Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, ako prosím naj spôsob odnaučiť moje dieta zaspávať na prse. Môj syn má 20mesiaov a od malička nevedel ináč zaspať ako na prse. Ani v kočiari ani v aute, nikde, kľudne aj hodiny reval.
Teraz som tehotná, skúšala som odstaviť, týždeň každý deň poobede v noci revy, ja už padám na hubu, totálne už nevladzem ešte s tehotenstvom. Po týždni som chcela aspoň trocha už spat a nevydržala som to a dala mu prso ( moja chyba). No a teraz mlieko už nemá, len sa dúfa, v noci chytí zas hysaky len čo do 5 sekúnd nedostane prso a kľudne zas prereve aj hodinu.
Vysvetľovanie nepomáha, ani ocot, ani leukoplast, spanie s mužom tiež nie lebo to ho len zbadá a je ešte horšie.
Neviem ako z toho von, neviem si predstaviť ďalšie dni nevyspane, zas revy, už ledva žijem aká som unavená.
Dúfala som, že sa jaksi odstaví sám keď nebude mlieko a nič.
Dudel odmieta od mala.
Radu nemam, jen preji pevné nervy. Mám dvojcata a jsou také zvyklé jen na prso. Teď 21m a chtela bych je odstavit kolem 2 roku…. Už teď vím, ze to bude očistec a bojím se toho ![]()
Jasne ze mliko jeste mas.
Rada je jedina. Nezkouset to, ale udelat to.
Az budes opravdu padat na hubu a budes na dne, nastves se a proste nedas.
Musite odjet na víkend např. To pomohlo v mém širokém okolí, já jsem to bohužel neřešila. Prostě ty prsa nebudou k dispozici, tatínek/babička… to zvládnou