SOS - málo mléka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
21.12.22 21:43
@Anonymní píše:
Malý se narodil dřív, v 36+6 překotně. Měl žloutenku, v nemocnici jsme byli na fototerapii. V sobotu nás propustili a v pondělí u doktorky jsme zjistili, že malý zhubl. Řekla mi, že mám kojit každou hodinu, jinak že půjdeme zpátky do nemocnice opět na fototerapii. Malý u kojení celou dobu spinka, musím ho lechtat, studit… aby vůbec pil a košili jsme s klobouckem, jelikož si neuměl chytit bradavku. :,(

Holka, úplně jsem měla to samé. V tu chvíli jsem byla vystrašená, nešťastná, brečela jsem, nechtěla jsem zpátky do nemocnice. Malá byla taky po žloutence, hodně spala, sestry v nemocnici nás furt nutily na čas na kojení, ona ale prostě na ty dané hodiny nefungovala, takže sestry dokrmovaly nemocničním mlékem násilím, mě to pak mrzelo…no začarovaný kruh. Po nemocnici pak taky stagnace váhy a pediatrička byla naštvaná.
Nicméně, jak tu někdo píše, pokud je třeba menší, nemusí mít dostatek síly na vytáhnutí mléka z prsu. Sleduj počůrané plenky, mělo by jich být alespoň osm za den. Jinak to opravdu může být bříško nebo taky stesk po tvém bříšku.
Taky jsem krmila stříkačkou a odsatym mlíkem. Pak jsem se na to vyprdla, po kojení jsem dokrmila UM. Ale pořád jsem přikládala k prsu. Holka zesílila, mě se přikládáním tvořilo pořád mlíko a dneska (4 měsíce) kojím bez UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.12.22 00:23

Tak to ale neni problem v tom, ze bys mela malo mleka. Ale ze maly moc nesaje a spi u toho.
Tam je potreba poresit tohle. Budit u kojeni, odsavat. Je to narocne.
Stagnace vahy asi bude, proste ma pomalejsi rozjezd. Dozene to
Osobne bych jeste odbourala ty kloboucky.
Idealni by bylo, aby ti pomohla dobra laktacni primo v realu.
Hodne veci je o figlich, spravnem prilozeni, to chce ukazat.

Jo a jeste muzes zkusit tzv. prirozenou polohu, ty v polosedu, mimco brichem na tvem brise, hlavu v zaklonu, zaborene do prsa. U toho se tolik spat neda a lip se jim saje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.22 18:53

Zdravím holky, další den po příspěvku se mi opět začalo tvořit dostatek mléka, maleho jsem přikládala, potom ještě odsávala, vše bylo v pořádku, nicméně od včerejška bojují opět s tím samým problémem. :( Shodou okolnosti to je vždy den před návštěvou pediatričky, jako naschvál. :? Nevím, čím ty výpadky mohou být způsobeny, nicméně na moje prsa je teda hrozny spoleh. :?

• Citovat
  • Upravit
34322
27.12.22 01:55
@Anonymní píše:
Zdravím holky, další den po příspěvku se mi opět začalo tvořit dostatek mléka, maleho jsem přikládala, potom ještě odsávala, vše bylo v pořádku, nicméně od včerejška bojují opět s tím samým problémem. :( Shodou okolnosti to je vždy den před návštěvou pediatričky, jako naschvál. :? Nevím, čím ty výpadky mohou být způsobeny, nicméně na moje prsa je teda hrozny spoleh. :?

Mozna to nejsou vypadky, ale dela to tvoje hlava.
Zkus verit tomu, ze normalne kojis a kojit budes, zkus o tom byt pevne presvedcena, opravdu to udela hodne, dokonce bych rekla, ze je to uplny zaklad kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.22 21:48

Já ze začátku taky stresovala. Časem se to určitě zlepší. Hlavně buď v klidu, miminka to cítí a pak jsou třeba taky vystresovaný. Snaž se hodně pít, jíst polévky a dobrou stravu aby se ti tvořilo dobré mlíčko a častěji přikládej. Když to nepůjde, nic se neděje. Od toho je tu UM. Hlavně pevné nervy 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová