nočné budenie

843
12.7.06 14:19

nočné budenie

Ahoj holku,
pred 12 dňami som malú prestala v noci kojiť - budila sa každé 2 hodiny a ja som už bola poriadne unavená. Nechala som zatiaľ večerné a ranné kojenie.
Lenže malá sa budí stále, dostane vodu a dudlík. Niekedy zaspí hneď, inokedy musela putovať k nám do postele a museli sme ju ukludňovať od plaču.
Ale posledné 3 noci v podstate hneď po prvom prebudení dostane záchvat plaču a musí ísť k nám do postele… a stále sa budí často… :cry:

Kedy sa to upraví? a upraví sa to vobec samo??? :roll:

Rada by soms a už konečne poriadne vyspinkala 8O :D :D

Díky :)

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
12.7.06 14:35

ahoj,

Michal se sám odstavil v 10 měsících… . takže jsem přestala kojit úplně …

Předtím se v noci budil až 5× - na „kojení“ alias požmoulání, poté co prso odmítl, to trvalo asi dva týdny než začal spát celou noc… vždycky se vzbudil - jakoby na prso - to odmílt, vodu taky odmítl (což jsem docela ráda, prože pokud si ti malá zvykne často v noci pít, tak se ti místo na prso může začít budit na vodu)… a začal brečet - lehla jsem si s ním v jeho pokojíčku na válendu, chvíli tam s ním ležela, zazpívala a dala znovu do postýlky… samozřejmě hned vstal a začal řvát nanovo, ale když jsem odešla tak ten řev netrval nikdy dýl než 10 minut… takhle to trvalo těch 14 dní (+- možná i trošku dýl) a pak začal spát celou noc… prostě postupně jsme se k tomu dopracovali - vstávaní 3×, pak 2× a pak už jen 1× a bylo hotovo.

ještě dodám že není dudlíkovej ale palečkovej…

nejsem si jistá jestli není chyba, že ji bereš k vám do postele… záleží na prckovi..v diskusích a knížkách je psáno, že by se dítko nemělo vůbec brát z postýlky a uklidnovat v ní… já byla ale utahaná, tak jsem si s ním vždycky lehla na tu válendu… provedla uspávací rituál stejně jak při večerním uložení a dala zpět do postýlky… chvíli si pořval, ale nijak dramaticky dlouho, a pak se to zlomilo… už to bylo půl roku co spí celou noc

taky jsou ted ta vedra, a to se nespí úplně dobře…

tak hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.7.06 16:10

V roce jsem taky odstavila na dobro a pak jsem zrušila během měsíce noční flašku. Taky jsem vstala max na kapku vody, jinak vůbec.

Ale pak se to výrazně zhoršilo a bylo to tím, že malé rostly zoubky (které promarodila tak ošklivě, že se budila s pravidelností po 30mins spánku!). Nemůže to být tím? V tom případě pochování, popř. spaní s vámi lze. Zkus zapátrat, jestli prcka něco netrápí. Touhle dobou nám lezly stoličky.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
12.7.06 19:54

ja viem, že to nie je dobre brať malú do postieľky. Ale manžel doslova neznáša, keď malá plače :roll: :roll: :twisted:
takže sa ju snažíme ukludniť čo najskor… a ja teda pravdupovediac si tiež neviem predstaviť ten jej plač v noci počúvať 10 či viac minút 8O

Gabi - no našla som jej pred 2 dňami čiastočne prerezanú jednu stoličku, takže možné to je… aj cez deň býva niekedy nervózna. a tie horká jej tiež nepridávajú.

No som z toho jeleň 8) :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.7.06 20:31

Ahoj Steno,
jsme na tom podobně. Přestala jsem v noci kojit před 14 dny, zůstalo mi už jen ranní kojo těsně po probuzení, které si užívám. Čekala jsem, že Vítek bude brečet, když mu v noci nedám, ale vzhledem k tomu, že to poslední měsíce jen tak žmoulal a skoro nepil, jsem se já šprajcla a rozhodla se, že konec. Kupodivu vůbec nebrečel! První noc se vzbudil 3×, pak 2×, pak 1×, pak prospal celou noc, jenže pak se to zas trošku zhoršilo…Dostral vždy napít čaje z termosky, studený nechc e a brečí. Teplého dostane tak 80 ml, tahá dokud ho nevipije, pak dudlíka a nic. Vůbec ho neberu z postýlky, jen uložím a dám flašku, pak dudlík a pro jistotu jdu na chvíli pryč na WC…Ted se budí většinou jen jednou, častěji se budil, protože mulezly další zuby…
Osobně bych se s manželem snažila domluvit, aby to skousl, popř. aby se na pár nocí odtěhoval do jiného pokoje. Neber ji z postýlky, dej napít vody a nechcej ji. Pokud by brečela moc, tak bych to taky nevydržela ji neutěšit, ale možná to tak hrozné nebude. Já fakt u Vítka čekala tyátr jak hrom a byl v pohodě.
Sama taky řeším, co dál. Nechci nic násilím uspěchat. Laktaci si chci zachovat až do září (kvůli dovoleným a stanováníatd), proto ještě ráno kojím. Stalo se, že si na to ranní kojo Vítek ani nevzpomněl a já mu prso vnutila. Holky, co psaly zkušenosti, říkaly, že děti začaly spát celou noc až po úplném odstavení a odstěhování do jiného pokoje…tak nevím.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
13.7.06 23:17

Ahoj,
možná to opravdu bude těmi stoličkami. Naše malá začala spát celou noc ve 2 měsících, vzbudila se opravdu jen tehdy, pokud jí vypadl dudlík. Jenže jak začaly první zoubky, nastalo také buzení, a to jsme nekojili.
V noci plakala s různou intenzitou a různě dlouho, podle toho, jak se ten zub zrovna prořezával.
A když zrovna žádný zub nerostl, spinkala zase buď celou noc, nebo se vzbudila v 5 ráno, napila mlíka, a pak zas usnula. Někdy mi ale skoro celou noc prokňourala. Totéž jsme zažili jednou, když měla opravdu ošklivou rýmu.
Moje ségra mi tenkrát hnedka říkala, ať si jako nemyslím, že se tak do 2 do 3 let doopravdy „kvalitně“ vyspím.
Teď v roce a půl se ještě občas vzbudíme, občas ne… Někdy ani nenajdu důvod, proč jsme se vlastně vzbudili.
A taky jsem v tom roce a půl začla malou dávat k nám do postele. Zezačátku to bylo mírně husté, neboť jsem byla zvyklá spát příjemně „rozvalená“. Ale teď už jsem si zvykla ležet trošku jako natažená špageta, a vždycky se bavím, když mi v televizi dělají přednášky o zdravém spánku, haha.
Já dětský pláč příliš nesnesu ani v noci, ani ve dne, dnes jsem zrovna obdivovala jednu mamku, jejíž dítě ječelo v kočárku, a ona si ho nevšímala a vesele klevetila s kámoškama :D Ono to asi trošku té výdrže někdy chce :) já ji ale nemám a asi nikdy mít nebudu.
Jsem zkrátka smířená, že se do určitého věku budem budit. V případě krize se dospávam spolu s malou po obědě.
 pitris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect