Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky chtěla bych poprosit o radu už nevím co dal…. Jsem 9dnu po sekci s tím ze malý byl moc velký 4300 a v porodnici než jsem se rozkojila mu začali dávat UM protože měl nízkou glykemii následně jsem se rozkojila akorát s kloboucky (ale pořad jsme řešili ze malý u prsa usina a poradně nějaké) protože dle sestřiček mám blbě bradavky… takže jsme s porodnice odcházeli kojení plné s kloboucky a po návratu domu to začalo úplně zdecimovana jedna bradavka s tím ze z ni tekl hnis a krev takže jsem z toho prsa malého nekojila než se to srovná a levé prso jsem odsavala jenže pravým prsem jsem ho nebyla schopna nakrmit takže jsem nakrmila vždy z pravého a pak dokrmila UM… a teď máme ještě asi větší problém a vůbec nevím jak to nastavit kojim pořad z pravého co vypije (klidně pije 45minut s přestávkami) a pak dokrmime UM + odstrikam to levé ze kterého ale skoro nic neteče (přitom když ale kojim tak z toho levého teče mléko samovolně) jenže teď už se nám 2× stalo ze malý rval a rval a zase tou pusinkou honil kde co ze jsme mu ještě pridelali UM a hned jak se napil tak to cele vyblil…. Jsem z toho nešťastná a přemýšlím jestli se na kojení raději vyprdnout protože ho nechci trápit a nebo co dělat ![]()
Nemáte prosím někdo radu? Dětská mi řekla ať ho krmim sunarem, laktacni ať mu ten sunar dávám co nejmíň ale ja nechci aby měl hlad ![]()
Asi záleží co chceš. Jestli máš mlíko a kojit chceš, změnit polohy, zkusila bych LP.
Já měla MM fakt málo, nikdy jsem nic neodsala. Jeli jsme MM+UM 5 měsíců. Bez problémů. Po 5 měsíci se odmítalo mimino prisat a tak jsme plně na UM. Jen jak jsem psala, nebyla jsem schopná nic odsát to ty ano.
Z lahve to jde samo. Z prsa se musí snažit. Že máte blbé bradavky je úplná kravina. Jediná cesta je zahodit UM a kojit kojit kojit, aby se laktace rozjela pořádně, ideálně tělo na tělo. Lahev prostě nedávat. Že nic neodsajete vůbec nic neznamená, někdo je schopen nakojit půl porodnice a nic neodsaje.
Hlavně se hoďte do klidu, zahoďte UM, dobrovolně hlady fakt neumře a kojte na požádání. V tomto věku je normální, i kdyby na prsu chtěl být nonstop
. Srovná se to.
Hodně štěstí!
Jo a pokud dokrm UM, tak jedině přes cévku, láhev nikdy, to je začátek konce kojení ![]()
Měla jsem podobnou ‘diagnózu’ - ‘blbá’ prsa, dítě zvyklé na dokrm z porodnice, kloboučky atd atd Laktaci je potřeba poradně rozjet, což za mě je příjemnější odsavackou, ale musí to byt fakt dobra odsavacka. Já zkusila 3, ze dvou se zdálo, ze nemám snad ani mléko, poslední byla ta nejvýkonnější of Medely. Dá se pronajmout na x měsíců, kouknete na jejich web. Taková žlutá docela velká a těžká ‘krabice’. Následně jsem odsavala, občas kojila, následně už stěžejně odsavala, syn trochu bojkotoval sání, od roka je syn plně na umělém mléko. Tedy zkuste, zatím bych to nevzdávala.
Velké dítě může mít opravdu vysoké nároky. Dělala bych to i dál tak, že kojení a dokrmit UM, ať nehladoví. Hlavně klid a vyléčit prso, to si sedne. Měla jsem úplně stejnou situaci, veliké dítě, porod skončil cs, laktace se rozjela pozdě. Dělala jsem to přesně takhle a po pár týdnech si to sedlo. Laktace sílila, dokrmu jsem dávala pořád míň až nebylo potřeba vůbec. Teď 2 hé dítě, zase veliké, zase cs, ze začátku dokrm, jinak brečel hlady. S tím rozdílem, že jsem se vůbec netrápila pro flašku, chci ať z ní umí jíst - když někde odejdu, nebo tak, ať nemusí hladovět a laktace se rozjela ukázkově. Hodně rychle dokrm žádný - tedy kromě situací, že já jdu k doktorovi nebo tak a hlídá ho manžel. Nebudu všude tahat mimino sebou.
Děkuji moc všem, dneska ráno jsem ještě odsavala a z toho zdravého jsem za 10 minut odsala 80ml a z toho nemocného 40ml (konečně včera i predevcirem to bylo sotva 10ml) akorát teda z toho nemocného neteče jakoby normální mléko ale konzistence pudinku tak jestli jsem tam neměla i nějakou srazeninu ![]()
@Capelucia a pije ti z prsou normálně? Mě pravé vždycky chvilku pije potom zuzla a usne tak ho musím budit a to samé dělal v porodnici… v porodnici mi teda radili ať mu před kojenim umeju pr*el studenou vodou ze prý jak bude rvát tak se bude lip kojit…
@Anikaa02 ze začátku taky usínal. Prd. l mu určitě zimnou vodou nemyju
. Prostě kojím častěji. Nebo jsem během kojení hladila za oušky nebo po krčku, ať usne co nejpozději. Máš ho ještě maličkého, on brzy zesílí, tak i pít bude líp.