtal, kdyz jsem vyla bolesti :cert:… Tam jsme se nevyspali delsi dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.3.22 09:45
@lovethelife píše:
@Janča6 věřím ti, že to může fungovat, a že jsou situace, kdy není jiná možnost. Ale osobně mi to přijde hrozně tvrdé.
Máš super chlapa:)

Jo, je super. On me dokonce tehdy sam poslal na “dovolenou”, abych si odpocala (byli jsme 6 let absolutne bez hlidani) a odstavila. Kdyby nebyl ochotny se o deti postarat nebo kdyby je treba jen posadil k pohadkam, tak by to asi bylo na houby. Ale pripravil jim super zabavu, tak po mne vubec nebrecely.

Edit: Mne to tak proste prijde nejsnazsi (pokud je chlap ochotny spolupracovat). Je to rychle, bez revu, bez problemu se spankem.

Příspěvek upraven 20.03.22 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna