SOS - málo mléka

Anonymní
21.12.22 06:50

SOS - málo mléka

Maminky prosím o radu!
Dnes jsem 11 dni po porodu. Cca 3. den se mi nalily prsa, až bolestivě, měla jsem na nich tvrdé boule a musela jsem je masírovat pod sprchou, mléko vytekalo samovolně. Nyní jsme 4. den doma z porodnice a najednou nejspíš nemám mléko. Malý celou noc pláče, zkoušela jsem odsávat, co jsem odsála jsem mu hned dala stříkačkou přes prst, tak se aspoň na chvíli utěšil, ale je to třeba 5 ml po 10 minutovém odsávání. :,( :,( Piju kojící čaj, ale nevím, jestli to má vliv. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
484
21.12.22 07:05

Hodne pit, nahrivat prsa pred kojenim, tulit se v posteli s miminkem kuze na kuze, kojit na pozadani a hlavne v noci. A nejdulezitejsi - byt v klidu. Jakmile se z toho stane problem, tak prijde blok a nepujde to. Drzim pesti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.12.22 07:06

Muze rvat protoze ho boli brisko. Prinejhorsim das umele mliko, vzdyt se nic nedeje. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9148
21.12.22 07:08

Klid, mlika mas nejspis dost. Hlavne se uklidni, protoze adrenalin blokuje vylucovani oxytocinu. Zkus pri tom kojeni myslet na neco jinyho, odeber se v duchu na plaz, nekam, kde to mas rada.
A to, ze uz se prsa tak nenalejvaj, je proste jak se dorovnala poptavka a nabidka, je to uplne normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.12.22 07:14

Hlavně se to chce hodit do klidu, stresem o to mlíko fakt přijdeš. Hodně pij, mě na mlíko pomáhá dost i Caro, ale fakt to chce aspoň 3 litry denně. Prsa nahřívat, mít mimco pořád u sebe, hodně přikládat, já v té době měla děti na prsu skoro non stop. Odsát sem neodsala nikdy nic, přitom kojim skoro rok bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
21.12.22 07:46

Tohle je pecka, rozdíl možná uvidíte už po 12h a po 24h bych řekla, že ten rozdíl uvidíte na 100%
Když jsem byla se synem na neonatologii, tak jsem to doporučila jedné mamince a hned druhý den mi přišla děkovat. Je to sice dražší, ale já odjížděla z neonatologie s několika skleničkami odsateho mléka a ještě bych mohla darovat
 https://www.benu.cz/…s-120-kapsli?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.12.22 08:50

Malo informaci.
Miminko se celou dobu chovalo jak?
Kojila jsi doted jak?

Aby z niceho nic zmizelo mleko - to se proste nedeje.
„Malo mleka“ nebo „prisla jsem o mleko“ je soucast reklamy na UM, nikoliv realita u doted normalne kojici zeny.
(A pokud ano, je to velmi velmi vyjimecna situace, nebo necim ovlivnena - medikace, tezky stres, vazna nemoc apod.).

Kliiiid, a napis vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
21.12.22 09:05

Vem si mimčo do postele a nech ho ať dumlá, on si mléko vytáhne. Ber to tak, že odsaješ vždy méně než by si vytáhlo dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
21.12.22 09:25

Mně taky mimino pár nocí po příchodu domů prořvalo. Stejně i první dítě, co bylo od začátku na UM.
Jestli čůrá..? Tak to tím nebude. Jestli máš velké obavy, půjč si kojeneckou váhu sť vidíš, kolik odpravdu pije. Já byla překvapenà, když jsem viděla, že i z normálního měkkého prsa malý vypije třeba 70ml s z druhého 100.
Chvíle, kdy prsa splasknou a nejsou to už obří, tryskající mléčné fontány znepokojí plno ženských, nenech se tím rozhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 09:41

Malý se narodil dřív, v 36+6 překotně. Měl žloutenku, v nemocnici jsme byli na fototerapii. V sobotu nás propustili a v pondělí u doktorky jsme zjistili, že malý zhubl. Řekla mi, že mám kojit každou hodinu, jinak že půjdeme zpátky do nemocnice opět na fototerapii. Malý u kojení celou dobu spinka, musím ho lechtat, studit… aby vůbec pil a košili jsme s klobouckem, jelikož si neuměl chytit bradavku. :,(

• Citovat
  • Upravit
AH
847
21.12.22 09:58

A ma dost pocuranych plen? Jako ja nikdy neodsala prakticky nic.. Presto dite curalo dost. Odsani mi proste neslo. Treba se nervujes zbytecne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
21.12.22 10:12

Já taky neodsaju víc jak 20 ml a mléko mám. Nechávala bych ho spát na prsu, nosila v klubíčku (muze to být to bříško).
Na ty čaje pozor, dodržuj ty dva šálky denně. Víc má zase prý opačný účinek.

Když jsme měli horší noc, udělala jsem si pelech z polštářů, abych mohla spát v sedě s malou v náručí na prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1889
21.12.22 10:15
@Anonymní píše:
Malý se narodil dřív, v 36+6 překotně. Měl žloutenku, v nemocnici jsme byli na fototerapii. V sobotu nás propustili a v pondělí u doktorky jsme zjistili, že malý zhubl. Řekla mi, že mám kojit každou hodinu, jinak že půjdeme zpátky do nemocnice opět na fototerapii. Malý u kojení celou dobu spinka, musím ho lechtat, studit… aby vůbec pil a košili jsme s klobouckem, jelikož si neuměl chytit bradavku. :,(

Keď je tam zdravotný problem u dieťaťa tak by som rozhodne nešla tu odporúčaným štýlom “kašli na váhu zalez do postele a koj”. Dieťa so žltačkou nebude mať dosť sily aby si vytiahlo a to bude pravdepodobne aj dôvod prečo ti klesla tvorba. Tu treba:

• aby dieťa zosilnelo tak dokrm (ak odsaješ svoje tak ideálne tým ale ak máš malo tak radšej UM ako nechať dieťa ďalej hladovať)
  • dokrm ideálne cievka po prse, to ťa naučí LP
  • odsávať pravidelne aby si zvýšila tvorbu

S klobúkom skúsenosť nemám ale tipla by som že to bude tiež dôvod prečo už tak slabé dieťa nevie vytiahnuť dosť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
21.12.22 10:20

Ja taky nikdy nebyla schopná odsat vic, než pár ml a to jsem obě děti kojila hooodně přes rok, takže z toho nic neusuzuj. Nejlepší je lehnout s miminem do postele, číst si knížku, pustit seros, odpočívat, nechat se obskakovat.
Ale i kdybys nějakým zazrakem o mléko přišla, tak se nic neděje. :nevim:
Edit: Koukam na doplňující komentář. Zhubl tedy v rozmezí jakych dní? Pokud má ještě žloutenku, může byt proste slabší a tolik si nevytahne. že mimino zhubne je normální, ale bývá to hned po porodu, než nastoupí laktace, proto se rodí s tukovymi zasobami a napijí se kolostra.
Poraď se s nějakou dobrou laktační poradkyní, klidně můžeš chvíli dokrmovat UM, než zesílí. Když budes dal kojit a mazlit, o mléko tím neprijdes a ty naberes klid, že máš záložní plán a zklidníš se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
21.12.22 10:25

Kloboučky už jste odbourali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie