Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Janli a já s tebou v zásadě souhlasím, akorát mi přišlo, že zakladatelku vyhodili z porodnice s pár mýty a kloboučky, takže ač ji nepodezírám ani náhodou, že by se nesnažila, možná se jen snažila špatným směrem
Plus jsem reagovala na to, co mi přišlo v úvodu jako nespokojenost s nekojením. Každopádně z jejích dalších reakcí mi přijde, že je teď se stavem věcí v zásadě spokojená a pak je to win win a není nutno hledat problém, kde není.
@KKikina píše:
Nebudu ti moc nalhávat kojily jsme celou dobu s klobouckamapokus o odbourání = vřískot takže asi tak. technika na 100% asi nejlepší…ale šlo to prospívala krásně já myslim ze už je na to pozdě to měnit…dva týdny jí to teče bez problému „bez roztáháni“ a ona už prostě není nemohoucí malé miminko
Uz davno jsi tam mela mit laktacni poradkyni
.
A kdyz se bojis dite i prilozit… Bud si sezen pomoc a res to, nebo to nech takto, ale uz si to nevycitej.
Houby laktacni poradkne. ( to uz se delaji funkce i na kojeni???)
Proste koj dal. Materke mleko je to nejlepsi co Matka diteti muze dat ( pro obranyschopnost tela).
Kamila ![]()
@KKikina píše:
S kojením jsme bojovaly dlouhodobě. Parkat dostala malá láhev ( s odstrikanym mm) Ale u kojení hodně brečela… Z 8 kojení denně tak 3 krát. Nechtela se prisat atd. Problém byl že mi v kuse spala už od 2 měsíce od 24 kdy jsem ji vzbudila na kojení do cca 7-8 takže hodně dlouhá pauza a já byla líná vstávat odsávat. V 6 ukončeným měsíci už jsem na to neměla nervy a řekla a dost její pláč můj pláč a nervy! Mléka ji odsavam, krmím z láhve. Já denně odsaju 1100 ml… Nechapu proč jsem to vlastně vzdala… Mám výčitky říkám si že jsem k hovn* strašně mě to zkrátka mrzi… Na láhvy jsme už dva týdny.
Má někdo podobné zkušenosti???
Asi jsem byla divna, ale kdyz jsem dite po dvou mes kojeni kdy rvalo hlady, odstavila a dala Um tak jswm si oddechla, zadne vycitky jsem nemela ani nahodou.
@Usmevavy píše:
Houby laktacni poradkne. ( to uz se delaji funkce i na kojeni???)
Proste koj dal. Materke mleko je to nejlepsi co Matka diteti muze dat ( pro obranyschopnost tela).Kamila
Ty jsi spadla odkud z marsu? Jo na kojení je funkce ![]()
@KKikina nekojim od 2 měsíců.. Stalo se.. Záměrně to nebylo, ale teď jsme spokojenější oba.. Takže to neřeším. ![]()
@KKikina píše:
Právě že co odsavam cca 2 týdny tak toho mléka mám furt více a více. Podporu jsem neměla…Celou dobu. na druhou stranu malá krásné prospívá asi 250 g týdne. Začala zase kakat každý den a plenky má taky konečně mokré
Tak vidíš.. Co víc potřebuješ? Hoď se do klidu, prcek je v pohodě, buď Taky
Me ma tom fascinuje jen tohle.. odsajes 1100 ml denne?
Ja plne kojim, mleka mam dost, ale kdyz za den odsaju 120 ml (za cely den!), tak z toho mam fakt vanoce ![]()
@Markétka111 píše:
Me ma tom fascinuje jen tohle.. odsajes 1100 ml denne?Ja plne kojim, mleka mam dost, ale kdyz za den odsaju 120 ml (za cely den!), tak z toho mam fakt vanoce
Ano odsaju, ale jak říkám už vůbec nekojim " kojim odsávačkou"
malá je vždycky vedle mě, tak myslím ze to na to má vliv
@KKikina ja dokonce odsavam ve chvili, kdy kojim, z jednoho prsa kojim a z druheho odsavam, a odsaju maximalne 70 ml, ale vetsibou spis 40-50. Nevim proc mi to nejde
@Markétka111 píše:
@KKikina ja dokonce odsavam ve chvili, kdy kojim, z jednoho prsa kojim a z druheho odsavam, a odsaju maximalne 70 ml, ale vetsibou spis 40-50. Nevim proc mi to nejde
Ty jsi úplně multifunkční
já odsavám z obou zároveň a vždy odsaju stejně z obou… Jsou maminy co neodsajou nic. A tak ty buď ráda že krásné nakojis to je důležitý. To co odsajes.. to asi není podstatné ne?? ![]()
@KKikina Tak to máš dobrý, že toho tolik odstříkáš, závidím ![]()
Malé je šest měsíců a my taky nějak převážně jsme byly od začátku na um, protože se mi mléko spustilo déle, no a pak jsme z toho kruhu nevyšly, ale dávala jsme ji prso, do nějaké doby ok. Pak přišel zlom, začala se odtrhovat od prsa a začala brečet v tom horším případě. V tom lepší, se začala usmívat. Tak nějak jsem se aspoň snažila odsávat, nějakou dobu taky docela dobré, ač jsem nikdy neměla tolik, jako ty. No, jenže to začalo slábnout, protože pro změnu u mě jsem byla líná, odsávat, každou volnou chvilku a začala to trochu u flákat
![]()
No, a dnes se má věc tak, že horkotěžko odsaju za dva dny 20ml a ona to má, jako jednohubku a já akorát to ze sebe ždímu, že mě spíš bolí ruka a skoro nic nevydám už, takže já se rozhodla, podle kojo čaje, který mi vychází do 4. dubna, že do té doby se budu ještě přemáhat a ždímat odsávačkou to minimum a pak definitivně konec
Asi to ořvu, no ale takhle to fakt nejde už. Jo a to jsem si dřív malovala, jak budu kojit, min rok, no, bohužel ![]()
@sharunka03 píše:
@KKikina Tak to máš dobrý, že toho tolik odstříkáš, závidím
Malé je šest měsíců a my taky nějak převážně jsme byly od začátku na um, protože se mi mléko spustilo déle, no a pak jsme z toho kruhu nevyšly, ale dávala jsme ji prso, do nějaké doby ok. Pak přišel zlom, začala se odtrhovat od prsa a začala brečet v tom horším případě. V tom lepší, se začala usmívat. Tak nějak jsem se aspoň snažila odsávat, nějakou dobu taky docela dobré, ač jsem nikdy neměla tolik, jako ty. No, jenže to začalo slábnout, protože pro změnu u mě jsem byla líná, odsávat, každou volnou chvilku a začala to trochu u flákat![]()
No, a dnes se má věc tak, že horkotěžko odsaju za dva dny 20ml a ona to má, jako jednohubku a já akorát to ze sebe ždímu, že mě spíš bolí ruka a skoro nic nevydám už, takže já se rozhodla, podle kojo čaje, který mi vychází do 4. dubna, že do té doby se budu ještě přemáhat a ždímat odsávačkou to minimum a pak definitivně konecAsi to ořvu, no ale takhle to fakt nejde už. Jo a to jsem si dřív malovala, jak budu kojit, min rok, no, bohužel
[/citml?
@sharunka03 píše:
@KKikina Tak to máš dobrý, že toho tolik odstříkáš, závidím
Malé je šest měsíců a my taky nějak převážně jsme byly od začátku na um, protože se mi mléko spustilo déle, no a pak jsme z toho kruhu nevyšly, ale dávala jsme ji prso, do nějaké doby ok. Pak přišel zlom, začala se odtrhovat od prsa a začala brečet v tom horším případě. V tom lepší, se začala usmívat. Tak nějak jsem se aspoň snažila odsávat, nějakou dobu taky docela dobré, ač jsem nikdy neměla tolik, jako ty. No, jenže to začalo slábnout, protože pro změnu u mě jsem byla líná, odsávat, každou volnou chvilku a začala to trochu u flákat![]()
No, a dnes se má věc tak, že horkotěžko odsaju za dva dny 20ml a ona to má, jako jednohubku a já akorát to ze sebe ždímu, že mě spíš bolí ruka a skoro nic nevydám už, takže já se rozhodla, podle kojo čaje, který mi vychází do 4. dubna, že do té doby se budu ještě přemáhat a ždímat odsávačkou to minimum a pak definitivně konecAsi to ořvu, no ale takhle to fakt nejde už. Jo a to jsem si dřív malovala, jak budu kojit, min rok, no, bohužel
Takže už nekojis vůbec??
Cítíš se špatně? Proc na kojení asi nestojí život dítěte??? Asi by jsi měla být spokojená maminkaže nic neodsajes??? Mordovat se s 20 ml na to bych se vykašlala… Náš případ je že mlíko mám… Nejsem líná odsát… Zabere mi to 8 minut. Mám malou vedle sebe chrasti si chrastitkem, kope mozickama, za mlaskam, ona se na mě usmiva a to mlíko prostě mě stříká
To je náš případ.
Ale myslím že když tvoje děťátko krmis um tak to z tebe nedělá méně cenno nebo špatnou… Furt ho nakrmíš…![]()
@KKikina No, nechala jsem malou přisát, je to už přes týden, jako přisaje se, ale je to max. na 3 minuty, někdy to zkouším obě prsa naráz, někdy 3 minut každé prso, někdy jen jedno. Jenže je další otázkou, zda něco vsaje nebo si to jen žužlá?
Váhu doma nemám, abych to mohla zkontrolovat ![]()
Necítím se z toho špatně, musím to tak prostě brát, tak když se nechtěla kojit, tak jsem teda odsávala, ale teď jak odsaju tu bídu, tak to už mi líti je, ale nijak to nenapravím nevím totiž jak? Prostě, konec, no ![]()
Taky kolikrát na to malá kouká a je úplně fascinovaná, tak ji říkám, no to dělám, protože ty to z prsa nechceš pít, ale z lahvičky to vyžunkne, tak aspoň tak, že ji to chutná, jenže už pomalu není do té lahvičce, co dát, jen to umělé mléko.
Jasný, to určitě, jsem ráda, když nám dr. oznámí, že přibývá na váze, to určitě, jen jsem ti chtěla napsat zase náš případ, jak moc ráda bych ji kojila a měla dostatek mléka, no, bohužel ![]()
prostě nám není souzeno, pokud ještě osud dopřeje ještě jedno dítko, tak třeba se zadaří a budu kojit, tak jak jsem si vždy vysnila ![]()
@elibro na mou a zakladatelčinu obranu, já první dítě definitivně odstavila až ve čtyřech měsících, kdy jsem svou neschopnost kojit doháněla lahví a zkusila jsem lautr všechno. Zakladatelka až po půl roce. To už by si kojení dávno sedlo. I s tím druhým dítětem to byl boj. Ale jedno dítě trvalo na lahvi, i když jsem mu cpala prso a druhý na prsu i když jsem mu dávala lahev. Po těch zkušenostech říkám, nemá smysl to lámat přes kolenoa lepší je vyjít prckovi vstříc.