Jahody

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
361
30.6.10 19:40

Jahody

Prosím, poraďte nějaký dobrý recept na cokoli z jahod, merendu a knedlíky už nemůžeme ani cítit a v kuchyni mi stojí desetilitrák jahod :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
30.6.10 19:42

ja kdyz mam hodne jahod,tak je namixuju,dosladim cukrem,zamrazim a pak kdykoliv mam chut tak vytahnu a dodam do toho sladkou nebo zakysanou smetanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
30.6.10 19:55

do formy na dort piškoty pokapat rumem a studeným kafem .na krém (2 xpomazánkový másla a 120g lučiny utřeme s 200g cukru +vmícháme ušlehanou šlehačku )na krém jahody a zase krém ,nahoru poprášit kakaem a ještě můžeme jahodami ozdobit .Dáme do ledničky aspon na 4 hodiny lepší je přes noc .-moc dobré to je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
30.6.10 20:00

Jahody mrazíme nakrájené na kousky s cukrem. Pak se z nich dají dělat poháry, dorty a i marmeláda, když se jich zamrazí moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.6.10 20:04

Ahoj tak já dělám ledňáky.Namixuju jahody a buť jen osladím nebo dám smetanu.Mám nato formu,nebo stačí jen do kelímku jako dřeň.
Taky máme strašně rádi dortíky nepečené.
Piškoty 2 balíčky
jahody
1 smetana ke šlehání
2 smetany zakysané
3-4 lžíce mletého cukru
Dortovou formu vyložím piškoty,pokladu hromadou nakrájených jahod na plátky,všechny smetany smíchané s cukrem promíchám.Poleju první vrstvu trochou smetany.Dám dálší vrstvu piškotu a jahod a zase zaleju.Opakuju podle toho kolik smetany zustane.Asi třikrát.Poslední je vrstva jahod kvuli vzhledu.Dám do druhého dne do lednice stuhnout.Dělám i dva denně.
Super je to udělat třeba z pudinkem.
Jen místo smetan uděláš hustej pudink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
30.6.10 20:07

To ti celkem zavidim, dnes jsem si sla koupit 4kg jahod, abych nejaky mela. Jinak mame radi jahodovou omacku s tvarohovyma knedlickama. Delam je dle kucharky a me fantazie, kdybys chtela napisu recept. Vsichni to mame moc radi, zrovna zitra se je chystam delat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
30.6.10 20:57

Jahody se dají také zmrazit celé a v zimě použít i jako ozdobu na různé deserty.

• Citovat
  • Upravit
886
1.7.10 07:57

Z jahod je taky dobrá marmeláda, buchty, ale nejradši je mám v nepečeném dortu :-) Pokud jich máš opravdu hodně, zamraž je a podle chuti vyndej a dále zpracuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
1.7.10 09:29

Děkuji za typy a jestli mohu poprosit o recept na tu jahodovou omáčku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
1.7.10 09:41

kolik máš jahod? je to sběr nebo jich máš tolik na zahrádce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
1.7.10 13:46

Včera jsem jich natrhala plnej desetilitrovej a pětilitrověj kybl, mamka tři dny předemnou taky deset litru. Máme je na zahrádce na chalupě a jelikož tam skoro nic jinýho neroste, tak tam je jahodová plantáž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
1.7.10 14:00

a vy teď máte doma jahodový hody :mrgreen: jj, my na nich párkrát taky byly a měli jsme jich cca 10 kg a pak nevěděli, co s nimi, nadělali jsme z nich dřeň, kterou tam máme dodnes a pomalu se jí zbavujeme, teď už si přivezeme od našich nebo koupíme jenom pár jahod, na chuť a víc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
1.7.10 22:25

Jahodova omacka je takovej koktejlik :wink: Normalne jahody rozmixujes, dle chuti cukr, pridas nejlepe smetanku nebo mliko, je tam vic jahod, aby byla husta ve srovnani s koktejlem.. No a prelijes ty teply knedlicky z tvarohu a je to mnamka, dneska jsme se oblizovali cela rodina 8-)
Jinak ty knedlicky delam 2×tvaroh, hr.mouka, strouhanka, spetka soli, 3×vejce, 2cm maslo. Usleham zloutky s maslem, pridam sul, tvaroh, mouku a strouhanku, osobne davam vic strouhanky, knedlicky jsou nadychanejsi. Na zaver snih z bilku. Knedlicky by se nemely moc blemtat ale taky ne tvrdy, proste tak akorat, delam to bohuzel od oka. Hazim do vrouci osolene vody, jak vyplavou necham jeste chvili plavat a jeden vytahnu rozkrojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
2.7.10 08:11

Úplně se mi sbíhají sliny :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
2.7.10 08:20

a co z nich udělat marmiládu :think: