Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, můžete mi prosím poradit?
Mm syna 10 měsíců, je kojený, ale už bych ráda přestala, nicméně nechce UM, dříve už večer flašku na spaní vypil, ale od doby, co mu rostou zuby to nechce ani večer ani odpoledne, trochu se napije, tak 60ml ale víc ne, vyzkousela jsem Nutrilon, Hipp..
Ted už bych ráda přesla kojit uplně ale nevím jak na to, kravské mléko zřejmě ještě nemůže ne? ![]()
@kristynakarlova mě flašku taky odmítal, tak jsem zkusila netekoucí hrneček a z toho si UM vzal. Pak týden zase nechtěl…tak jsem dala 14 dní pauzu a zase dala v hrníčku (na ten byl zvyklý pít vodu)…no a vzal si. Teď jak už vidí hrníček, těší na mlíčko. Pije Bebu HA. (v noci 1× kojím jinak je na UM)
@roomci píše:
@kristynakarlova mě flašku taky odmítal, tak jsem zkusila netekoucí hrneček a z toho si UM vzal. Pak týden zase nechtěl…tak jsem dala 14 dní pauzu a zase dala v hrníčku (na ten byl zvyklý pít vodu)…no a vzal si. Teď jak už vidí hrníček, těší na mlíčko. Pije Bebu HA. (v noci 1× kojím jinak je na UM)
a kolik je malemu? hrnecek mame, a z toho mu davas mliko i v noci? a kolikrat se ti vzbudi za noc?
@kristynakarlova Ojovi je už 13,5 měsíce a přestávám kojit…už kojím jen 1× právě v noci. Budí se až k ránu kolem 4:00 (plus/mínus). Dřívě se budil hodněkrát, ale pomohlo, když začal usínat v postýlce sám…od té doby spí skoro celou noc. Z hrnečku dávám právě jen přes den a teď chci nahradit i to poslední kojení, tak doufám, že mi ten hrníček nehodí na hlavu
Vím, že se noční kojení má odbourat jako první, ale já byla lína jít v noci připravovat UM ![]()
@roomci píše:
@kristynakarlova Ojovi je už 13,5 měsíce a přestávám kojit…už kojím jen 1× právě v noci. Budí se až k ránu kolem 4:00 (plus/mínus). Dřívě se budil hodněkrát, ale pomohlo, když začal usínat v postýlce sám…od té doby spí skoro celou noc. Z hrnečku dávám právě jen přes den a teď chci nahradit i to poslední kojení, tak doufám, že mi ten hrníček nehodí na hlavuVím, že se noční kojení má odbourat jako první, ale já byla lína jít v noci připravovat UM
oja? jak se jmenuje? no me se malej prave budi nekolikrat za noc ale nema hlad, chce si jen podudat a to je prave hrozne, myslim ze bymel spat uz dele v kuse ![]()
@kristynakarlova jmenuje se Ondra
Takhle se budil do 11ti měsíců. Spal i s námi, protože já už byla KO
Pak jsem si přečetla knihu Každé dítě může dobře spát, začali praktikovat rady a fakt to pomohlo.
Mě starší syn dokud byl kojen tak flašku nechtěl (do roka) a jen co jsem ho odstavila a zjistil že to prso prostě není si flašku vzal a podobně to bude asi u dcery.
Oliverek je na flašku i hrneček zvyklej, pije z toho čaj a džusíky ale to mlíko prostě nějak nechce, ted jsem četla že mám zkusit ještě Sunar, že prý je sladší a že ho děti lépe pijí, spíš bych asi neměla povolit to prso co?
Právě proto jsem dceru kojila do 18 měsíců…po ukončení kojení mi nevzala na milost žádné mléko, ani krabicové. Jsme bez mléka
Dávám ji jogurty, sýry…
@kristynakarlova píše:
Oliverek je na flašku i hrneček zvyklej, pije z toho čaj a džusíky ale to mlíko prostě nějak nechce, ted jsem četla že mám zkusit ještě Sunar, že prý je sladší a že ho děti lépe pijí, spíš bych asi neměla povolit to prso co?
Nechce flašku, protože ví, že když si nedá, tak dostane prso
. Pokud chceš kojení utnout úplně, tak mu už prso nedávej a dál nabízej UM. Když zjistí, že nic jinýho nebude, nejspíš ho vezme (některé děti ale po kojení končí s mlíkem všeobecně, to se taky může stát)…
@kristynakarlova píše:
oja? jak se jmenuje? no me se malej prave budi nekolikrat za noc ale nema hlad, chce si jen podudat a to je prave hrozne, myslim ze bymel spat uz dele v kuse
na to je jediné řešení…prostě v noci prso nedat. U nás to bylo stejné, malá byla na noční kojení zvyklá a vstávala někdy i 10×, takže v 9 měsících jsem to utnula a v noci jsem prostě nekojila. Když se probudila, nabídla jsem jí čaj ale prso ne a zároveň jsem zrušila i uspávání u kojení, to byla část problému. Za pár dní to pochopila a pak už spala celou noc, na první kojení se vzbudila až kolem 4 ráno
@kristynakarlova píše:
A na kravske mliko je jeste brzo co?
určitě. Spíš bych zkusila různé druhy UM, dělají se i ochucená, různé druhy lahví, hrníčky atd. ![]()
Myslím že už je spíš strašně navyklý na to prso, lahví ani druhem mléka to asi nebude, budu to muset utnout naraz ![]()