Odšťavňovač - prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.7.10 21:52

Odšťavňovač - prosím o radu

Ahoj - potřebuji trochu poučit od odšťavňujících.
Darem jsem od rodičů dostala odšťavňovač, abych mrňousovi dělala domácí šťávičky z ovoce a zeleniny.
Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost, z čeho všeho se dá dělat domácí šťáva a jak nejlépe na to.
Napadají mě jen jabka, pomeranče, mrkev, červená řepa …
Z čeho všeho odšťavňujete, co je dobré a na co si dát při odšťavňování pozor (např. jestli něco ne/loupat, zakyselit apod.). Dají se pak šťávičky použít i jinak než jen na pití?
Díky moc za jakékoliv nápady a postřehy.
 M.P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1027
6.7.10 22:04

záleží jaky máš odštavnovač, já většinou pro malou odčťavnuji jablko+mrkev, teď jsem skusila jablko+hroznové víno,my to nemusíme loupat,můžeš tam dát třeba i broskev (bez pecky),hrušku,pro sebe si dělám třeba ( protože je na to ta naše cacora ještě hodně malá)pomeranč,ananas prostě co tě napadne. Jen to malé přecedím přes kapesník,nám to necedím a ředím většinou 50ml šťvička 150ml voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.7.10 23:15

Ahoj, také nejčastěji odšťavňuji to co již bylo zmíněno - jablka/mrkev, řepa/jablka. Mám robota, který zvládne i lisovat citrusy, takže pak jsou tu ještě varianty s pomerančem, grepem apod. Stejně tak jako se nechám inspirovat např. v dobré restauraci jídlem, které si pak doma zkusím připravit (vybírám to co mi chutnalo a složení je jednoduché); u šťáviček jsem se inspirovala při nákupu pití tam, kde prodávají fresh džusíky a ovocné šťávy, vím tedy, že se pak kombinují i různé bobule (ostružiny, jahody, borůvky) s banánem, kiwi apod., ale i kořením (skořice) bohužel nic jiného mě nenapadá, ale jako návod dobrý, ne? .-) … jen mít čas, někam si vyrazit a okoukat ty dobroty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí