Odstavování 17měsíčního

7.5.13 12:47

odstavovani 17 měsíčního

Dobrý den,
milé maminky mám 17 měsíčního chlapečka už 4 den v noci bez kojeni (budil se i 5krat za noc na mliko)jak postupovat když se miminko vzbudi aby se naučil spat bez plače ještě vydržet upravi se to.ted když se vzbudí a pláče vytahnu z postylky chvili ponosím a on usne dám zpět do postylky a spi cca1-2 hodinky a nanovo.Chci se zeptat zda máte někdo takovou zkušenost a jestli mam v 17 měsících dávat UM. nikdy si mi UM nevzal ted se v noci sem tam napije čaje a spi dal. Když jsme byli v nemocnici dala sem mu obyc mleko z krabice ale moc mu nejelo a až dnes vypil alespoň kakao rano. Nemám stím žadnou zkušenost tak nevím jak postupovat. A ještě se chci zeptat na postup při odstavovani moc mleka už nemam kamaradka mi pujčila pístovou odsavacku Baby Nova akorad mi přijde že kdyz se snažím odsát že mi to spiš utrhne bradavku než mi to něco odsaje a nakonec vyteče jen kapka. Mám mleko odstříkavat kdyz se mi ani po 2 dnech vubec nekojeni nenatekly prsa nic mleko mi z nich samovolne netece (driv mi to delalo kdyz sem mela moc mleka a maly nechtel pit)děkuji všem maminkam za radu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.5.13 12:53

@nellaskrobakova děláš to dobře, ponos, pokonejši, ulož zpět do postýlky, když chce pít, tak jen vodu nebo čaj.. a vydrž, u každého to trvá jinak dlouho. U nás cca 2 dny šílené, pak se budil co hodinu a do 14cti dnů spal jak dudek celou noc… Jinak ostříkávat nwm, já už to potom nedělala. Chtěli jsme přejít na UM (jako doplněk stravy), ale díky alergii jsme museli najet na rýžové mléko. Ohleně um jistě někdo poradí… Ale jinak um přes den, už rozhodně ne v noci, v 17cti měsících je to v noci jen o zvyku, né o hladu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.13 12:59

@martina.se no právě u nás to kojeni bylo jen o zvyku protože kdyby měl hlad neusne takže přes noc hlad neměl a jen se tím prsem konejšil…Přes den toho hodně sni a od 10 měsícu jsem kojila přes den jen vyjimečně u zubu protože míval horečky a flašku si mi nevzal…Tak nevím jestli vubec to UM davat jestli na tom závisý nebo už v 17 měsících mi to přijde nepotřebne ale muže to tak přijit jen me a realita muže byt z vyživového hlediska jina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.5.13 13:02

@nellaskrobakova no.. já to brala tak, že um se dělá až do 3 let, pak se může přejít na mléko, takže jak jsem přestala kojit, tak jsem zkoušela um jako náhradu třebas svačiny nebo pití, jenže přišla ABMK, takže jsme najeli na rýžové mléko a dr přímo řekl, že v jeho věku (16 m), už um není nezbytně nutné a rozhodně nám kvůli tomu nebude předepisovat alergy mlého.. takže s tím um u nás bylo tak, že už nebylo třeba.. :think: ale sama počkám na další odpovědi, protože nechci říkat kraviny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
7.5.13 13:03

Pokud nemáš pocit nalitých prsou, tak vůbec neodsávej…mléko se samo ztratí. Jinak já ted odstavovala 18-měsíční. Měla jsem to stejně, přestala se mi budit, tak jsem ji kojit přestala a pak už jsem ji prostě nedala…šlo to rychle. Akorát jsem nenašla mléko, které by jí chutnalo (jinak vše ostatní mi pije), tak jsme teď bez mléka. Snažím se ji dávat hodně jogurty a sýry, mléko zkouším nějaké stále-třeba ob 3 dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.5.13 13:07

Já bych řekla, že možná bude problém v tom nošení v noci, podle mě se ti budí kvůli tomu. Ty ho v náručí uspíš, dáš do postýlky a on se za nějakou dobu vzbudí, zjistí, že je najednou úplně někde jinde, než usnul (v tvém náručí) a logicky protestuje a takhle se to pořád opakuje. Já to zas měla takhle s kojením, malou jsem u kojení uspala, dala do postýlky a pak to u nás vypadalo stejně jako u tebe. Bude nejlepší, když malého nebudeš z postýlky vytahovat. Pokud se probudí, nerozsvěcuj (nebo jen tlumené světlo), nabídni mu pití a nech ho v postýlce, hlaď ho, zazpívej ale nevytahuj. Já jsem u malé postupovala stejně, kdybych ji brala do náruče, tak se nikdy nenaučí spát. Asi 2 dny chvilku plakala ale pak to pochopila a od 9 měsíců spí krásně celou noc, budí se až nad ránem na kojení a pak ještě usne.

Co se týče UM, pokud nechce, nenutila bych ho, můžeš zkusit třeba ochucené UM ale nehrotila bych to, myslím si, že v tomto věku už to tak nutné není.

A odstavování, já bych neodsávala, tím se právě tvorba mléka spíš zvýší. Já teď odstavuju taky (nebo spíš malá se odstavuje), kojím max. 2× denně ale spíš jen jednou ráno a mléko už se taky moc nedělá, o nalití nemůže být řeč, neodsávám, neodstříkávám a čekám, co bude :) Kdyby se ti mléko udělalo a nějak to tlačilo, tak jen odstříkat do úlevy ale neodsávat. Na zastavení laktace je prý dobrá šalvěj, tak to můžeš zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.5.13 13:07

@martina.se UM do 3 let je spíš jen takovej marketingovej tah :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.5.13 13:09

@Verca1989 já si to taky myslela.. my najeli na rýžové a v pohodě, klukovi evidentně nic nechybí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.13 13:22

@Verca1989 takže nechat v postylce uz jsme maleho dala bliz od postele aby me necitil ze tam jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.5.13 13:29

Tady odstavuju (je jí 20m. pryč), UM nechce, tak ho mít prostě nebude. Večer před psaním místo MM dostává kaši, ráno ještě MM, do konce měsíce (možná i dřív) ho nahradím jogurtem. Neodstříkávám, tvorbu navýšit nechci, naopak usiluji u její pokles. V noci mi teda spí, ale problém jako ty jsme řešili, když jí bylo asi 8m. - odstěhovala jsem jí do pokojíčku a prso prostě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová