Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny na e-miminu. Memu synovi bude v pulce srpna rok a chtela bych zacit pomalu odstavovat. Jenze koncem srpna jedeme na dovolenou do zahranici a nevim zda je to rozumne, at uz vzhledem k nemu (cizi prostredi, mozny stres) nebo vuci mne - doktorka me upozornila, ze po skonceni kojeni muzu zacit znovu menstruovat a bude nutne zmenit prasky a to by byla opravdu dovolena…Diky za Vase nazory. Zdravi Klara
Plne odstaveni bych nechala az po dovolene, ale castecne muzes provest uz ted … treba nekojit v noci, ale jenom rano a vecer, eventualne jednou ve dne k tomu.
Kazdopadne menstruovat muzes zacit kdykoliv i kdyz jeste kojis, prasky se vsak meni az odstavis uplne.
Sulanek
Ahoj,
ja bych se priklonila take k tomu, odstavit az po dovolene. Ditko to nemusi snaset dobre a jeste zmena prostredi. Bylo by moc zmen najednou. Tak radsi to nechej na „po dovolene“, az bude zase ve svem domacim prostredi. A s menstruaci je to VELICE individualni, ja zacala mentruovat az skoro mesic po odstaveni, takze je to u kazdeho velice rozdilne.
Preji peknou dovolenou.
Kac+H
Ahoj,k odstavení ti neporadím,protože my kojíme stále.
Ale proč bude po ukončení kojení nutné změnit antikoncepci.Předpokládám,že bereš něco bez estrogenu.Já jsem na kojící antiko po prvním pordu zůstala až do vysazení před těhu.Tedy i po ukončení kojení.Samozřejmě je to na tom jak ji snášíš atd..ale myslím,že pokud ji chceš měnit tak stačí až po dovolené.
Je to jen můj názor.
Dana
Já dostala menses už v průběhu kojení.
Doporučuji odstavit až po dovolené.
Po dovci!!
Nie je nic jednoduchsie ako ist na dovcu s kojenym dietatom!!
Mozes ho kdekolvek a kedykolvek ukludnit (ak letite, mozes kojit pri odlietani, pristavani) nemusis tahat so sebou x dalsich veci suvisiacich s UM, moze bez problemov nakojit aj na plazi.
Mne napr. syn na dovolenke nechcel nic jest, takze sme sa vratili k takmer plnemu kojeniu ![]()
Nebol problem ho uspat vecer, proste to bolo cele take jednoduchsie.
Ked sme cakali hodiny v letistnej hale a bolo uz najhrosie, tak som ho kojila aj tam a aspon sa ukludnil a neplakal.
A dostala som to, uz 3m po porode napriek takmer nepretrzitemu kojeniu ![]()